Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Optimus Technology v Ubuntu  (Přečteno 1789 krát)

M2-player

• Návštěvník
Optimus Technology v Ubuntu
« kdy: 15 Října 2010, 14:46:10 »
Hľadal som na internete a vyzerá to tak, že dačo také ako Optimus od nVidie (pre Win7) pre Linux nie je.

Po veľmi dlhom čakaní som si stiahol Ubuntu 10.10 hneď ako vyšlo a rýchlo ho nainštaloval. Išlo fajn, myslím že pre grafiku používalo i5. Ale objavila sa mi aj správa, či si želám nainštalovať ovládač pre nVidia kartu a ja som to dal nainštalovať, reštartoval a odvtedy mi nejde grafické rozhranie, len klasický terminal (ako keď stlačíte Ctrl+Alt+F1-F6).

Mám nový notebook - i5 520M, nVidia 335M.

Dá sa ten ovládač pre nVidia kartu vymazať pomocou nejakého príkazu (viem, že sa dá, len neviem ako)?
Alebo ešte lepšie by bolo keby sa dal vymazať ovládač pre i5 grafiku a nVidia by zostal. Potom by procesor fungoval ako procesor (a nie aj ako grafika) a grafická karta by fungovala tiež ako má.

Za rady a ochotu pomôcť vopred všetkým ďakujem.
« Poslední změna: 21 Října 2010, 11:14:00 od Milhouse »

ukomir

• Aktivní člen
  • *
Re: Optimus Technology v Ubutnu
« Odpověď #1 kdy: 15 Října 2010, 17:59:39 »
Skus pozrieť http://wiki.ubuntu.cz/Ovlada%C4%8De%20grafick%C3%BDch%20karet
Pokud při spouštění grafického režimu dojde k potížím, spustí se nouzový režim (Failsafe mód) umožňující nápravu z grafického prostředí. Informace o příčinách potíží je možné najít v souboru /var/log/Xorg.0.log.old.

M2-player

• Návštěvník
Re: Optimus Technology v Ubutnu
« Odpověď #2 kdy: 21 Října 2010, 10:02:06 »
Akurát teraz vyšlo nové jadro a mne svitla nová nádej :)
http://www.dsl.sk/article.php?article=9893

Keby som upgrade-oval jadro, vyriešilo by to môj problém?

george65

• Návštěvník
Re: Optimus Technology v Ubuntu
« Odpověď #3 kdy: 27 Dubna 2011, 23:50:53 »
ahoj trochu se prizivim na tematu,
mam podobny problem jako kolega na notebooku dualboot W7 a ubuntu a prave v ubuntu nevim jak je to s tou grafikou. ovladace nvidia jsem teda radsi naistaloval, znamena to ze ubuntu bezi pouze na intelackou integrovanou grafiku a vic se o to nemusim starat? nejjednodussi by samozrejme bylo zakazat prepinani v biosu jenze zase ve windowsech optimus vyuziji v ubuntu je pro me ale nepotrebny. tak by me zajimalo jestli se da nejak zakazat technologie optimus jen v ubuntu nebo jestli to mam nechat a nestarat se o to. jde mi zase treba o vydrz baterky nevim jestli se ubuntu o neco s tou nvidii "nesnazi" i bez ovladacu a nezvysuje tak zbytecne spotrebu. dik za reakce  ;)
Lenovo ThinkPad e42O - Ubuntu 11.04

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.