Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Vypnutí Ubuntu 10.10 MM  (Přečteno 2192 krát)

pavelkys

• Aktivní člen
  • *
Vypnutí Ubuntu 10.10 MM
« kdy: 15 Října 2010, 23:23:26 »
Prosím o radu-po přechodu na verzi10.10 z správně fungující 10.4 mám problém s vypnutím pc. Po vypnutí ať okamžitém nebo po časovém odpočtu 1. minuty se počítač "rafne" s níže uvedeným výpisem obrazovky. Jelikož mám na jednom pc na druhém disku ještě Windows,musím restartovat tlačítkem, zahučí ventilátory a pak systém normálně zobrazí obrazovku zavaděče. Oba os bootují normálně.

Výpis obrazovky:

Ubuntu 10.10

... [ 183.490462 ] Power down.hin [OK]0
*Unmounting weak filesystems...                                                    [OK]
*Unmounting local filesystems...     Asking all remaining process          [OK]
*Stopping remaining crypto disks...                                                  [OK]
*Stopping early crypto disks...                 er                                     [OK]
*Will now halt

Když pc restartuji,výpis se objeví také, ale pak se normálně zobrazí zavaděč a já můžu pc vypnout přes Windows.

Poradí mi někdo co s tím? Dřívější verze fungovala bez problémů, u této je to snad poslední "moucha". Předem děkuji.

« Poslední změna: 16 Října 2010, 14:28:41 od pavelkys »

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
Re: Vypnutí Ubuntu 10.10 MM
« Odpověď #1 kdy: 16 Října 2010, 20:05:09 »
sudo poweroff v Terminálu funguje?
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

pavelkys

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 16 Října 2010, 23:18:27 »
Po otevření terminálu v běžícím systému a zadání sudo poweroff se systém vypne a naskočí výše zmíněná obrazovka. Pc se dá potom vypnout jen přes restart a Windows.

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #3 kdy: 17 Října 2010, 00:07:19 »
Vypadá to, že všechny softwarové kroky k vypnutí byly provedeny, "jen" nedojde k fyzickému vypnutí počítače. Pokud vypneš počítač tlačítkem na bedně, nemělo by se nic stát.

Můžeš prosím vyzkoušet, jestli ti vypínání jde v LiveCD nebo něčem podobném?
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

pavelkys

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 17 Října 2010, 11:43:49 »
Určitě to vyzkouším,ale později. Zatím děkuji za rady, hezký den.

pavelkys

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 19 Října 2010, 19:24:27 »
Omlouvám se za soukromou zprávu, už to neudělám. Z live DVD 9.10 to šlo vypnout normálně. 2x po sobě to potom šlo vypnout i z 10.10, ale pořád se před vypnutím objevoval nějaký výpis, ale už se to nezaseklo. Zkusím to ještě dnes vypnout,jestli je to v pořádku.

pavelkys

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 19 Října 2010, 19:35:40 »
Zkusil jsem to ještě jednou, vyplo se to jak po stisku volby vypnout (okamžité vypnutí) tak po minutovém odpočtu. V obou případech s výpisem před vypnutím. Při okamžitém vypnutí tam problikla červeně nějaká chyba, pokusím se opsat, o co šlo.

kalfar

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 19 Října 2010, 21:01:52 »
Výpisům při vypínání nevěnujte pozornost. Nemají žádný vliv na funkčnost systému. Mě osobně se výpisy při vypínání vypisují snad všechny verze, co mám Ubuntu.
Ubuntu jsem nainstaloval v úterý,ve středu jsem si přečetl tyhle stránky,čtvrtek byl dnem doinstalací programů a dnes jsmem se utvrdil,že tu Vistu jsem kupoval draze a zbytečně. >:(

pavelkys

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 19 Října 2010, 21:08:24 »
Děkuji za rady,snad to bude už v pořádku. Několikrát za sebou se to vyplo.

Roddney

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 19 Října 2010, 21:35:33 »
Taková menší poznámka... nevím jestli je to i tento případ, ale mě nejde Ubuntu 10.10 vypnout, pokud otevřu dokument v Openoffice.org a když chci vypnout Ubuntu, tak mi v tom zabrání Openoffice.org rychlé spouštění. Přišel jsem na to, že stačí před vypnutím Ubuntu ukončit rychlé spouštění a pak to jde bez problému. Menší bug..

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.