Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Indikátor zvuku Gnome-shell  (Přečteno 2883 krát)

parolua

• Návštěvník
    • LinuxLex tym
Indikátor zvuku Gnome-shell
« kdy: 21 Října 2010, 17:38:20 »
Chci se zeptat zda v Ubuntu lze nastavit indikátor zvuku v Gnome-Shellu. Jiné distra to běžně mají, ale v Ubuntu se mi to nedaří  :( Poraďte prosím. Díky.
LinuxLex OS 10.6 Stable a Ubuntu 11.04 Alpha

macu

• Stálý člen
  • **
Re: Indikátor zvuku Gnome-shell
« Odpověď #1 kdy: 21 Října 2010, 18:14:19 »
gnome-shell? ten ještě oficiálně nevyšel, ne? nemyslíš náhodou gnome-pannel? pokud jo, přidej si Applet upozornění
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 24.04 64bit, Gnome Shell 46
Ntb: HP Probook 650 G2, Intel Core I5-6300U, 8 GB DDR4 RAM, Intel Graphics 520, Ubuntu 25.04, Gnome Shell 48

parolua

• Návštěvník
    • LinuxLex tym
« Odpověď #2 kdy: 21 Října 2010, 18:25:46 »
gnome-shell? ten ještě oficiálně nevyšel, ne? nemyslíš náhodou gnome-pannel? pokud jo, přidej si Applet upozornění

Oficiálně ne, ale v Ubuntu 10.10 je již po přiinstalaci Gnome3-session prostředí Gnome-Shell. Studoval jsem OpenSUSE a tam indikátory běží všechny ale u nás to nějak nejde :(

k náhledu
« Poslední změna: 21 Října 2010, 18:28:36 od parolua »

aloisam

• Host
« Odpověď #3 kdy: 21 Října 2010, 18:43:02 »
wow, takhle oskinovaný, vypadá gnome-shell úplně skvěle! Co je to pls za téma, ikony, pozadí?

parolua

• Návštěvník
    • LinuxLex tym
« Odpověď #4 kdy: 21 Října 2010, 20:58:42 »
wow, takhle oskinovaný, vypadá gnome-shell úplně skvěle! Co je to pls za téma, ikony, pozadí?

Téma je moje. Chtěl jsem ukázat lidem, že i Gnome Shell může mít témata jako je každý z nás zvyklej z GTK 2.x a možná i lepší. Téma najdeš i nás na stránce http://linuxlex.cz pod Theme&Metacity s názvem Wood Dragon. Ikony jsou v tom samém pod LinuxLex Collection Icon a tapeta (ta není můj výtvor) je u nás na stránce v galerii pod Wallpapery. Jsem rád, že se to líbí. Trápí mě jen ten indikátor, nechci utíkat jinam k jinému distru, když ubuntu je tak skvělé. :(

aloisam

• Host
« Odpověď #5 kdy: 22 Října 2010, 22:10:51 »
tak jsem si nainstaloval gnome-shell a wooden dragona (fakt pěkný ;) ) a ikonu zvuku taky nemám, já jsem ale na 10.10 povyšoval, a ikonu zvuku i na normál panelu mám jen v "appletu upozornění," a když ho odstraním tak mně zmizí, přitom v maverickovi (dle liveka) by měla být v upozorňovací oblasti...
no ono je to stejně jedno, páč na tento "panel" neumím nic přidat, (až bude čas musím vyzkoumat jak na to :) ) naštěstí ale funguje alt+f2 takže → gnome-volume-control-applet a ikona zvuku je tu, (to snad nikdy nezklame) :)
imho je problém v tom novým zvukovým appletu, proto to jiný distra netrápí, protože ho nemají.. Ale možná je to i tím upgradem.. Ty jsi dělal čistou instalaci?

parolua

• Návštěvník
    • LinuxLex tym
« Odpověď #6 kdy: 27 Října 2010, 13:01:55 »
tak jsem si nainstaloval gnome-shell a wooden dragona (fakt pěkný ;) ) a ikonu zvuku taky nemám, já jsem ale na 10.10 povyšoval, a ikonu zvuku i na normál panelu mám jen v "appletu upozornění," a když ho odstraním tak mně zmizí, přitom v maverickovi (dle liveka) by měla být v upozorňovací oblasti...
V gnome Shellu prozatím na panel nedáš ni a ani nevím zda to půjde :( v tomto mě to zklamalo, ale viděl jsem video jak by Gnome Shell mohl vypadat později a je to perfektně vymyšleno. Bohužel nám do 11.04 chtějí strčit místo Gnome shellu shell Unity pro Netbooky. Nejsem nadšený ani trochu. Podle mého je to hrozné prostředí pro Desktop i Notebook. Na tom Netbooku je to nejspíše dobré řešení, ale jinak na prd... Jediné co schvaluji je začlenění Compizu do Unity. Raději myli počkat a nechat Gnome Shell...je pružnější.
K tomu indikátoru - asi opravdu nejde nijak doinstalovat. Je to škoda, protože používám Rhytmbox a nemohu jej ovládat v klasickém Gnome :((

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.