Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Naštartovanie Ubuntu 10.04  (Přečteno 703 krát)

gogo21

• Aktivní člen
  • *
Naštartovanie Ubuntu 10.04
« kdy: 14 Října 2010, 21:38:50 »
Mám UBUNTU 10.04 od júna. Zrealizoval som každú aktualizáciu ktorá sa objavila. V poslednom čase asi dva týždne sa stáva, že pri štarte PC postupne nabehne Grub, (mám tam aj WIN) nechám spustiť UBUNTU, nabehne nápis UBUNTU a pod ním postupne nabiehajú červené body, rozsvietia sa všetky body a systém zamrzne. Pomôže až reštart PC a až potom nabehne systém. Dnes dokonca som musel reštartovať dvakrát. Mal som aj taký prípad, že nabehla plocha UBUNTU, ale bez hornej a spodnej lišty, ikony ktoré som mal na ploche sa zobrazili a tiež pri kliknutí na ne sa otvárali bez problémov. Nakoľko chýbala ikona v hornej lište na vypnutie (reštartovanie) PC, tak som opäť reštartoval na PC a po reštarte systém nabehol správne. Pri ďalšom používaní systému aj niekoľko hodín, som nemal žiadnu závadu. Tento jav nevzniká pri každom spustení PC, WIN nabieha bez závad. Chcem sa opýtať, či to nie je predzvesť nejakého problému, alebo nemám tomu venovať pozornosť.   

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
Re: Naštartovanie Ubuntu 10.04
« Odpověď #1 kdy: 14 Října 2010, 22:10:28 »
Zkontroluj nejdřív disk a souborový systém:
wiki - problémy při bootování

Jsi schopen se při zámrzu přepnout do konzole (Ctrl+Alt+F1)? Funguje SysRq?

Pokud si nebudeš vědět vůbec rady, poznamenej si datum a čas posledního zámrzu, a někam nahrej logy, třeba pomocí
Kód: [Vybrat]
tar czf /tmp/logy.gz /var/log/*log* ~/.xsession-errors*(soubory s logy se tímto nahrají do /tmp/logy.gz, ten můžeš uploadovat)
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

gogo21

• Aktivní člen
  • *
Re: Naštartovanie Ubuntu 10.04
« Odpověď #2 kdy: 14 Října 2010, 22:51:24 »
Reštartoval som systém, ale nabehol správne. V takomto prípade ako postupovať, alebo čakať kým sa neprejaví uvedená chyba?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.