Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nelze spustit instalaci ??  (Přečteno 1585 krát)

Asterix

• Návštěvník
Nelze spustit instalaci ??
« kdy: 03 Prosince 2006, 11:07:58 »
potřeboval bych nějakou radu, snažím se nainstalovat Ubuntu 6.10 na notebook ASUS A9RP, ale nějak mi to nejde ... Hledal jsem všechno možný, všude možně, ale nějak jsem ni neobjevil. CD je v pohodě, zkoušel jsem ho i jinde, dokonce jsem ho kontroloval a je OK a notes je taky v poho, wokna na něm běhaj bez problému (no je vlastně novej), místo na disku je taky ... No největší problém je v tom, že mi nejde spustit instalace, nabootuje to, hodí to nabídku, vyberu instalaci, načte si to nějaký ty blbosti a sekne se to po Booting Kernel OK ... a dál se nic neděje, ani po půl hodině ... :-(
Mám ale ještě jeden notebook od Toshiby co má vlastně identickou konfiguraci s min. detaily v CPU, VGA a nemá wi-fi a tam už ubuntím bez problému (teda krom ATI s 3D ... to mi nějak nejde vychytat, buď jde 3D a umřou USB nebo jdou USB bez 3D a zkoušel jsem všechny postupy popsaný všude možně)
nevíte co by to mohlo být? zkoušel jsem i ty noacpi a nolacpi nebo jak to je a stále nic ... ?!?

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #1 kdy: 03 Prosince 2006, 11:29:25 »
a) bootujte s parametry noacpi, příp. noapic, nolapic
b) není ta grafická karta náhodou ATI Radeon IXPress 200M? Pokud ano tak zde úplně na konci vlákna byl ten problém s usb vyřešen.

Asterix

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 03 Prosince 2006, 11:51:22 »
tak nevím, zkoušel jsem noacpi noapic a nolapic a stále nic ... ok, booting the kernel a konec ... dál se nic neděje ... teď jsem to strčil do jinýho kompu a jedo to v poho ... ?!? tu grafiku musím dořešit až dojedu domů ...

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #3 kdy: 03 Prosince 2006, 12:00:20 »
Vládnete-li anglickým jazykem, tak zde je řešení.

Asterix

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 03 Prosince 2006, 12:11:23 »
tak už se to rozjelo ... díky ... snad to poběží ... ;-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.