Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ikonky na horním panelu chybí (Ubuntu 10.10) [vyřešeno]  (Přečteno 2487 krát)

nador

• Návštěvník
Po přechodu na Ubuntu 10.10 mi zmizely některé ikonky z horního panelu GNOME, ikonka odhlášení a uživatelského účtu, viz screenshot (v prohlížeči jak to asi má být a nahoře můj stav). Nevíte někdo, co s tím?  Blblo mi to už předtím v Ubuntu 10.04, ale po restartu se mi to obvykle spravilo. Teď ne. Díky za rady.

[attachment deleted by admin]
« Poslední změna: 14 Října 2010, 20:31:17 od nador »

nador

• Návštěvník
Re: Ikonky na horním panelu chybí (Ubuntu 10.10)
« Odpověď #1 kdy: 14 Října 2010, 00:35:19 »
Kromě svého účtu jsem si přidal ještě účet hosta a tam to funguje normálně. Zdá se, že jak už je můj účet věkem "opotřebovaný", tak to přestalo nějak fungovat asi jenom u něj ... třeba tahle poznámka pomůže ...

Rover623

« Odpověď #2 kdy: 14 Října 2010, 08:14:08 »
Zbytečně si to komplikuješ (obzvlášť když to máš v default nastavení),prostě ty panely (nejlépe oba) vymaž,dej si je tam zpátky a naházej si na ně co chceš,pak by to mělo být v pohodě.Jinak to co ti tam chybí je oznamovací oblast a applet sezení

aloisam

• Host
« Odpověď #3 kdy: 14 Října 2010, 08:21:13 »
oznamovací oblast tam je (nm-applet), chybí jen applet upozornění pro sezení.

nador

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 14 Října 2010, 15:32:14 »
Vím jak je přidat jenom tak, že na jeden kliknu a dám přidat. Jak to udělám, když oba smažu? Díky.

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 14 Října 2010, 15:49:01 »
Vím jak je přidat jenom tak, že na jeden kliknu a dám přidat. Jak to udělám, když oba smažu? Díky.
Máš klikat na prázdné místo na liště a obě lišty smazat nejde  ;)
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

aloisam

• Host
« Odpověď #6 kdy: 14 Října 2010, 17:45:44 »
přidat applet upozornění pro sezení nepomáhá?

odebrat můžeš jen jeden panel, ale stejně ti blbne jen horní ne? ;)

taky můžeš zkusit:
http://wiki.ubuntu.cz/GNOME%20Panel#Obnoven.2BAO0_standardn.2BAO0-ho_nastaven.2BAO0_panelu

Rover623

« Odpověď #7 kdy: 14 Října 2010, 18:58:41 »
Myslel jsem to tak,že odebereš jeden panel,potom si dáš přidat panel aby se ti objevil prázdný panel a pomocí něj odebereš i ten druhý.To by mělo mít za následek kompletní vymazání konfigurace panelů z home

nador

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 14 Října 2010, 20:31:00 »
No, tak jsem to udělal tak, že jsem odebral jenom ten jeden panel a znovu ho přidal, všechno na něj zpátky nafrkal, a funguje to, díky za rady. Jediné, co mi tam nejde přidat, protože jsem to nikde nenašel, je ta nápověda, ten otazníček v modrém kolečku. Ale tu mám v položce "systém"  v hlavní nabídce, takže je to ok. Možná pro případ někoho, kdo by ji potřeboval mít přímo na panelu, byste ale stejně mohli dopsat řešení, pokud ho někdo víte. Díky moc za rady!

aloisam

• Host
Re: Ikonky na horním panelu chybí (Ubuntu 10.10) [vyřešeno]
« Odpověď #9 kdy: 14 Října 2010, 20:57:50 »
No a firefox a chromium jsi tam dostal jak? ;) Stejně tam přetáhni i tu nápovědu.. :)

Edit: teď koukám, že jsi to asi přidával pomocí: klik pravým→přidat na panel→spouštěč aplikace a tam skutečně na výběr nápověda není, ale já osobně takhle nic nepřidával, jednodušší je to prostě přetáhnout z té "hlavní nabídky"..
« Poslední změna: 14 Října 2010, 21:10:31 od aloisam »

nador

• Návštěvník
Re: Ikonky na horním panelu chybí (Ubuntu 10.10) [vyřešeno]
« Odpověď #10 kdy: 14 Října 2010, 23:00:28 »
Přesně tak, jak říkáš, jsem to dělal a přesně tak, jak říkáš, se tam dá dostat i ta nápověda, takže kompletně vyřešeno. Díky :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.