Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Windows s Ubuntu na jednom disku  (Přečteno 1867 krát)

Elrus

• Aktivní člen
  • *
Windows s Ubuntu na jednom disku
« kdy: 15 Října 2010, 00:06:58 »
Tak jsem opět dostal chuť si zahrát nějakou propracovanější hru a rozdělil si harddisk na dva oddíly. Nainstaloval jsem do nového oddílu windows a bez problému do nich nabootoval. Po instalaci ovladačů restartoval a opět se mi nahodili. Chtěl jsem jako obvykle opravit grub a tak jsem najel přes live cd a zadal příkaz na instalaci grubu ale, když jsem chtěl dát příkaz pro update grub tak to napsalo error což mi někdy udělalo taky. Tak jsem hodil na flashku super-grub2, že to nabootuju z toho a pak zadám potřebné příkazy. Jenomže mi při startu systému napsalo "chyba disku" a tak jsem to restartoval a vytáhl flashku se supergrubem. Problém je, že teď se mi to nenaloguje ani do windows a prostě po zapnutí PC mám černou obrazovku a tím končím:(.

Pomooooooc!:D

Elrus

• Aktivní člen
  • *
Re: Windows s Ubuntu na jednom disku
« Odpověď #1 kdy: 15 Října 2010, 00:34:30 »
No... zkusím reinstalovat windows.

Elrus

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 15 Října 2010, 01:15:10 »
Reinstaloval jsem windows a se to nabootuje do nich. Ale super grub z flashky stále nefunguje a je to ten samý co jsem používal kdysi:/. Nahodí to zase chyba disku ale teď to alespoň, když vytáhnu flashku a stisknu nějakou klávesu, nběhne do windows.

Elrus

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 15 Října 2010, 01:32:10 »
Tak nakonec jsem spustil live cd a v gpparted vymazal oddíl s windows a spojil ho opět s oddílem s Ubuntu dohromady. Už mě ty debilní Windowsy a jim podlézající společnosti krkaj:D. Operace proběhla úspěšně ale, když restartuju pc tak zase černá obrazovka:(. Já nevim co s tim:(.

Elrus

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 15 Října 2010, 01:43:25 »
Zkoušel jsem to zase podle tohoto návodu:

http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,42267.0.html

čtyři z pěti bodů proběhnou bez problému. Před zadáním posledního příkazu "sudo update-grub" restartuji pc a vyjmu live cd. Avšak po restartu zase jen černá obrazovka. Dříve mi to prostě naběhlo do systému a zadal jsem ten poslední příkaz. Prostě i když už nemám windows v PC a oddíly jsou spojené tak se nemůžu do Ubuntu dostat. Prostě černá obrazovka:(

Elrus

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 15 Října 2010, 02:23:40 »
Nejraději bych to celé přemazal novou instalací ubuntu. Tudíž hezky formát a čistá instalace ale rád bych si zálohoval svá data. Z live cd se na ně můžu leda dívat. Přes nautilus už je můžu i spouštět ale nemůžu je překopírovat na externí harddisk. :( Nevíte někdo jak přes live cd překopírovat z harddisku data na externí harddisk?

romor

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 15 Října 2010, 21:03:00 »
Skús napríklad Puppy Linux. Je super, má 100MB, zmestí sa v pohode aj na menšie USB alebo ho spusti z CD.
Ubuntu 12.04 64 bit & Linux Mint 13 & Linux Deepin

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.