Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jaký koupit mobil?  (Přečteno 1203 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Jaký koupit mobil?
« kdy: 04 Října 2010, 15:27:12 »
Chci si koupit nový mobil místo mého stoletého PalmOne.

Potřebuji, aby se dal spolehlivě synchronizovat s Evolution (adresy, poznámky, úkoly, kalendář v češtině).

Díky za tipy.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

aloisam

• Host
Re: Jaký koupit mobil?
« Odpověď #1 kdy: 04 Října 2010, 16:04:07 »
No když už je tu tohle téma, tak mě by zase zajímalo, jestli existuje výrobce telefonů, který vydává svůj software i pro linux, protože Ovi suite od Nokie nejede ani pod wine..

compaq

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 05 Října 2010, 08:18:23 »
Mě to přijde docela důležité téma, když už se zde jinde řeší kraviny typu opaleskujících oken a poloprůhledných ikon...  (který nevydělají ani korunu) :-)
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 05 Října 2010, 10:09:22 »
Dobrou podporu mají "hloupé" Sony Ericssony a Nokie.Ostatní "hloupé" telefony tam už je to horší i když situace se třeba kolem Samsungů celkem zlepšuje.V chytrých telefonech je to horší,na výběr jsou prakticky (když pominu Apple iPhone) jen dvě platformy Symbian a Android.Android ačkoli je to "linux" nemá v desktopovém Linuxu skoro žádnou podporu,vše co se mi zatím podařilo rozchodit je podpora pro mass storage,jinak je vše nutné synchronizovat pomocí webu přes Google účet,čímž ovšem odpadá nutnost mít počítač a mobil na jednom místě,protože to co Android telefon nahraje na Google účet,to si Evolution odtamtud celkem snadno stáhne.

Symbian jako takový funguje na Linuxu jen od SE a to ještě jejich pohřbená platforma UIQ.Ten originál od Nokie zrovna moc dobře nefunguje (ani v telefonu),telefony se sice za pomoci klasických AT příkazů naleznou,ale nelze z nich nic dostat,jistým řešením je gnapplet,ovšem jeho částečnou funkčnost lze zaručit až od verze Symbianu 3 edice (Nokia N70 má sice fungovat,ale nefunguje,jako zástupce Symbianu 2) a to ještě vždy není jisté jestli to půjde,typickým neduhem je fakt,že třeba u 5530 (nebo tak nějak,je to ta dotyková zrůda) sice data z telefonu do počítače dostanu,ale už je tam nelze vrátit,tudíž to jede jen jedsměrně z telefonu do PC,opačně prostě ne.

Hloupé telefonu od SE na platformě A200 mají jediný problém který jsem zaznamenal a to ten,že u některých modelů nelze nahrát zpět zálohu SMS zpráv.Nokia s platformou S40 je na tom hůř,podle typu telefonu vždy něco funguje a něco ne.Telefony od Samsungu na jeho vlastní platformě (nemám na mysli Badu) většinou fungují,ale obvykle se to omezuje jen na synchronizaci seznamu,kalendář u některých modelů nejde synchronizovat ani na Windows s originál programem od Samsungu.LG to má pro jistotu tak,že některé modely se nedají k počítači ani pořádně připojit a to i v případě použití Windows a programu který dodal výrobce,navíc je celkem pobavující skutečnost,že PC Suite od LG stažený ze stránek výrobce (ten nejnovější),obvykle podporuje jen některé modely,tudíž je člověk celkem často odkázán na to co dostane s telefonem na CD.Podpora LG telefonů v Linuxu čítá pár desítek přístrojů,ale pokud už člověk narazí na telefon který je podporován,funguje vše co je u něj avizováno.Bohužel největší problém Samsungu a LG je v tom,že hloupé telefony mají (zatím) několik různých platforem v několika mutacích,takže i oficiální programy od výrobce mají občas problém

compaq

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 05 Října 2010, 10:23:20 »
Děkuji za vyčerpávající odpověď.

Jdu shánět na eBay další PalmOne Treo. Nějak jsem si zvykl na to (mám v telefonu 5900 kontaktů, mraky poznámek a úkolů), že se vše bezproblémově s češtinou synchronizuje (ne kopíruje sem tam) s Evolution.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.