Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 10.10 nebootuje (busy box)  (Přečteno 1014 krát)

pavuckar

• Návštěvník
Ubuntu 10.10 nebootuje (busy box)
« kdy: 26 Října 2010, 01:32:32 »
Zdrávim , potreboval by som pomoc v tejto veci mam ubuntu 10.10 vsetko slapalo pouzival som ako multi boot s Win XP po dlhsej dobe som isiel do win a samozrejme ako byva zvykom xp je mrtve nebootuje tak som zobral win xp install cd a isiel som do repair conzoly a dal fixboot len bez opýtania mi to nahralo namiesto particie D na particiu I kde bolo nahrate prave ubuntu ako korenovy adresar / myslel som za nic nestalo a dal som reset ale bohuzial uz mi ubuntu nebootlo a nabehla mi iba konzola busy box a prinom toto "initramfs" neviem vobec co to je a co s tym robit...ak by sa to nedalo fixnut tak by som bol rad keby som mohol aspon dostat data z tejto particie...dakujem za pomoc !

akalain

• Návštěvník
Re: Ubuntu 10.10 nebootuje (busy box)
« Odpověď #1 kdy: 26 Října 2010, 07:37:50 »
Zdravím,

zřejmě se jedná o problém s diskem, to bývá nejčastější důvod pro chybu v bootování dle mých zkušeností. Nejjednodušší je zavést Live CD, zkontrolovat disk jestli je v pořádku a popřípadě pomocí GParted opravit poškozený partition.

pavuckar

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 27 Října 2010, 13:01:41 »
Zdravím,

zřejmě se jedná o problém s diskem, to bývá nejčastější důvod pro chybu v bootování dle mých zkušeností. Nejjednodušší je zavést Live CD, zkontrolovat disk jestli je v pořádku a popřípadě pomocí GParted opravit poškozený partition.

akaliam : urobil som ako pises isiel cez live cd otvoril GParted  a dal som check spravilo co malo ale bohuzial nepomohlo je tam stale ten busy box pri starte namiesto spustenia systemu...

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
« Odpověď #3 kdy: 27 Října 2010, 13:13:05 »
Zřejmě chyba při adresování bootu, zmačkni při náběhu bootmenu e a podívej se, kamto vlastně nasměruje a pak oprav. Následně to musíš spravit i v grub.cfg

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.