Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Tak další odchozí z fóra...  (Přečteno 8462 krát)

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
Tak další odchozí z fóra...
« kdy: 26 Října 2010, 18:58:33 »
Vážení přátelé,

chtěl bych oznámit, že jsem po určité době jedním z dalších, kteří se rozhodli z fóra odejít.

Je to 2 roky, co jsem se poprvé zaregistroval zde na fóru. Tenkrát jsem o Linuxu nevěděl skoro vůbec nic. Ani jsem nedělal do počítačů. Díky fóru, a několika lidem zde na fóru i jinde na internetu, jsem se za ty 2 roky naučil tolik, že jsem byl schopen poradit ostatním, a občas i něco dotáhnout do konce a vyřešit. Mým cílem vždy bylo jít po příčině problémů (což často vyžadovalo cestu do konzole a vůbec větší úsilí od tazatele), v průběhu se přiučit něco nového, a přitom neuškodit (špatnou radou). To se myslím většinou povedlo. Vzpruhou a inspirací mi byli lidé, kteří sdíleli podobné nadšení jako já, a byli schopni věnovat svůj volný čas pro ostatní včetně mě.

Podle statistik jsem zde strávil přes 72 dní čistého času, neuvěřitelné. Byla to ale zábava a "výzva". Teď jsem se ale dostal do situace, kdy mi toto fórum už skoro nic nedává, a je čas postoupit někam jinam (doufám, že dál). Lidé, kterých jsem si vážil, a kteří byli schopni poradit nebo nadchnout (Yontalcar, quaker, "starý" kiklhorn, VT, petrakis, ufaak, a mnoho dalších, viz třeba moje staré nominace na Ubunťáka roku), buď odešli, nebo se tu objevují sporadicky, nebo z mého pohledu příliš okrajově. Když za minulé krize VT řekl, že tu nechodí rád, a že tu lidé už nejsou schopni pořádně poradit, doufal jsem, že se to s kiklhornem zlepší, ale asi jsem vkládal do jednoho člověka něco, co není možné splnit. Momentálně je fórum pro mě spíš práce a "boj" na jedné straně s lidmi, kteří neumí dát dohromady ani větu, když vkládají dotaz, a na druhé staně s "vtipálky", kteří by měli dost znalostí na to, aby mohli vést nás ostatní, ale většinou jen dávají rady tipu "pokud chceš bezpečnější Ubuntu, nezapínej počítač", nebo "@arrange: než tvoje amatérské rady, to radši nepiš nic".

Přes to všechno je tu pořád dost lidí, kteří chtějí a umí poradit, a těm moc držím palce, a kvůli nim se tu budu určitě občas vracet a učit se od nich. Jmenoval bych třeba donnyho, MacHalu, karlitose, snoumena, Tibora, silverkeepera, jmp, GdH, aloisama a petergulu, ale určitě jsem ještě na někoho zapomněl (aha, airlive, díky jeho pochvalám a reakcím jsem neodešel už dřív :)).

Takže - mějte se všichni, a hodně štěstí.

arrange
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Tak další odchozí z fóra...
« Odpověď #1 kdy: 26 Října 2010, 19:07:46 »
Sbohem a dík za všecky ryby!

REDONIUS

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 26 Října 2010, 19:17:21 »
Sice se neznáme (jsem tu "pár dní") ale tvoje rady mi hodně krát pomohli. Hodně štěstí v dalším životě.

aloisam

• Host
« Odpověď #3 kdy: 26 Října 2010, 19:30:48 »
Škoda, málokdo tady odváděl tolik dobré práce..
Ale on tu asi stejně nikdo nebude věčně, (až na Vojtu :-D ) a když se to obešlo bez mazání profilu, neb podobných zbytečností, tak nezbývá než: Měj se,  a třeba zas někdy. ;-)

donny

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 26 Října 2010, 19:40:51 »
Měj se!
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 26 Října 2010, 19:44:08 »
Arrange, díky za Tvou práci ve fóru, ale i na wiki! Říkal jsem si, že jsi vydržel dlouho. Ale to neznamená, že by to nešlo ještě dýl. :D
Časem většině dojdou síly. Jen namátkou, Lukáš Svoboda, Jenda, PT :) , ... jen Vojta je "v Ječný"! ;)

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #6 kdy: 26 Října 2010, 19:49:47 »
Buď s bohem, a přijď zas někdy mezi nás...
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #7 kdy: 26 Října 2010, 19:52:34 »
... jen Vojta je "v Ječný"! ;)

Nic není věčné -- intenzivně radit na fóru je hodně časově i psychicky náročné -- já to taky vydržel jen cca. dva roky a teď se věnuji jiným věcem... (ale pořád kolem Ubuntu).

