Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu Netbook Edition 10.10  (Přečteno 2614 krát)

honzee

• Aktivní člen
  • *
Ubuntu Netbook Edition 10.10
« kdy: 12 Října 2010, 18:39:59 »
Zdravim,
je to par dni, co se mi do rokou dostal novy netbook od HP - mini 5103. (dvoujadrovy intel atom N550, 2GB ram, grafika intel GMA 3150, odkaz: http://www.hpmarket.cz/productOpt.asp?konfId=WT211ES) Dodan byl se SUSE Enterprise 11. Neni to spatny system, behal vyborne, ale neni upraven pro netbooky a na ubuntu jsem uz radu let zvykli. Bylo tedy jasne, jaky system zavedu jako primarni:) Pauzu pred vydanim noveho ubuntu jsem vyplnil instalaci Win 7 64bit. Na nich vse funguje jak ma, ovladace jsou na strankach vyrobce a celkove si neni na co stezovat. Vcera jsem konecne instaloval nove netbookove ubuntu. Tesil jsem se jako maly, ale po prvnim nabootovani nadseni opadlo. Vypisu seznam zatim nejvetsich problemu, se kterymi jsem se setkal. Zajima me vase zkusenost, popripade info jak problemy odstranit:) Takze:

1) Cely system je zpomaleny. Kdy kliknu napriklad na spravce souboru nebo mozillu, trva pekne dlouho, nez se otevre. Takhle pomalu reaguje system temer na vse (zkousel jsem ho dokonce jednou preinstalovat...). Dodam ze jediny ovladac, ktery se musel doinstalovat dodatecne, je ovladac bezdratove sitovky.

2) V menu "Aplikace" v leve liste nejsou vsechny aplikace. Napr. "Vzhled" neni ani v jedne zalozce a jediny zpusob jak se k nemu dostat je ho najit pomoci "hledat". Tohle plati pro nekolik dalsich aplikaci.

3) Cas se zobrazuje ve 12ti hodinovem rezimu, byt jsem instaloval system cesky s funkcni lankou. V grafickem editoru nastaveni casu se to zmenit neda...

Jsem presvedcen, ze tech "chyb" najdu vicero. Cas a mozna i to menu urcite nekdo sikovnejsi dokaze upravit napriklad pomoci terminalu, nicmene to neni moc user-friendly politika ubuntu. Neprekousnutelny problem je ovsem odezva systemu kterou jsem zminoval jako prvni. Planuju jeste vyzkouset klasicke ubuntu, jestli nebu taky pomalejsi. Potom by to byl pravdepodobne dusledek spatneho ovladace...
Mezi má oblíbená prvočísla patří 11° a 13°

Kankys

• Návštěvník
Re: Ubuntu Netbook Edition 10.10
« Odpověď #1 kdy: 12 Října 2010, 20:25:27 »
a neskoušel jsi ubuntu s klasickým gnome?
"Nenutim nikoho, aby mi uvěřil,já dukaz nepotřebuji. . ." Bram Stoker

honzee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 13 Října 2010, 22:07:48 »
tak klasicke ubuntu bezi jak ma, rychle, svizne, parada... pokusim se doinstalovat netbook prostredi a nejak to vyladit po svem... v kazdem pripade musim smutne konstatovat, ze bych ubuntu netbook silne nedoporucil..

EDIT:tak jsem dolni panel udelal zasouvaci, na horni presunul prepinac ploch a je vystarano:)
« Poslední změna: 14 Října 2010, 16:19:25 od honzee »

honzee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 17 Října 2010, 18:42:06 »
Mam inspiraci pro ty, kteri jsou take nespokojeni s Netbook Edition. Nyni mam zobrazovac ploch na hornim panelu a dolni mi supluje aplikace z oficialnich repository se jmenem DOCKY. Je to vyvijeno v ramci Gnome Do, podoba se cairo-dock nebo avant-window-navigator. Nejde pouzit jako plna nahrada za gnome panel, ale jako nahrada za klasickou listu spustenych aplikaci je impozantni:) Pokud otevrete velke okno, inteligentne se schova.

http://coupe.ic.cz/ubuntu+docky.png
« Poslední změna: 17 Října 2010, 20:36:16 od Vojtěch Trefný »

pejsek77

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 23 Října 2010, 10:36:26 »
To, co obtěžovalo tebe, obtěžovalo i mně. Nevydržel jsem s Unity déle než dva dny. Pak jsem UNE nechal startovat do módu Desktop Edition, který jsem jen doplnil o maximus a window-picker-applet ze starého UNR a nainstaloval jsem si také výborné Mint Menu http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=9719663&postcount=1

V této podobě mi netbook vyhovuje ještě více než se starým go-home-appletem a Launcherem (naposledy ve verzi UNE 10.04). Mint Menu si konec konců instaluji i na notebook a na desktop.
« Poslední změna: 23 Října 2010, 10:39:41 od pejsek77 »

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #5 kdy: 23 Října 2010, 12:21:59 »
Unity je ešte neodladené.Aj ja používam docky.Akurát ARCH.A čo som si všimol tak to musíš zmeniť pri inštalácií. myslím ten čas.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.