Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Špatné rozlišení monitoru na Toshiba Qosmio G30  (Přečteno 6305 krát)

Rover623

Re: Špatné rozlišení monitoru na Toshiba Qosmio G30
« Odpověď #25 kdy: 09 Listopadu 2010, 11:30:21 »
Takže bych asi zkusil to OpenSUSE nebo třeba Linux Mint (což je vlastně předělané Ubuntu,ale není to jen přeskinované,je tam spousta změň i uvnitř systému),taky mě ještě napadá PCLinuxOS který se po několika letech stagnace zase začíná trochu hýbat

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #26 kdy: 09 Listopadu 2010, 21:01:37 »
Alebo LMDE(LinuxMintDebianEdition),www.distrowatch.com
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

jobr

• Návštěvník
« Odpověď #27 kdy: 11 Listopadu 2010, 11:55:39 »
Po počátečním nadšení z OpenSUSE přišlo opět zklamání. Stejný problém, po doinstalování Nvidia ovladačů ale nenajel grafický režim vůbec. Sice bez nich fungovaly některé efekty plochy, ale hlavně mi jde o to rozlišení 1024x768.
Vedle toho jsem nainstaloval Linux Mint, který se chová s pár rozdíly jako Ubuntu. Po restartu po instalaci ale najel sám do "low graphic mode" a obrazovka byla v levém horním rožku v rozličení asi 720x500. Při instalaci různých Nvidia drivers stejné hlášky a výsledky jako v Ubuntu. Ponechal jsem přeci jen jeden ovladač nainstalovaný a výsledek byl, že při startu opět hlášení o "Low graphic mode" a navíc výpis, že se nepodařilo inicializovat "device PCI 1:0:0 nvidia" (přibližně takto) že si mám k tomu přečíst "readme" (nevím ani kde). Opět mám přes celý displej rozlišení 1024x768. Začíná mě jímat zoufalství.

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #28 kdy: 11 Listopadu 2010, 20:51:23 »
Problém je urite v grafickej karte.Čo tak skúsiť nejaký boot parameter?napr. Nomodeset na wiki je návod na boot parametre.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

jobr

• Návštěvník
« Odpověď #29 kdy: 11 Listopadu 2010, 22:13:57 »
Problém je urite v grafickej karte.Čo tak skúsiť nejaký boot parameter?napr. Nomodeset na wiki je návod na boot parametre.
Děkuji... na wiki tedy ten návod najít nemůžu... (Your search query "nomodeset" didn't return any results.). Našel jsem nějaké zmíňky v diskusích ke Slackware a jiným distribucím, ale jen útržkovité a pro mně to je úplně španělská vesnice.
Snad jen, že se má po bootování zadat "nomodeset"... ale co dál, pokud tomu tak vůbec je, to nevím.
Ale vyrozuměl jsem z toho, že je patrně problém u novějších verzí jádra.
Prosím o nějaké bližší navedení, jestli to lze. Díky.

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #30 kdy: 13 Listopadu 2010, 12:12:45 »
http://wiki.ubuntu.cz/Bootovac%C3%AD%20parametry
Som tu dva dni nebol.Osravedlňujem sa za neskorú odpoveď.A robí to aj na ubuntu 10.04(Lucid Lynx)?

jobr

• Návštěvník
« Odpověď #31 kdy: 15 Listopadu 2010, 17:24:02 »
http://wiki.ubuntu.cz/Bootovac%C3%AD%20parametry
Som tu dva dni nebol.Osravedlňujem sa za neskorú odpoveď.A robí to aj na ubuntu 10.04(Lucid Lynx)?
Moc děkuji,
bohužel to dělalo již od 9.04, zhruba od 8.04 zkouším Ubuntu (občas jiné distro) vedle Windows, toto byla má první čistá instalace. 8.04 fungovalo a ještě ho vyzkouším.
Co mě mrzí, že jsem musel z pracovních důvodů přejít k opětovnému nainstalování Windows. V současnosti nemám čas si s tím už tolik pohrát, za cca 30 hodin hledání a zkoušení jsem se bohužel nedostal k tomu, co jsem potřeboval. Windows XP jsem už chtěl poslat do věčných lovišť, protože proti Ubuntu (mimo jiné) to je opravdu hrozně líné. Stále jsou však neduhy, které mi používání linuxu dost znesnadňují, protože se opakovaně objevují určité nekomfortnosti v poměrně triviálních věcech.
Jak bude čas, prostuduji ten odkaz a opět to budu zkoušet. Tento boj mi opět dal pár zkušeností, takže to tak marné nebylo.
Díky za pomoc a rady.

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #32 kdy: 16 Listopadu 2010, 22:51:11 »
Nie je za čo.Možno novú kartu z bazaru :).A iný monitor to robí takisto?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.