Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Odinstalace LAMP serveru  (Přečteno 5241 krát)

Vojáček

• Aktivní člen
  • *
    • Škola po netu
Odinstalace LAMP serveru
« kdy: 31 Října 2010, 01:07:27 »
Zdravím vespolek,

Tak nějakým způsobem jsem si na počítač nainstaloval LAMP server. Bohužel mi u něj nefunguje phpmyadmin. Zkoušel jsem se to řešit v jednom tématu zde, ale vůbec nic nefunguje. Tak jsem si řekl, že nejrychlejší bude zkusit server kompletně odinstalovat a nainstalovat ho pomocí návodu: http://wiki.ubuntu.cz/Apache%20s%20MySQL%20a%20PHP

V Synapticu jsem tedy dal úplně odstranit všechny balíky vypsané v návodu. Bohužel u jednoho jsem narazil na problém. Jedná se o balík phpmyadmin, který mi v synapticu vrací toto chybové hlášení:

E: phpmyadmin: podproces instalovaný post-removal skript vrátil chybový status 10

Nevíte někdo, jak toto opravit?

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
Re: Odinstalace LAMP serveru
« Odpověď #1 kdy: 03 Listopadu 2010, 13:35:04 »
Zkusil bych to přes příkazovou řádku, s tím jsem neměl nikdy problém

Odstranění lamp serveru:
sudo apt-get --purge remove lamp-server^

Odstranění phpmyadmin
sudo apt-get remove phpmyadmin

Instalace LAMP
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install lamp-server^
Instalace phpmyadmin
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install phpmyadmin

Pokud nastane nějaká chyba u nějakého kroku, tak celý výstup pošli sem..
« Poslední změna: 02 Února 2011, 12:40:58 od On »
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

Kozoroh

• Návštěvník
    • Česká sociální síť RexVoX
« Odpověď #2 kdy: 30 Ledna 2011, 00:09:56 »
Ahoj, osobně jsem uvedený postup pokusně zkusil a zrušil jsem tím celý desktop (xserver). V závislostech se totiž odinstalovala většina balíků. Více méně mi to bylo jasné, protože i přes synaptik mi to hlásilo že to chce odinstalovat mraky jiných asi závislých balíků.
Po restartu zbyla jen konzole a příkaz startx už hodil jen kurzor a čekal. (marně :) )
Pomohlo pak už jen sudo apt-get install kubuntu-desktop

Odinstalování Lampu bez závislostí na xserveru je na adrese http://tuxtweaks.com/2010/01/how-to-uninstall-lamp-in-ubuntu-9-10-karmic-koala/
ale nezkoušel jsem to.
Kubuntu 10.10 64bit, KDE 4.5.1, dualboot W7, HW Intel i7, systém na SSD 60 GB Vertex, GTX460, RAM 6GB | www.zencart.cz - ofic. česká podpora, Sociální síť RexVoX

starenka

• Stálý člen
  • **
    • /home/starenka
« Odpověď #3 kdy: 31 Ledna 2011, 21:44:36 »
to je divny, pokud je mi znamo, kdecka maji zavislost jen na mysql, ne na apache a phpmyadmin
mojenka | blozinek v2 | starej blozinek | krotim hady za penize | UJ! Kalužátor

Debian testing vrní v Thinkpadu X200/bedně/EEE 900a, MasoX Tiger v lampe

Kozoroh

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 31 Ledna 2011, 22:30:11 »
Fakt nevím, ale když dám odinstalovat mysql-client-core-5.1, tak mi to hodí asi 30 balíků, které to chce odinstalovat. (převážně z KDE) Nicméně mám Kubuntu 64bit, ale s tím to snad souvislost nemá.

Jen jsem to zmínil, aby si ostatní mohli dát pozor. Každopádně vcelku jednoduše jsem to nahodil instalací KDE desktopu zpět, nastavení si to ponechalo.
Jen se mi odinstaloval Krusader a kdenlive (předpokládám, že byli závislé taky a šly do trapu spolu s KDE desktopem a tak jsem je musel nainstalovat znovu.)
Kubuntu 10.10 64bit, KDE 4.5.1, dualboot W7, HW Intel i7, systém na SSD 60 GB Vertex, GTX460, RAM 6GB | www.zencart.cz - ofic. česká podpora, Sociální síť RexVoX

starenka

• Stálý člen
  • **
    • /home/starenka
« Odpověď #5 kdy: 31 Ledna 2011, 22:35:48 »
no vsak rikam, ze to ma zavislost na mysql. tim mysql v kontextu lamp samozrejme myslim server. je to proto, ze tusim akonadi a amarok apod. pouzivaji mysql jako uloziste.
mojenka | blozinek v2 | starej blozinek | krotim hady za penize | UJ! Kalužátor

Debian testing vrní v Thinkpadu X200/bedně/EEE 900a, MasoX Tiger v lampe

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #6 kdy: 02 Února 2011, 12:39:51 »
Ahoj, osobně jsem uvedený postup pokusně zkusil a zrušil jsem tím celý desktop (xserver). V závislostech se totiž odinstalovala většina balíků. Více méně mi to bylo jasné, protože i přes synaptik mi to hlásilo že to chce odinstalovat mraky jiných asi závislých balíků.
Po restartu zbyla jen konzole a příkaz startx už hodil jen kurzor a čekal. (marně :) )
Pomohlo pak už jen sudo apt-get install kubuntu-desktop

Odinstalování Lampu bez závislostí na xserveru je na adrese http://tuxtweaks.com/2010/01/how-to-uninstall-lamp-in-ubuntu-9-10-karmic-koala/
ale nezkoušel jsem to.

Zkoušel jsem to zpětně taky a opravdu mi to též odinstalovalo gdm-desktop :-) Za což se teda omlouvám, ale zcela jistě to fungovalo, pač jsem to takhle používal...jen je pravda, že už to nějaký ten rok bude..každopádně se za mylnou informaci omlouvám :(
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

Kozoroh

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 02 Února 2011, 12:48:25 »
Však se nic neděje, ten postup je v podstatě i na wiki. Viděl jsem že tam jsou balíky které potřebuji, ale jen jsem to chtěl vyzkoušet co to opravdu udělá.
Jak již bylo řečeno, tak tu mysql některé programy potřebují, takže odinstalovat asi po jednom balíku a kontrolovat co se odinstaluje navíc.

hama4tux

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 04 Února 2011, 09:50:07 »
zadejte do prikazove radky
sudo tasksel - pro odebrani Weboveho serveru, třeba to může a neodinstaluje gnome.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.