Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: RDP na Windows 2008 R2 server  (Přečteno 2948 krát)

blahos

• Návštěvník
RDP na Windows 2008 R2 server
« kdy: 11 Října 2010, 10:43:41 »
Zdravím, chci se připojit pomocí Ubuntu a nějakého RDP klienta na WINDOWS 2008 R2 Server, na serveru je nastaveno vyšší zabespěčení na Terminál Services, má s tím někdo zkušenosti? Na standratní ůrověň zabespečení nebo na server 2003 to neormálně jde. Ale na vyšší zabezpečení se nemohu přihlásit, jde to vůbec?

Pokud to zvolíte na serveru tak se na něj připojí PC jen s Windows Vista nebo Windows 7, popřípadě XP ale ty musí mít nainstalovány posledního RDP microsoftího klienta a zapsánu změnu v registrech.

Dá se to v Ubuntu nějak udělat? je nějaký RDP Klient který to umožnuje? já na nic takového nepřišel.

REDONIUS

• Návštěvník
Re: RDP na Windows 2008 R2 server
« Odpověď #1 kdy: 11 Října 2010, 11:46:22 »
Nevím jestli úplně chápu ale v ubuntu je Klient vzdálené pracovní plochy (RDP protokol). Teď sem to vyzkoušel - připojil sem se i na Windows Server 2008 R2 - a dokonce i remoteAPP funguje.

REDONIUS

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 11 Října 2010, 11:48:50 »
Ještě zpět ;-)
Mohl by jsi prosím napsat co myslíš vyšším zabezpečním na Terminal Services?

blahos

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 11 Října 2010, 14:54:12 »
ve vlastnostech systému, zdálené připojení, (Omlouvám se to není terminal service)

Pokud je tam ta poslední volba, tak se na tu mašinu připojíte jen s Visty, nebo Sedmiček.
Z Xpček jen když máte nainstalovaného posledního klienta vzdálené plochy.

[attachment deleted by admin]

blahos

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 11 Října 2010, 15:09:26 »
A pak je ještě jedna volba vv Konfiguraci hostitele relací VP:

posílám foto.  (ověřování na urovni sítě)

REDONIUS

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 11 Října 2010, 15:46:59 »
Taková možná hloupost - zkoušel si nastavit v Ubuntu v Klient vzdálené pracovní plochy zvolit protokol RDP5? Vím, že to není ta nová sedmička .. jen to zkus.
Bohužel nemám možnost to nasimulovat - na mém Terminal Serveru je připojeno asi tak 13 lidí a ti by strašně řvali ;-)

Proč máš na SRV nastaveno, že se můžou pojit jen klienti ze stejným RDP? Pochopil bych to právě kvůli RemoteApp kde je to třeba.

EDIT: Vyzkoušel sem to a máš pravdu - nefunguje to. Jdu hledat  ;)
EDIT2: Procházím web a bohužel nejsi sám kdo potřebuje podporu protokolu RPD 7 v linuxu a zatím asi není možnost.

« Poslední změna: 11 Října 2010, 16:14:48 od REDONIUS »

blahos

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 12 Října 2010, 07:41:59 »
Ahoj, ta volba RDPv5 nepomůže, to jsem samozřejmě zkusil.
Otázka proč mám toto vyšší zabezpečení na serveru nastaveno není ani tak pro mně, ale pro mojeho
šéfa, který prostě tady ty věci hrotí a všude to nastavuje takhle. Takže pak když člověk přijde i ke staršímu PC s XPama, tak musí napřed nadrtit klienta poslední verze což na staré berle trvá i půl hodiny , aby se připojil.
No pakárna, kdyby bylo na mně tak si to na všech servrech přepnu a jeto, ale....
No,  já myslím že v tuto chvíli to z Linuxu nejde, jen snad rozjet virtualní mašinu s vidlema na linuxu a z té se připojovat.
Akorát mě zaráží, že je tolik správců serverů co používá jen a jen linux, jak to teda dělají ???? Je to jen jediný důvod, proč musím mít na noťasu vidle, jinak bych už měl jen linux.

PS: jenže pokud nemáš mašin s podporou virtualizace tzn. starý procesor, tak jsi taky v háji....
« Poslední změna: 12 Října 2010, 07:53:05 od blahos »

REDONIUS

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 12 Října 2010, 08:02:18 »
Já myslím, že to když nějaký správce používá jako master server linux tak nemusí řešit Microsoftí kravinu typu "Pouze RDPv7".
Co se týče těch XPček - pokud aktualizuješ tak Service Pack 3 pro XP má v sobě už nové RDP.
Večer sem ještě pročítal diskuze a opravdu sem nenašel nic co by přidalo podporu RDPv7 do linuxu.

blahos

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 12 Října 2010, 09:30:08 »
Jasan, né každý může používat master server LINUX, naše Firma se stará o více firem, tudíž je to směs více platforem.

Ale taky jsem toho názoru že řešení pro tuto situaci není Linux RDP klient vs W2008 R2 server s RDP7.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.