Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Po aktualizaci na 10.10 potíž s Evolution  (Přečteno 1778 krát)

zdelen

• Aktivní člen
  • *
Po aktualizaci na 10.10 potíž s Evolution
« kdy: 14 Října 2010, 08:14:45 »
Plně funkční Evolution ve verzi 10.4 po aktualizaci zlobí. Při otevření zprávy je na obrazovce nápis: formátování zprávy a na liště info formátuje se a stále údaj 0%. Po zavření formátování nelze Evolution ukončit. Na radu jsem smazal v adresáři .evolution všechny soubory indexů a fungovalo dva dny, potom opět stejný problém.
Také překlad do češtiny v některých oknech (kopírování souboru při jeho existenci v adresáři) není kompletní. To mi nevadí, jen zda je to nedokončené, nebo jen v mé instalaci je chyba.

zdelen

• Aktivní člen
  • *
Re: Po aktualizaci na 10.10 potíž s Evolution
« Odpověď #1 kdy: 16 Října 2010, 21:07:59 »
Druhý pokus:
Problém stále trvá. Při odklepnutí k otevření došlé zásilky to píše formátování správy a nic se však neděje. Jediná možnost dostat se k poště je otevřít na v seznamu vybrané zprávě nabídku a vybrat "Upravit jako novou zprávu". Je to dost nepraktické. Může někdo radou pomoci?

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #2 kdy: 16 Října 2010, 21:41:15 »
Píše to něco v Terminálu, když to spustíš pomocí příkazu evolution?
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

zdelen

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 15 Listopadu 2010, 16:23:15 »
Tak je to již měsíc a problém trvá stále. Po přechodu z 10.4 na 10.10 se začalo vyskytovat. do té doby nikdy. Tak jsem disk smazal a nainstaloval 10.10 jako novou instalaci. Ale chová se to stejně. Zda něco napíše v terminálu nevím. Když zastavím a spustím znovu, zpravidla to najede a bez toho problému. Vyskytuje se to nepravidelně a bez ohledu na velikost pošty, nebo přílohy.
Dole v liště běží Formátování 0% a nic se nemění. Mohu to křížkem zrušit, ale Evolution zešedně a je neaktivní. Nereaguje na nic, než  na ALT +F2 a xkill. Není to problém, kvůli kterému bych nemohl pracovat, ale je dost znepříjemňující stále restartovat Evolution. Nechci kvůli to mu přecházet na jiný poštovní client, s tímto jsem byl doposud spokojen.

Armus69

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.netlancers.cz
« Odpověď #4 kdy: 15 Listopadu 2010, 18:58:37 »
Sice jsem stále  na LL, ale Evolution se chová stále hůře a hůře. Hlavně podivné chování při stahování pošty z Exchange. Tuhnutí , lagování, nefungující filtrace došlé pošty kdy se filtr zasekne na 0%, neukončuje atd. Pomalu si na to zvykám.
jabber:  Armus69@jabber.cz

honzika

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 03 Ledna 2011, 15:22:02 »
Po nainstalování verze 10.10 mi padá evolution.

Aplikace píše:

Kalendář Evolution neočekávaně skončil.
Vaše kalendáře nebudou k dispozici, dokud nebude Evolution znovu spuštěna.

Podobnou informaci to píše u úkolů, kontaktů a poznámek.

Díky za pomoc.

[attachment deleted by admin]
« Poslední změna: 04 Ledna 2011, 15:41:25 od honzika »

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
« Odpověď #6 kdy: 03 Ledna 2011, 17:31:25 »
Kdybys alespoň napsal, co máš za prostředí a jak jsi k němu přišel, zda novou instalací či přechodem.

honzika

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 06 Ledna 2011, 10:34:44 »
Kdybys alespoň napsal, co máš za prostředí a jak jsi k němu přišel, zda novou instalací či přechodem.

Byla to čistá nová instalace, do evolutionu jsem pak importoval 5,2GB dat z předchozího evolution (verze v 10.04)

Díky

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.