Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: jaké je nové xubuntu?  (Přečteno 2758 krát)

libor007

• Stálý člen
  • **
jaké je nové xubuntu?
« kdy: 08 Října 2010, 11:37:40 »
jak na vás působí nové xubuntu po praktické zkušenosti?zvažujt přechod...
Kubuntu 20.04

MartenP

• Host
Re: jaké je nové xubuntu?
« Odpověď #1 kdy: 08 Října 2010, 11:43:56 »
Velice dobře, ale přechod z LTS bych si rozmyslel. Dlouhodobá podpora není k zahození a zas takový pokrok není. Já na výběr neměl, LTS  má staré drivery na Intel, které mi nefungují.

libor007

• Stálý člen
  • **
Re: jaké je nové xubuntu?
« Odpověď #2 kdy: 08 Října 2010, 18:10:02 »
Pro me je tahoun udajna lepsi situace okolo ATI driveru.Taky se mi libi ten novy repozitar pro nove programy, ikdyz samozrejme nemam problem instalovat neco rucne. Navic je to vse jiz kompilovane pro i686 a na netbooku vitam kazde procento vykonu navic. LTS neni spatne, ale ja malokdy vydrzim tak dlouho bez reinstalace. Pro prechod jsem jiz vicemene rozhodnuty, ale otazkou je ted pro mne spis jake prostredi zvolit. Klasicka edice s gnome se mi prestava libit pro plno socialnich hovadin a dalsich blbosti, ktere mi jen zabiraji ram a vykon. Jinak ale spokojenost. XFCE se mi zamlouva prave proto, ze neni jeste az tak zprznene canonicalem a je dobre pouzitelne jako gtk platforma. A ve hre je samozrejme i KDE4.5, ktere je jiz snad dostatecne vyladeno. LXDE jeste nepovazuju za dostatecne vychytane, ikdyz ma urcite budoucnost a zamlouva se mi pomer rychlost/moznosti.
Kubuntu 20.04

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.