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #8 kdy: 26 Října 2010, 19:56:33 »
Ještě ses nesmazal.
Co kdybys jen trošku zvolnil a nesnažil se odpovědět každému? (syndrom vyhoření? podzimní vyhoření?)
Taky se tu objevím, napíšu 1 lehkou odpověď a zmizím. Není chuť po dlouhé směně v práci a nadupaném období. Kór když tu člověk vidí stejné dotazy dokola.

PS: Co děláš příští týden v sobotu večer? Bude Linuxalt. Že by sme se nějak šici sešli.

Díky za tehdejší pokec, díky za to, co jsi tu dělal a... Ať se daří ve všem co si pomyslíš a dětičky Tě nezlobí  ;D

PS: Když jsem naposled viděl ufaaka, tak nevypadal vyčerpaně.  8) (bonz)
« Poslední změna: 26 Října 2010, 19:58:25 od Rovano »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Yontalcar

• Stálý člen
  • **
  • Semper fidelis
« Odpověď #9 kdy: 26 Října 2010, 20:05:34 »
So long and thanks for all the fish...

Díky za všechnu práci, kterou jsi tady na fóru udělal
NB: ASUS X53U - AMD Brazos E450; Debian GNU/Linux Sid amd64 (KDE 4.14)
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. - Albert Einstein

Armus69

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.netlancers.cz
« Odpověď #10 kdy: 26 Října 2010, 20:21:22 »
Nachystáme uzenáče, a na snídani bude doma.
jabber:  Armus69@jabber.cz

Tomáš Břinčil

• Občanské sdružení Ubuntu ČR
  • Závislák
  • moje obrázky ↓
    • TomasBrincil.cz
« Odpověď #11 kdy: 26 Října 2010, 20:26:02 »
Vše co jsi zde udělal, k něčemu bylo je a bude (nechť síla provází naše serverové kapacity). Takových lidí jako ty by tohle fórum potřebovalo víc, naprosto tvé rozhodnutí chápu a bohužel s ním nic neudělám. Nevěřím, že se tu už nebudeš ukazovat, stejně jako ten jehož jméno nesmíme vyslovit. Doufám, že se někdy potkáme! :'(

//Fakt mě to nějak vzalo chlapi

luisah

• Závislák
« Odpověď #12 kdy: 26 Října 2010, 20:30:16 »
Čau čau ... tak aspoň týden nebudu muset luštit tvé návody :D

airlive

• Závislák
  • Linux User: 479151.
« Odpověď #13 kdy: 26 Října 2010, 20:35:32 »
...no si mě teď vykolejil tím odchodem a musím zopakovat,že trpělivce tvého kalibru jsem nepotkal na žádném fóru (to ber jako kompliment :D)
... zase druhým pádem jsi tu napsal spoustu dobrých návodů →step by step← a snad to new usery na zdejším fóru dokope použít to krásné a romantické UTFG a RTFM což je každé linuxové distribuci předurčeno a u *buntu nevyjímaje...
....to že ti občas někdo trochu skřípl prsty je vždy věci ku prospěchu,jen tak se člověk naučí být lepším ;)
 ...ať se daří v osobním životě a samozřejmě i s linuxem  
« Poslední změna: 26 Října 2010, 21:18:30 od airlive »
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

Rixx

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #14 kdy: 26 Října 2010, 20:56:00 »
Najskôr NTZ a teraz arrange...som zvedavý, kto tu ostane a bude ťahať Linux nad 1% :)
Každopádne verím, že sa tu ešte objavíš! Nech sa darí!

