Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak v Ubuntu vše zmenšit na polovinu?  (Přečteno 2035 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Jak v Ubuntu vše zmenšit na polovinu?
« kdy: 13 Října 2010, 09:43:58 »
Prosím o radu, jak jednoduše v Ubuntu zmenšit vše, co se zobrazuje na monitoru, myslím písma, panely, ikony, apod. Asi na polovinu.
Vždy ihned po instalaci musím zvolit písmo na 64-80 dpi, aby se mi na monitor něco vešlo... (mám dna monitory s rozlišením cca 1000*700 a 1200*1000)

V porovnání s Mac i Win je Ubuntu na obdobném monitoru jak pro uživatele s poruchou zraku :-)
« Poslední změna: 13 Října 2010, 09:47:14 od compaq »
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: Jak v Ubuntu vše zmenšit na polovinu?
« Odpověď #1 kdy: 13 Října 2010, 14:13:31 »
Ja mam rozlisenie 1280x800 a okrem pisma este zmensujem ikonu ubuntu v menu nalavo hore co mi umozni zmensit vysku panelu. A maximalizujem zobrazenie vo FF
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,38325.0.html
Ostatne mi nevadi, kedze s pismom sa zmenia aj okna.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #2 kdy: 13 Října 2010, 14:29:54 »
Ja mam rozlisenie 1280x800 a okrem pisma este zmensujem ikonu ubuntu v menu nalavo hore co mi umozni zmensit vysku panelu.

Díky, to jsem taky chtěl, ale jak? Ostatní ikony v oznamovací oblasti asi zmenšit nejdou, že?
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #3 kdy: 13 Října 2010, 20:27:02 »
Tu ikonu? Ja to robim v poslednej dobe pomocou ubuntu tweak, cast gnome nastavenia, ponuka nastaveni. Vyrobim si vlastnu ikonu vo velkosti 24x24, ulozim ju v ~/.icons ako start-here.png. Nastavim ju v ubuntu tweak na zobrazovanie. Potom vyrobim ikonu o velkosti 16x16 start-here.png a nahradim nou tu povodne nastavenu. Ikona 16x16 sa neda nastavit priamo lebo system si pravdepodobne kontroluje velkost ikony ktora musi byt podla neho 24x24. Mimochodom, ak to nastavis takto a umiestnis ikonu do tohto priecinku tak po preinstalovani systemu a obnove /home bude tato zmensena ikona uz zobrazena.
Samozrejme da sa to rucne tymto sposobom zmenit aj v /usr/share/icon/nazov_pouzivanej_temy/apps/24 alebo 22. Ovsem po preinstalovani to budes musiet robit znovu.

Ostatne ikony sa vacsinou prisposobia. Problem mavam iba s ikonou sledovanie skalovania procesora.
Toto je velkost ikony 16x16 a panelu 19bodov.

[attachment deleted by admin]
« Poslední změna: 13 Října 2010, 20:31:50 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.