Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nerozpoznana grafika (Intel x4500M)  (Přečteno 965 krát)

M0M0

• Návštěvník
Nerozpoznana grafika (Intel x4500M)
« kdy: 08 Listopadu 2010, 19:41:57 »
Ahojte chalani...mám taký menší problémik...(dopredu upozorňujem, ževlinuxe som lama/BFU) ... po inštalácií Ubuntu 10.10 nedokáže rozoznať moju grafickú kartu na mojom netbooku...pokukal som aj zahraničné fóra no nič nepomohlo...nedokážem si zmeniť rozlíšenie proste nič...som zufalý...za každú radu vopred dík... ???

//existuje nejaký iný driver?? lebo na tomto mi to zjavne nefrčí..

mám nainštalovaný X.Org X server -- SiS display driver ...najnovšiu verziu a stále nič..monitor - neznámy...

//aktualizoval som jadro...stále nič...preinštaloval driver cez centrum softwareu stále nič....
mám podozrenie že bude treba prepnúť v biose na konkretnu hodnotu ktoru má vga brať z ramky...lenže to tam nemám...aktualizoval som bios...ale vraj mám starý vga bios a ten flashnuť neviem :/

//mám dojem, že sa tu bavím sám so sebou...a ostanem pri tupých widlách :/
« Poslední změna: 09 Listopadu 2010, 09:08:36 od M0M0 »

Michal "The_M" Chlup

• Aktivní člen
  • *
  • Who Dares Wins
Re: Nerozpoznana grafika (Intel x4500M)
« Odpověď #1 kdy: 09 Listopadu 2010, 17:25:54 »
No, tak předně SiS bude ovladač pro jiné grafické karty (SiS Mirage 3, SiS 650; né ty od Intelu).
Za 2. - mám stejnou grafiku a vše jede bez problému, takže možná bude problém v instalaci. Když už nic nepomůže, tak bych skusil alespoň reinstall systému.
Za 3. - zkoušel jsi tenhle návod? http://ohioloco.ubuntuforums.org/showthread.php?p=6450032
« Poslední změna: 09 Listopadu 2010, 17:29:11 od Michal "The_M" Chlup »
Neptejte se "Proč bych měl chtít Linux?". Ptejte se "Proč by měl Linux chtít mne?".

Acer Extensa 5230E - Intel Celeron 900 2,2Ghz; 3GB RAM; Intel UMA 4500M; 160GB HDD + 500GB ext. HDD.  Jsem nováček, mějte prosím pochopení pro mé hloupé otázky.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.