Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: jak zprovozit USB TV kartu a přiložený software z balíku SRC.tar.gz  (Přečteno 6392 krát)

Premulus

• Návštěvník
Pomohl by mi prosím někdo coby ne příliš pokročilému uživateli Ubuntu s instlací softwaru k zakoupené externí USB TV kartě? V tištěném manuálu je pouze odkaz pro uživatele Linuxu, aby si otevřeli složku For Linux. Zde jsem nalezl balík s příponou SRC.tar.gz. a na ploše ho rozbalil a dále jsem se díky neznalosti nedostal. Zkoušel jsem hledat na Wiki návod jak s tímto balíkem pracovat, který odkazoval na práci v příkazovém řádku a to je pro mne dosud španělská ves. Proto prosím, může-li mne někdo touto instalací provést přímo zadávanými příkazy. Balík před rozbalím má název IT9135_SRC.tar.gz a po rozbalení mám složku IT9135_SRC .
« Poslední změna: 16 Října 2011, 20:07:46 od daysleeper »

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re: jak zprovozit USB TV kartu a přiložený software z balíku SRC.tar.gz
« Odpověď #1 kdy: 22 Října 2010, 23:29:17 »
je v tej zložke niečo s príponou .sh?napr install.sh?
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

petertomasy

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 23 Října 2010, 07:44:04 »
Citace
Název: Re: DVB-T Sencor s čipem IT9135 (Afatech)?
Přispěvatel: e92338 03 Září 2010, 17:16:45
Asi jsem to nenapsal dost srozumitelně, zapomněl jsem na to, že je to celé zabalené do jednoho archivu.

0.sudo apt-get install build-essential
1. Rozbal IT9135_SRC.tar.gz, nejlépe tar -zxvf IT9135_SRC.tar.gz -C /home/Tomiik/televize/
2. Zkopíruj obsah třeba složky /home/Tomiik/televize/IT9135_SRC/v4l/kernel-2.6.31 do složky /home/Tomiik/televize/IT9135_SRC
3. Pak už jen provést ve složce /home/Tomiik/televize/IT9135_SRC příkazy make clean, make, make install ... a dál podle návodu :-)

Premulus

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 24 Října 2010, 12:41:51 »
Děkuji za odpovědi, ale zatím jsem s tím nepohnul.

1.Žádnou složku s příponou .sh, nebo install.sh jsem nenašel.

2.Ve druhém případě jsem nejprve úspěšně zadal v terminálu příkaz: sudo apt-get install build-essential
Potom jsem zkusil zadat příkaz(příkaz uvádím přesně jak následoval za desktop:) ~$ tar -zxvf IT9135_SRC.tar.gz -C /home/Tomiik/televize/ ,ale skončil jsem těmito hláškami:

tar: IT9135_SRC.tar.gz: Funkce open selhala: No such file or directory
tar: Z chyby se nelze zotavit: ukončuji se
tar: Child returned status 2
tar: Končí se chybovým kódem, protože byly zaznamenány chyby

Chápu-li to správně nebyla nalezena (vytvořena) příslušná složka. Prosím o ještě přesnější návod a velice oceňuji trpělivost se začátečníkem.
« Poslední změna: 24 Října 2010, 18:36:29 od Premulus »

Tomáš Břinčil

• Občanské sdružení Ubuntu ČR
  • Závislák
  • moje obrázky ↓
    • TomasBrincil.cz
« Odpověď #4 kdy: 24 Října 2010, 16:01:03 »
"/home/Tomiik/" Tomiik nahraď názvem svého domovského adresáře.
Kód: [Vybrat]
snouman@ubuntu:~$ pwd
/home/snouman

Premulus

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 24 Října 2010, 18:35:09 »
Děkuji všem za snahu. Nalezl jsem na fóru téma, z kterého byly částečně čerpány odpovědi (DVB-T Sencor s čipem IT9135 (Afatech)?) a i tam jsem zjistil, že instalace je celkem nesnadná, ne bezproblémová a pro mne, začátečníka, pravděpodobně neproveditelná. Vzhledem k tomu, že používám spolu s Ubuntu i Windows, kde není s instalací problém, nebudu se dále marně pokoušet. Pokud se však v budoucnu nějaký jednoznačný, pro začátečníka vhodný návod najde, rád se pokusí znovu.

