Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: obnova MySql databáze  (Přečteno 2975 krát)

polgis

• Návštěvník
obnova MySql databáze
« kdy: 04 Listopadu 2010, 21:09:50 »
zdravím,
chtěl bych se poptat, zda-li je nějaká možnost obnovit tabulky a databáze pouze ze souborů .myi a .frm ... mám hromadu těchto filů z obnovy spadlého HDD... avšak nemám ani adresářovou strukturu, ani původní originální soubory.. když si otevřu jakýkoliv miy soubor, tak je zřejmé, že data obsahuje... jen nevím jak s tím naložit..
poradíte mi? existuje na to nějaká utilitka, či postup jak to zvládnout? .. napadl mě ruční přístup a přes rozběhlou databázi zkoušet různě propojovat jednotlivé soubory ... ale přeci jen je jich cca 1200 ...

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

petergula

• Stálý člen
  • **
Re: obnova MySql databáze
« Odpověď #2 kdy: 05 Listopadu 2010, 09:09:58 »
zdravím,
chtěl bych se poptat, zda-li je nějaká možnost obnovit tabulky a databáze pouze ze souborů .myi a .frm ... mám hromadu těchto filů z obnovy spadlého HDD... avšak nemám ani adresářovou strukturu, ani původní originální soubory.. když si otevřu jakýkoliv miy soubor, tak je zřejmé, že data obsahuje... jen nevím jak s tím naložit..
poradíte mi? existuje na to nějaká utilitka, či postup jak to zvládnout? .. napadl mě ruční přístup a přes rozběhlou databázi zkoušet různě propojovat jednotlivé soubory ... ale přeci jen je jich cca 1200 ...

Obnovenim myslis vytvorit tabulky ktore buu prazdne? Data su v .MYD, ak tie nemas, tak data neobnovis. Tabulky z frm urobis a v .MYI su indexy tie sa daju repairnut. viac asi na tych linkach ako poslal sachy. 
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

polgis

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 05 Listopadu 2010, 20:31:35 »
... vytvorit tabulky ktore buu prazdne? Data su v .MYD, ak tie nemas, tak data neobnovis. Tabulky z frm urobis a v .MYI su indexy tie sa daju repairnut...

obnovit to dokázal testdisk.. a z .MIY vyplívá, že právě i data obsahují (podle velikosti a náhledu) ... jen mě zajímá nějaký rozumný konzistentní návod, jak na to ... i proto, že ze 4GB partition mi obnovil cca 10GB ...

petergula

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 05 Listopadu 2010, 21:53:09 »
... vytvorit tabulky ktore buu prazdne? Data su v .MYD, ak tie nemas, tak data neobnovis. Tabulky z frm urobis a v .MYI su indexy tie sa daju repairnut...

obnovit to dokázal testdisk.. a z .MIY vyplívá, že právě i data obsahují (podle velikosti a náhledu) ... jen mě zajímá nějaký rozumný konzistentní návod, jak na to ... i proto, že ze 4GB partition mi obnovil cca 10GB ...
nemyslim, ze bez .MYD obnovis data, jedina sanca je ak si mal nad kazdy stlpcom index, v tom pripade MIY obsahuje vsetky data ako obsahoval aj MYD plus navyse zotriedene v binarnom strome. viac o strukture MYI http://forge.mysql.com/wiki/MySQL_Internals_MyISAM#The_.MYI_file a vsetko je to za predpokladu, ze si pouzival MyISAM tabulky.
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.