Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Povýšení systému na 10.10  (Přečteno 1445 krát)

kimi

• Aktivní člen
  • *
Povýšení systému na 10.10
« kdy: 11 Října 2010, 20:19:03 »
Ahoj, tohle je téma pro zkušenější týpky z fóra - když povýším systém na 10.10 /aktuálně Lucid/ jak moc zůstane systém "zaneřáděný" zbytky původních vnitřností Lucid a jak moc bude problém s nastavením různých prográmků typu cairo-dock, ikon v něm obsažených, nastevení efektů Compiz atd. Jinými slovy, mám to reinstalovat, nebo updatovat? Jsem vždycky pro čistčí cestu, ale pokud to mají vývojáři zmáknutý věřím jim .-) díky za Vaše názory a postřehy. Kimi

Vachler.

• Návštěvník
Re: Povýšení systému na 10.10
« Odpověď #1 kdy: 11 Října 2010, 20:25:57 »
to záleží na tom jak instaluješ, pokud jen povyšuješ tak ti zůstanou zachována všechna nastavení. Pokud přeinstalováváš a nemáš rozdělený disk, tak vše smažeš. Já osobně mám disk rozdělený na složku home a systémovou, přičemž při nové instalaci systému zformátuji systémovou složku a home ponechám. Zůstanou mi tak všechna data i nastavení a systém je bez případných konfliktů.

Jurkax

• Aktivní člen
  • *
  • Ubuntu 11.10 / Gnome-shell
« Odpověď #2 kdy: 11 Října 2010, 20:35:28 »
Já pokud přecházím, vždycky provádím čistou instalaci. Je to pak vždy bez problému...
Ubuntu 11.10 32bit NTB HP Pavilion dv6319 (CoreDuo @1,73GHz, 2GB RAM, 160GB HDD, GeForce Go 7400)

kimi

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 11 Října 2010, 20:53:45 »
Mám taky zvlášť složku HOME, ale když přeinstaluju systém, musím pak doinstalit všechny programy a to mě trochu štve, je to dost práce... takže čistá instalace s překopírováním souborů je asi nej .-)

aaaaa

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 11 Října 2010, 20:57:23 »
Dělám to samé a zůstanu u toho. Včera mi kamarád psal, že upgraduje na 10.10 cituji:
v 1/3 upgradu se mi odpojila klávka a myš
připojil jsem jinou do usb a nic, připojil jsem jinou do ps2 a nic
mezitím už puštěnej upgrade na notesu
z něj jsem se ssháknul na desktop a zkoušel se tam připojit přes vnc, ale ten vino-server prostě nefunguje, když se pustí ručně, takže smůla
samozřejmě jsem se bál restartu, ale nakonec jsem ho musel udělat
naběhlo to a vypadá to upgradnutý, tak to snad bude ok
jo a po najetí mi nešla klávka, myš jo
pak nějak sama začala chodit
taky mi nešlo rozlišení monitoru, musel jsem ručně pustit nvidia-xconfig
jako docela maso, vzpomínám na zlatý gentoo.
jo a na desktopu mi zmizel bluetooth-applet z panelu i když systém hlásí, že ta aplikace běží
na notesu ho mam.

kimi

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 11 Října 2010, 21:00:09 »
Tak to je docela jasná zkušenost.... :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.