Tomáš Břinčil

• Občanské sdružení Ubuntu ČR
  • Závislák
  • moje obrázky ↓
    • TomasBrincil.cz
« Odpověď #6 kdy: 24 Října 2010, 19:04:47 »
Vše co jsi dělal, jsi dělal správně, jen je potřeba nahradit Tomíík tvým uživatelským jménem. Tohle je absolutní neochota z tvojí strany přemýšlet.

jAster_BA

• Závislák
Krása dávam K+ za snahu.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Premulus

• Návštěvník
Nejprve velmi děkuji uživateli "petertomasy", který byl tak vstřícný, že se mnou on-line strávil přes dvě hodiny a pomohl mně, stále ještě začátečníkovi, dobrat se úspěšného konce. Pokusím se podat pro stejně málo pokročilé uživatele postupný návod na zprovoznění USB DVB-T karty SENCOR SDB 501T

USB DVB-T karta SENCOR SDB‭ ‬501T
(Pod Ubuntu‭ ‬10.04‭ ‬Lucid Lynx‭)

1.
Nejprve otevři Terminál a napiš (‬nebo nakopíruj‭) ‬sudo apt-get update‭ ‬,‭ ‬po dotazu na heslo napiš heslo‭ (‬pozor,‭ ‬heslo píšeš,‭ ‬i když na obrazovce nevidíš žádnou změnu‭)‬.‭ ‬Počkej až se změny dokončí a zadej příkaz‭ ‬sudo apt-get install build-essential po dotazu na pokračování zadej y a Enter.

2.
Na CD s instalačními soubory,‭ ‬které jsou součástí produktu vyhledej složku‭ ‬For Linux a otevři
Objeví se složka‭ ‬9130.linux.PC.dvb-tV9.12.18.1 tu také otevři a podle příslušné architektury tvého PC vyber složku s‭ ‬32bit‭ ‬,‭ ‬nebo‭ 64bit ‬-ovou verzí instalačního souboru‭ (‬V mém případě to byla‭ ‬32bit‭) ‬a v ní najdeš extrahovaný soubor‭ ‬IT9135‭_‬SRC.tar.gz

3.Tento soubor si zkopíruj do svého PC. ‬Já kopíroval do složky‭ Televize ‬,‭ ‬kterou jsem si vytvořil v domovském adresáři‭ (‬Domovská složka‭) ‬pomocí Terminálu příkazem‭ mkdir Televize (‬stačí také v domovském adresáři kliknout pravým a dát vytvořit složku‭)‬.‭

4.Přejdi do domovského adresáře (‬pokud v něm nejsi‭) ‬a ve složce‭ Televize rozbal soubor  IT9135_‬SRC.tar.gz (kliknout pravým‭ ‬-‭ ‬rozbalit sem‭)‬.‭ ‬Rozbalená složka má název‭ ‬IT9135‭_‬SRC a v ní jsou další složky.

