Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: logovaci zaznamy boot  (Přečteno 670 krát)

honzee

• Aktivní člen
  • *
logovaci zaznamy boot
« kdy: 03 Listopadu 2010, 23:19:10 »
Zdravim,
potrebuji dohledat zaznam hlasek pri bootovani systemu. Zkousel jsem pouzit nastroj Prohlizeni souboru protokolu, ale nepodarilo se mi najit to, co jsem hledal. Pred par dny jsem mel notebook temer vybity, Jsem si jisty, ze jsem ho vypnul vcas, nicmene po dobiti jsem nabootoval do windows, chvili v nich pracoval a pote restartoval do ubuntu. System nabihal nepatrne pomaleji a na obrazovce se na vterinu objevila hlaska o chybne page table. Pokud by se system nejakym nestastnym zpusobem misto vypnuti uspal, mohlo dojit k maleru. Nicmene vse funguvalo ok, tak jsem to neresil. Hlaska se ale po cca 10ti vypnutich a zapnutich objevila znovu. Ikdyz se neprojevuje zadna chyba v systemu, neda mi to spat. Rad bych nasel onu hlasku o spatne page table a pak dohledal pricinu, pripadne se poradil zde. Muze mi prosim nekdo poradit, kde najit hlasky, ktere lze spatrit pri startu systemu? Ve zminovanem Prohlizeni protokolu jsem hlasku nenasel. Mozna jenom nehledam na spravnem miste...
« Poslední změna: 03 Listopadu 2010, 23:21:53 od honzee »
Mezi má oblíbená prvočísla patří 11° a 13°

Yontalcar

• Stálý člen
  • **
  • Semper fidelis
Re: logovaci zaznamy boot
« Odpověď #1 kdy: 04 Listopadu 2010, 00:12:30 »
/var/log/dmesg
/var/log/messages
/var/log/syslog
NB: ASUS X53U - AMD Brazos E450; Debian GNU/Linux Sid amd64 (KDE 4.14)
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. - Albert Einstein

honzee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 05 Listopadu 2010, 17:14:25 »
no, neco jsem nasel ale mam pocit ze to neodpovida uplne te hlasce co jsem zahledl.. Vsiml jsem si, ze se page tabel error objevi vzdy, kdyz probouzim nbk ze spanku z pameti. Netusi nekdo kde muze byt chyba? Opakuji ze nbk normalne nabehne a vse jde ok, ale ten vypis se mi ani trochu nelibi....
Mezi má oblíbená prvočísla patří 11° a 13°

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #3 kdy: 05 Listopadu 2010, 23:44:46 »
Takže keď tam bude táto hláška namiesto prihlásenia(GDM) stlačíš ctrl+alt+F1 a bude tam aj tvoja hláška.naspäť do GDM sa dostaneš ctrl+alt+F7
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.