Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Linux Mint Debian, přidání nesvobodných ovladačů a Skype  (Přečteno 4004 krát)

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
Nainstaloval jsem si výše uvedený software a chtěl bych se zeptat na způsob doplnění nesvobodného NVIDIA driveru a instalace Skypu. Debian moc neznám, stáhnout ovladač není problém ale nedaří se mi přejít do textového prostředí. U Skype mi hlásí nemožnost instalace, balík je údajně zastaralý. Děkuji za pomoc.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: Linux Mint Debian, přidání nesvobodných ovladačů a Skype
« Odpověď #1 kdy: 30 Října 2010, 20:21:22 »
Odkial tahas skype? Tento je aj v repozitaroch ubuntu 10.10.
http://www.skype.com/go/getskype-linux-beta-ubuntu-32
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

pivik

• Host
« Odpověď #2 kdy: 30 Října 2010, 23:05:28 »
Nainstaloval jsem si výše uvedený software a chtěl bych se zeptat na způsob doplnění nesvobodného NVIDIA driveru a instalace Skypu. Debian moc neznám, stáhnout ovladač není problém ale nedaří se mi přejít do textového prostředí. U Skype mi hlásí nemožnost instalace, balík je údajně zastaralý. Děkuji za pomoc.

Zastavení grafického prostředí:

Kód: [Vybrat]
sudo /etc/init.d/gdm stop
Na Debianu používám repozitář se kterým sem neměl nikdy problém:

deb http://download.skype.com/linux/repos/debian/ stable non-free
Tak zkus a uvidíš. Bohužel Debian based Mint jsem nezkoušel, tak nevím, zda to bude fungovat.

pacholik

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 30 Října 2010, 23:22:19 »
NVIDIA ovladače můžeš nainstalovat z repozitářů, řídit se můžeš podle ruční instalace na ubuntu wiki

phplus

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 31 Října 2010, 11:37:12 »

Zastavení grafického prostředí:

sudo /etc/init.d/gdm stop
Na Debianu používám repozitář se kterým sem neměl nikdy problém:

deb http://download.skype.com/linux/repos/debian/ stable non-free
Tak zkus a uvidíš. Bohužel Debian based Mint jsem nezkoušel, tak nevím, zda to bude fungovat.

Díky moc, našel jsem ten samý repozitář. Šikovnej chlap. K+

phplus

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 31 Října 2010, 11:42:00 »
Bohužel nastavení NVIDIA ovladačů nefunguje, protože tomu vadí nouveau ovladače. Shodil jsem to tak, že jsem musel přeinstalovat. Musím pobádat, jak je odinstalovat aby šlo nabootovat do textového prostředí. Je tam gdm3 ale to by byl nejmenší problém.

jenda93

• Stálý člen
  • **
  • software engineer
« Odpověď #6 kdy: 31 Října 2010, 15:58:26 »
otas.pe napsal: Bohužel Debian based Mint jsem nezkoušel, tak nevím, zda to bude fungovat.

Funguje všechno. Zdá se, že Debian based Mint je 100% kompatibilní s Debianem.

Hlavním úkolem vývojářů je chválit nový software

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #7 kdy: 20 Listopadu 2010, 18:57:26 »
Zkoušel jsem ho taky. Zjistil jsem, že používá už gdm3 (narozdíl od debianu), ve kterém nefunguje grafické nastavení automatického přihlášení po spuštění (nejde to upravit, je to neaktivní). Takže jsem zkusil odinstalovat gdm3 a nainstalovat gdm a už to možné nastavit bylo.
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

beer

• Host
« Odpověď #8 kdy: 26 Ledna 2011, 13:45:32 »
Zkoušel jsem ho taky. Zjistil jsem, že používá už gdm3 (narozdíl od debianu), ve kterém nefunguje grafické nastavení automatického přihlášení po spuštění (nejde to upravit, je to neaktivní). Takže jsem zkusil odinstalovat gdm3 a nainstalovat gdm a už to možné nastavit bylo.
gdm3 mi nastavit lze normálně klikátkem, mám nastaveno, že se přihlásí výchozí uživatel, pokud do 5 vteřin se nenaloguje jiný user/root.
Po instalaci jsem myslím měl klasický gdm, na gdm3 to přešlo po aktualizaci. Nicméně to jsem měl dočasně povoleny repozitáře debianu unstable, takže je můj mint o něco aktuálnější, než debian testing.
Nevím čím to, ale tento krok mi možná přinesl jiné nepříjemnosti, jakožto nefunkční zvuk ve flashi, ve snaze to opravit mi nakonec nejde zvuk vůbec... Mám 64-bit verzi.
« Poslední změna: 26 Ledna 2011, 13:47:11 od Jiří Meitner »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.