5.‎ ‏Najdi složku‭ v4l a otevři ji. ‬V ní najdi složku‭ ‬kernel-2.6.31‭ ‬a otevři ji. Všech deset souborů co v ní najdeš označ a dej kopírovat.‭ ‬Dej dvakrát zpět a vrať se do složky IT9135‭_‬SRC,‭ ‬tam vlož a objeví se všech deset kopírovaných souborů.‭ ‬

6.Nyní přejdi do Terminálu a vyhledej cestu do složky‭ IT9135_‬SRC.‭ ‬V mém případě jsem musel napsat tento příkaz‭ cd Televize/IT9135_‬SRC

7.Napiš příkaz make (‬vyčkej,‭ ‬než se dokončí změny‭) ‬a potom napiš příkaz‭ sudo make install

8.Je hotovo. ‬Zavři Terminál a nainstaluj si program‭ Kaffeine. ‬Toto jsou odkazy na návod k programu‭ ‬http:/‭ ‬/wiki.ubuntu.cz/Kaffeine%201,‭ ‬http://wiki.ubuntu.cz/Kaffeine‭

9.Já měl problém s přehráváním, ‬tak jsem ještě musel v Terminálu zadat tento příkaz‭ sudo apt-get install libxine1-all-plugins (‬Terminál se tě zeptá chceš-li pokračovat‭ ‬-‭ ‬zadej y a Enter‭)
« Poslední změna: 28 Listopadu 2010, 00:51:40 od Premulus »

RavenFCB

• Návštěvník
Nejprve velmi děkuji uživateli "petertomasy", který byl tak vstřícný, že se mnou on-line strávil přes dvě hodiny a pomohl mně, stále ještě začátečníkovi, dobrat se úspěšného konce. Pokusím se podat pro stejně málo pokročilé uživatele postupný návod na zprovoznění USB DVB-T karty SENCOR SDB 501T

USB DVB-T karta SENCOR SDB‭ ‬501T
(Pod Ubuntu‭ ‬10.04‭ ‬Lucid Lynx‭)

1.
Nejprve otevři Terminál a napiš (‬nebo nakopíruj‭) ‬sudo apt-get update‭ ‬,‭ ‬po dotazu na heslo napiš heslo‭ (‬pozor,‭ ‬heslo píšeš,‭ ‬i když na obrazovce nevidíš žádnou změnu‭)‬.‭ ‬Počkej až se změny dokončí a zadej příkaz‭ ‬sudo apt-get install build-essential po dotazu na pokračování zadej y a Enter.

2.
Na CD s instalačními soubory,‭ ‬které jsou součástí produktu vyhledej složku‭ ‬For Linux a otevři
Objeví se složka‭ ‬9130.linux.PC.dvb-tV9.12.18.1 tu také otevři a podle příslušné architektury tvého PC vyber složku s‭ ‬32bit‭ ‬,‭ ‬nebo‭ 64bit ‬-ovou verzí instalačního souboru‭ (‬V mém případě to byla‭ ‬32bit‭) ‬a v ní najdeš extrahovaný soubor‭ ‬IT9135‭_‬SRC.tar.gz

3.Tento soubor si zkopíruj do svého PC. ‬Já kopíroval do složky‭ Televize ‬,‭ ‬kterou jsem si vytvořil v domovském adresáři‭ (‬Domovská složka‭) ‬pomocí Terminálu příkazem‭ mkdir Televize (‬stačí také v domovském adresáři kliknout pravým a dát vytvořit složku‭)‬.‭

4.Přejdi do domovského adresáře (‬pokud v něm nejsi‭) ‬a ve složce‭ Televize rozbal soubor  IT9135_‬SRC.tar.gz (kliknout pravým‭ ‬-‭ ‬rozbalit sem‭)‬.‭ ‬Rozbalená složka má název‭ ‬IT9135‭_‬SRC a v ní jsou další složky.