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #15 kdy: 26 Října 2010, 21:12:17 »
A to jsme si s airlivem a luisahem na posledním srazu říkali, kde bere ten arrange tu trpělivost. a ono má všechno své meze. tedy děkuji ti i já a přeju to co všichni ostatní. howg

( btw : prosím moderátory aby toto do mého "Vylévání srdíčka" neházeli. toto si zaslouží vlastní topic )
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
ASUS EEE 901 - Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

Michal "The_M" Chlup

• Aktivní člen
  • *
  • Who Dares Wins
« Odpověď #16 kdy: 26 Října 2010, 21:26:52 »
Měj se, a díky za tvé rady, které vždy pomohly. Ať ti v životě všechno klape jako dobře zkompilovaný kernel :) A snad někdy v budoucnu.
Neptejte se "Proč bych měl chtít Linux?". Ptejte se "Proč by měl Linux chtít mne?".

Acer Extensa 5230E - Intel Celeron 900 2,2Ghz; 3GB RAM; Intel UMA 4500M; 160GB HDD + 500GB ext. HDD.  Jsem nováček, mějte prosím pochopení pro mé hloupé otázky.

Pavel Půlpán

« Odpověď #17 kdy: 26 Října 2010, 21:42:07 »
Servus! Ať se daří... ;)

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #18 kdy: 26 Října 2010, 22:58:04 »
No vydržels to dlouho, skoro nadlidský výkon to byl :) Vždycky mě mrzí, když z fóra zmizí někdo, kdo trousí použitelné informace. Takže díky a měj se jak chceš ;)

Pavel Půlpán

« Odpověď #19 kdy: 26 Října 2010, 23:01:40 »
Šak nemyslete, stejně mu to nedá a občas se ukáže aspoň na drby! (což je poslední rok a něco moje parketa) :D

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #20 kdy: 27 Října 2010, 00:19:22 »
Krista!A kam to odchádzaš?Na iné fórum?
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

petergula

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #21 kdy: 27 Října 2010, 03:05:41 »
Skoda Tvojho rozhodnutia, ale asi to tak citis, ze je to to najlepsie,  ale aj tak verim, ze neodchadzas, len zaradujes nizsiu rychlost a zarovem nechavas priestor dalsim presadit sa a ukazat, ze v nich nieco je, nieco lepsie / nieco viac. Drz sa.

PS: vzdy si bol jednym zo vzorov, lebo mas pomer karma/ prispevky niekde na urovni nad 10%, co bolo u mna vzdy znakom, ze clovek vela nenakeca a dobre poradi.
« Poslední změna: 27 Října 2010, 03:07:51 od petergula »
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

karlitos

• Stálý člen
  • **
  • Bioinformatics - solutions in-silico
    • homepage
« Odpověď #22 kdy: 27 Října 2010, 08:40:17 »
Jeziskunakrizku ! Tak to to muzu zabalit, dyt ty si byl v 99% pomalu jedinej kdo me umel vytahnout z bryndy ! To to muzu ted zabalit a vratit se na MS-DOS 6.0.
Na druhou stranu si vazim toho ze jsi me zminil (i kdyz dle meho soukromeho nazoru toho vim vic o tvaroslovi nez o Linuxu a to nechapu jak jsem mohl odmaturovat z Cestiny  :-[ ). Ale chapu tu zminku i jako pripominku : je na case taky zacit neco vracet, tak si davam zavazek alespon jednou denne tady zkusit nekomu poradit.
Mej se preju vse nej ... K
Lenovo ThinkCentre A61 912073G
Athlon X2 5000+ 4GB RAM Nvidia Geforce 9500GT
Linux Mint 9 Isadora , Win7 64Bit

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
« Odpověď #23 kdy: 27 Října 2010, 09:32:41 »
Měj se a good luck.

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #24 kdy: 27 Října 2010, 10:24:45 »
... jen Vojta je "v Ječný"! ;)

Nic není věčné -- intenzivně radit na fóru je hodně časově i psychicky náročné -- já to taky vydržel jen cca. dva roky a teď se věnuji jiným věcem... (ale pořád kolem Ubuntu).
V tomhle jsem na tom podobně... ono spíše je potřeba naučit se hledat... dříve člověk když sám nevěděl... tak se snažil to těm lidem vyhledat a poradit... a šťourat se v tom. Dnes jako ty se věnuji jiným věcem...

Přeji hodně štěstí v dalších činnostech... 8)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.