Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kubuntu 10.10 pár problémů  (Přečteno 755 krát)

OPesekk

• Host
Kubuntu 10.10 pár problémů
« kdy: 05 Listopadu 2010, 14:52:44 »
Nainstaloval jsem si Kubuntu 10.10 ale pořád stejné chyby a stejné problémy jako u předchozí verzí. První chyba je že si nastavím rozlišení na 1024x768 a po restartu je opět  nastavené na 1600x1200. Další chyba je že si nastavím internetové připojení aby se spouštělo automaticky po startu operačního systému, ale nikoliv, po každém restartu si ho musím zapnout ručně, protože se první vždy spustí Auto Eth0. Pak je tu splash, pořád se špatně zobrazuje ale v pohodě to si opravím podle návodů z předchozí verze. Ví někdo jak tyto problémy opravit, ubuntu tyto problémy nemá až na ten splash. Děkuji za každou rozumnou radu.      
« Poslední změna: 06 Listopadu 2010, 00:14:23 od OPesekk »

Jurkax

• Aktivní člen
  • *
  • Ubuntu 11.10 / Gnome-shell
Re: Kubuntu 10.10 pár problémů
« Odpověď #1 kdy: 05 Listopadu 2010, 17:01:22 »
Nainstaloval jsem Kubuntu 10.10 včera na noťas a až na splash tyhle probémy nemám. Zato jsem měl ale jiné - po založení dalšího uživatele a odhlášení jsem zkusil přihlásit nového, kde mě to vyzvalo ke změně hesla. Ten dialog mi způsobil třikrát zamrznutí systému a až asi na potřetí se to povedlo. Druhý menší problémek mám s Okularem, narozdíl od OpenOffice se mi z něj nedaří tisknout, což potřebuju.

K tvému problému - jakou máš grafickou kartu (z problému se splashem soudím, že to bude asi nVidia), nepomůže si pohrát s nastavením v ovladači a jakou verzi ovladače používáš, pomůže změna verze? S tím síťovým připojením netuším....
Ubuntu 11.10 32bit NTB HP Pavilion dv6319 (CoreDuo @1,73GHz, 2GB RAM, 160GB HDD, GeForce Go 7400)

OPesekk

• Host
Opesekk
« Odpověď #2 kdy: 06 Listopadu 2010, 00:17:34 »
Grafickou kartu mám ATI 2100 to je celý problém, ale snad se na něco přijde co by se stím dalo udělat. Třeba to síťové připojení, to není problém grafické karty.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.