5.‎ ‏Najdi složku‭ v4l a otevři ji. ‬V ní najdi složku‭ ‬kernel-2.6.31‭ ‬a otevři ji. Všech deset souborů co v ní najdeš označ a dej kopírovat.‭ ‬Dej dvakrát zpět a vrať se do složky IT9135‭_‬SRC,‭ ‬tam vlož a objeví se všech deset kopírovaných souborů.‭ ‬

6.Nyní přejdi do Terminálu a vyhledej cestu do složky‭ IT9135_‬SRC.‭ ‬V mém případě jsem musel napsat tento příkaz‭ cd Televize/IT9135_‬SRC

7.Napiš příkaz make (‬vyčkej,‭ ‬než se dokončí změny‭) ‬a potom napiš příkaz‭ sudo make install

8.Je hotovo. ‬Zavři Terminál a nainstaluj si program‭ Kaffeine. ‬Toto jsou odkazy na návod k programu‭ ‬http:/‭ ‬/wiki.ubuntu.cz/Kaffeine%201,‭ ‬http://wiki.ubuntu.cz/Kaffeine‭

9.Já měl problém s přehráváním, ‬tak jsem ještě musel v Terminálu zadat tento příkaz‭ sudo apt-get install libxine1-all-plugins (‬Terminál se tě zeptá chceš-li pokračovat‭ ‬-‭ ‬zadej y a Enter‭)

Zdravím ,fantastický návod ale mám dotaz : Ověřoval už někdo funkčnost pod 10.10 Mawerick ?

jAster_BA

• Závislák
Malo by to fungovať.

RavenFCB

• Návštěvník
Takhle vypadá konec terminálu (je strašně dlouhý) po příkazu MAKE :
In file included from /home/ravenfcb/Televize/IT9135_SRC/type.h:4,
                 from /home/ravenfcb/Televize/IT9135_SRC/demodulator.h:5,
                 from /home/ravenfcb/Televize/IT9135_SRC/it9135.h:17,
                 from /home/ravenfcb/Televize/IT9135_SRC/it9135-tuner.c:7:
/home/ravenfcb/Televize/IT9135_SRC/userdef.h:10: warning: "NULL" redefined
include/linux/stddef.h:10: note: this is the location of the previous definition
In file included from /home/ravenfcb/Televize/IT9135_SRC/demodulator.h:5,
                 from /home/ravenfcb/Televize/IT9135_SRC/it9135.h:17,
                 from /home/ravenfcb/Televize/IT9135_SRC/it9135-tuner.c:7:
/home/ravenfcb/Televize/IT9135_SRC/type.h:6: warning: "IN" redefined
/home/ravenfcb/Televize/IT9135_SRC/userdef.h:20: note: this is the location of the previous definition
/home/ravenfcb/Televize/IT9135_SRC/type.h:7: warning: "OUT" redefined
/home/ravenfcb/Televize/IT9135_SRC/userdef.h:21: note: this is the location of the previous definition
  LD [M]  /home/ravenfcb/Televize/IT9135_SRC/dvb-usb-it9135.o
  Building modules, stage 2.
  MODPOST 1 modules
[b]WARNING: could not find /home/ravenfcb/Televize/IT9135_SRC/.Afatech_AF9007.o.cmd for /home/ravenfcb/Televize/IT9135_SRC/Afatech_AF9007.o
  CC      /home/ravenfcb/Televize/IT9135_SRC/dvb-usb-it9135.mod.o
  LD [M]  /home/ravenfcb/Televize/IT9135_SRC/dvb-usb-it9135.ko
make[1]: Leaving directory `/usr/src/linux-headers-2.6.35-24-generic'
ravenfcb@ubuntu:~/Televize/IT9135_SRC$

? Má to tak být ?
-------------------------------------------------------------------------------
EDIT : Takhle pak po sudo make install :
echo -e "\nRemoving old /lib/modules/2.6.35-24-generic/kernel/drivers/media/dvb/dvb-usb/ files:"
-e
Removing old /lib/modules/2.6.35-24-generic/kernel/drivers/media/dvb/dvb-usb/ files:

make[1]: Leaving directory `/home/ravenfcb/Televize/IT9135_SRC'
dvb-usb-it9135.ko
/sbin/depmod -a
af35irtbl.bin

« Poslední změna: 25 Prosince 2010, 12:03:00 od RavenFCB »

