Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: iptables - jak povolit torrent  (Přečteno 2902 krát)

Tucznak

• Návštěvník
iptables - jak povolit torrent
« kdy: 15 Října 2010, 08:40:39 »
Zdravim,
resim nasledujici problem, mam nakonfigurovany firewall, skoro tak jak poterebuji, ale resim problem, jak umoznit stahovani torrentu.
Pouzivam rtorrent a pro nej mam vyhrazeny porty, ty mam ve firewallu otevreny, stejne tak DHT.
Nicmene nevim, jak rozpoznat prichozi spojeni, protoze port je naprosto nahodny, jak source, tak zda se mi, ze i destination.
Poradite?

jmp

• Host
Re: iptables - jak povolit torrent
« Odpověď #1 kdy: 15 Října 2010, 08:58:48 »
inicializace spojeni na nahodny port je imho nesmysl...

Tucznak

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 15 Října 2010, 11:53:34 »
No, ja rikam, ze to spojeni na peery se nenavazuje na zadny s portu, ktery mam nastaven ... a neprisel jsem na to jak to nastavit.

RNA

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 16 Října 2010, 22:43:55 »
Hm, mám Transmission a tam se dá nastavit port pro příchozí spojení. A skutečně to tak funguje. Píři i sídři se přihlašují a přenášejí data na ten port.  Vy máte počítač přímo na veřejné IP nebo v DMZ? Jinak nastavte na routeru NAT a to jak TCP, tak i UDP na tom portu. Mám nejasné tušení, že šifrované spojení běhá i po UDP (???). To číslo portu oznamuje torrent klient na tracker, a tamocuď se to dozvědí ostatní.

Tucznak

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 17 Října 2010, 20:07:26 »
Mam PC v DMZ, pokud nastavim defaul action iptables na accept, tak torrenty bezi jako po masle. Nicmene, co sem cetl, tak u rtorrentu nejde nastavit tyto porty /na kterych se budou pripojovat peerove/ a jsou naprosto nahodne ...

Ten transmission vypada dobre, diky za tip, asi ho zkusim.

RNA

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 17 Října 2010, 23:07:17 »
rtorrent.. . . >:(
jo, tak právě tento program rozhodl o tom, že na serveru nemám FreeBSD, ale Xubuntu.
Transmission také umí náhodný port, ale nepochopil jsem, k čemu taková vlastnost vůbec je. Inu, člověk nemůže znám všechno, ale podobně se choval µTorrent, dokavaď jsem tam měl Wokna. Pokud je celý počítač vyšpulený do DMZ, tak bych i pochopil, že náhodný port může fungovat, sbad to má i své výhody kvůli bezpečnosti, nicméně nepodařilo se mi to rozchodit. Dejte pevné číslo portu a neřešte to, život je příliš krátký na to, abychom se trápili takovými věcmi.

Tucznak

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 17 Října 2010, 23:12:36 »
No a ktery parametr to urcuje, ze sem tak smely ... ja to totiz nemohu najit nebo sem to prehledl ...

RNA

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 17 Října 2010, 23:27:59 »
Teď jsem nepochopil na co se ptáte,
Nastavení routingu? route add....
Nastavení Transmission? zde: http://www.nadhera.name/forumpics/tmsion01.png

Tucznak

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 18 Října 2010, 09:35:12 »
No, ptam se na to, jestli sem pochopil, ze pisete o rtorrentu, jak tam zakazat ten nahodny port, ktery konfiguracni parametr na to je, neb jsem to tam nenasel.

jmp

• Host
« Odpověď #9 kdy: 18 Října 2010, 10:08:04 »
hmm a manualove stranky jste zkousel?

Kód: [Vybrat]
-p a-b
Try to open a listening port in the range a up to and including b.

Tucznak

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 18 Října 2010, 13:15:31 »
Ano, to tam mam presne nastaveno, ale druhe strane je to ocividne jedno a navazuje spojeni jak si chce.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.