Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Chce po mě dvkrát heslo  (Přečteno 2093 krát)

Work

• Návštěvník
Chce po mě dvkrát heslo
« kdy: 01 Listopadu 2010, 07:53:21 »
Zdravím, řeším tady takovou nepříjemnou věc. Když zapnu počítač, v klidu mi naběhne Ubuntu (10.10) a naskočí mí tabulka pro odemknutí klíčenky, zadám správně heslo ono to pochrousta a vyskočí znovu ta samá tabulka. Nepíše že jsem zadal špatně heslo nebo tak, prostě znovu žádá heslo pro odemknutí klíčenky.

Ne že by to byl nějaký závažný problém ale už mě to nebaví zadávat dvakrát heslo. Nejde to nějak pořešit? Nebo kde hledat chybu?

Rover623

Re: Chce po mě dvkrát heslo
« Odpověď #1 kdy: 01 Listopadu 2010, 08:31:12 »
Zapni si klíčenku Systém-Předvolby-Hesla a šifrovací klíče a aby jsi se tím vůbec nemusel zatěžovat,tak prostě současný profil smaž a až zase bude nějaký program požadovat klíčenku Gnome,tak prostě při vytvoření profilu nezadávej heslo

vawaver

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 02 Listopadu 2010, 21:01:36 »
Nemenil si nahodou heslo do Ubuntu?
Ja som toto iste riesil nedavno, ked som menil heslo do Windows.
Klikol som Systém-Předvolby-Hesla a šifrovací klíče a klikol pravym na login a nechal zmenit heslo za to iste ako mam prihlasenie do Ubuntu.
Odvtedy sa mi to neobjavilo.

Work

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 06 Listopadu 2010, 12:27:05 »
Zapni si klíčenku Systém-Předvolby-Hesla a šifrovací klíče a aby jsi se tím vůbec nemusel zatěžovat,tak prostě současný profil smaž a až zase bude nějaký program požadovat klíčenku Gnome,tak prostě při vytvoření profilu nezadávej heslo

toto je nepoužitelné, pokaždé když chce po nějaký program heslo (mail, emphaty, wifi,..) tak musím heslo zadat... pokaždé, neukládá se

heslo jsem neměnil

luisah

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 06 Listopadu 2010, 12:47:02 »

toto je nepoužitelné, pokaždé když chce po nějaký program heslo (mail, emphaty, wifi,..) tak musím heslo zadat... pokaždé, neukládá se

heslo jsem neměnil
Proč je to nepoužitelné? Zkoušel jsi co ti Rover 623 napsal? Udělej co napsal Rover623, jen při prvním přihlášení zadej své "nějaké" heslo - kvůli zabezpeční. Mělo by se zeptat při startu systému jen jednou a poté už ne. Tedy každá další aplikace, která bude požadovat heslo klíčenky, by už neměla toto heslo požadovat.

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 06 Listopadu 2010, 15:17:51 »
Tak přesně proto vždy a pokaždé když se mě po nové instalaci zeptá klíčenka na heslo tak nenapíšu nic. A od té doby mě už nikdy neotravuje. ;)
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Work

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 07 Listopadu 2010, 11:38:15 »

heslo jsem neměnil
Proč je to nepoužitelné? Zkoušel jsi co ti Rover 623 napsal? Udělej co napsal Rover623, jen při prvním přihlášení zadej své "nějaké" heslo - kvůli zabezpeční. Mělo by se zeptat při startu systému jen jednou a poté už ne. Tedy každá další aplikace, která bude požadovat heslo klíčenky, by už neměla toto heslo požadovat.

ano udělal jsem to, smazal jsem vše z klíčenky, a začalo se mě to ptát na heslo k mailu, icq, wifi atd a hesla se neukládala, při startu se mě to neptalo na nic (tedy kromě hesel ktere jsem výše uvedl)

strom01

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 07 Listopadu 2010, 20:48:00 »
Dělo se mi to samé. V nastavení klíčenky jsem měl po povýšení systému na 10.10 dvě duplicitní položky a tak jsem jednu smazal. Nyní je to v pořádku.

RapMan

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 07 Listopadu 2010, 23:42:44 »
Mam ten stejny problem, nasel jsem tam taky jednu duplicitni polozku, tak uvidime pri dalsim restartu, jestli odmaznuti pomohlo...

Work

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 08 Listopadu 2010, 16:56:58 »
v klíčence mám jen default_1 a login v tom defaultu jsou uložené všechny hesla... nic jiného tam není...

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #10 kdy: 10 Listopadu 2010, 12:17:49 »
v klíčence mám jen default_1 a login v tom defaultu jsou uložené všechny hesla... nic jiného tam není...
Tak jí smaž  :D
Poté až budeš někde zadávat heslo tak tě vyzve pro vložení hesla k vytvoření klíčenky tak nenapíšeš žádné heslo a je to.  ;)
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Work

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 10 Listopadu 2010, 18:17:07 »
Tak jí smaž  :D
Poté až budeš někde zadávat heslo tak tě vyzve pro vložení hesla k vytvoření klíčenky tak nenapíšeš žádné heslo a je to.  ;)
Tak jo, díky za snahu, ale ještě jednou. Když ji smažu a pak už nové heslo nevytvořím tak při každém startu píšu heslo k wifi siti, icq, jabberu a majlu ... takže ne tohle opravdu nepomáhá protože se ty hesla neukládají.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.