Kalfi

• Návštěvník
Podle tohoto návodu se mi nepodařilo tuner rozchodit, po zadání "cat /var/log/messages" mi to napíše
Dec 29 14:19:30 kalfi-EX620 kernel: [ 2958.964729]         DRIVER_RELEASE_VERSION : v9.12.18.1
Dec 29 14:19:30 kalfi-EX620 kernel: [ 2958.964735]         FW_RELEASE_VERSION     : v0_0_0_0
Dec 29 14:19:30 kalfi-EX620 kernel: [ 2958.964741]         API_RELEASE_VERSION    : 201.20091116.0
Dec 29 14:19:31 kalfi-EX620 kernel: [ 2959.348768] dvb_usb_it9135: probe of 2-1:1.0 failed with error -12

Prosím o radu jak tuner zprovoznit.
PS: jsem začátečník

RavenFCB

• Návštěvník
Dneska sem presel na nejnovejsi Kubuntu 10.10 a podle tohoto navodu sem to nerozjel:( Mam i vsechny potrebne "vedlejsi" baliky a ovladac k TV karte mi to stale nenaslo.
Nejaky napad ?
EDIT : Tohle je vystup po make :

ravenfcb@ravenfcb-kubuntu:~/Televize/IT9135_SRC$ make
make -C /lib/modules/3.0.0-12-generic/build SUBDIRS=/home/ravenfcb/Televize/IT9135_SRC modules
make[1]: Entering directory `/usr/src/linux-headers-3.0.0-12-generic'
  CC [M]  /home/ravenfcb/Televize/IT9135_SRC/it9135-core.o
In file included from /home/ravenfcb/Televize/IT9135_SRC/it9135-core.c:1:0:
/home/ravenfcb/Televize/IT9135_SRC/it9135.h:12:28: fatal error: linux/smp_lock.h: Adresář nebo soubor neexistuje
compilation terminated.
make[2]: *** [/home/ravenfcb/Televize/IT9135_SRC/it9135-core.o] Error 1
make[1]: *** [_module_/home/ravenfcb/Televize/IT9135_SRC] Error 2
make[1]: Leaving directory `/usr/src/linux-headers-3.0.0-12-generic'
make: *** [default] Error 2
ravenfcb@ravenfcb-kubuntu:~/Televize/IT9135_SRC$ ^C
ravenfcb@ravenfcb-kubuntu:~/Televize/IT9135_SRC$
« Poslední změna: 16 Října 2011, 20:13:34 od RavenFCB »

jAster_BA

• Závislák
Re:jak zprovozit USB TV kartu a přiložený software z balíku SRC.tar.gz
« Odpověď #14 kdy: 17 Října 2011, 18:39:19 »
To bude tým novým jadrom. Mám ten istý chip ale ešte som sa s tým nehral :)http://linuxtv.org/wiki/index.php/Kworld_UB499-2T

RavenFCB

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 17 Října 2011, 18:58:13 »
Myslis ze je sance ze by to slo ? nevim jestli si nechat 11.10 nebo 10.04 LTS

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #16 kdy: 17 Října 2011, 19:38:53 »
Šanca je. Ale zatial neviem teda. Skúsim asi cez víkend. Mám síce iný ale chip je rovnaký.

RavenFCB

• Návštěvník
« Odpověď #17 kdy: 17 Října 2011, 20:47:21 »
Pomocí patche ze stránek sencoru sem jej zprovoznil nanejvýš na 10.10 Mawerick

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #18 kdy: 18 Října 2011, 20:00:54 »
Malo by stačiť pohrať sa s tým.

RavenFCB

• Návštěvník
« Odpověď #19 kdy: 18 Října 2011, 20:08:18 »
Včera jsem psal do Sencoru Praha a dnes mi odepsali že na ovladači pro jádra 3.x.x.x pracují a jak bude hotov tak ho dají opět do sekce download !
Čekáme.....
« Poslední změna: 18 Října 2011, 20:19:05 od RavenFCB »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.