Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace nejnovejsiho ovladace nVidia ze stranek vyrobce  (Přečteno 2796 krát)

moje17

• Host
Instalace nejnovejsiho ovladace nVidia ze stranek vyrobce
« kdy: 09 Listopadu 2010, 12:59:08 »
Zdravim
Prosim Vas, rad bych si nainstaloval posledni ovladace nVidia (v tomto case je to NVIDIA-Linux-x86-260.19.12) s koncovkou .run Par navodu jsem na Netu uz nasel ale nejsem si jisty a nechci si rozhazet system Pouzivam Linux Mint ale ten je plne kompatibilni s Ubuntu, a protoze neovladam dobre AJ obracim se na toto 'Ubuntacke' forum 8)
Muzete nekdo pokrocily popsat presny postup od A do Z ktery by zvladl naprosty zacatecnik jako jsem ja (a po me jiste dalsi lide) ? Jak na Ubuntu Lucid nainstalovat rucne posledni ovladace graficke karty nVidia ze stranek vyrobce tak, aby vse probehlo bez problemu a hlavne aby vse ve finale fungovalo tak jak ma, tedy k plne spokojenosti :D
Predem dekuji za odpoved

Mendoza

• Návštěvník

ondraL

• Návštěvník
Re: Instalace nejnovejsiho ovladace nVidia ze stranek vyrobce
« Odpověď #2 kdy: 09 Listopadu 2010, 16:10:28 »
Myslim, že tady na wiki je to úplně srozumitelné:
http://wiki.ubuntu.cz/Grafick%C3%A9%20karty%20NVIDIA
sroluj úplně dolů a tam je instalace nejnovějšího ovladače. Doporučuju ale přečíst článek celý, případně i tento obecnější návod: http://wiki.ubuntu.cz/Ovlada%C4%8De%20grafick%C3%BDch%20karet. Člověk se tam dozví spoustu vychytávek a podobných věcí ;)

moje17

• Host
« Odpověď #3 kdy: 09 Listopadu 2010, 21:07:53 »
Takze jdu studovat ;D Dekuju za brzkou odpoved obema Ap. ja uz jsem tento postup zkousel, ale nVidia me nahlasila, ze porad bezi nouveau kernel i kdyz jsem jak xserver-xorg-video-nouveau tak i xserver-xorg-video-nv odstranil ??? No, treba nekde delam chybu, mrknu na to znovu A jeste takovy dotaz Kdyz pridam do repozitare tuhle adr. https://launchpad.net/~ubuntu-x-swat/+archive/x-updates  je to bezpecne ? Neni v tom mozna jakakoliv 'zakernost' z hlediska bezpecnosti systemu ? Ptam se jak lama, vsak take Lama jsem  :D

pacholik

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 09 Listopadu 2010, 21:22:47 »
mno jako lamě bych ti doporučil používat to co ti automaticky nainstaluje Ubuntu, pokud novější ovladače neobsahujou nějaký nový funkce který vyžaduješ tak ti přinesou akorát problémy...

moje17

• Host
« Odpověď #5 kdy: 09 Listopadu 2010, 21:37:09 »
To zni rozumne, jenze jde o to, ze pri novejsich ovladacih je lepsi kvalita videa (neni to vzdy pravidlem, vim ale v tomto pripade to tak je) Mam to odzkousene V Mintu je ovladac c.195 atd tusim a v Ubuntu 10.10 je novejsi (ted nevim presne cislo) a pri prehravani HD videa je znat opravdu znatelny rozdil Lama sice zatim jsem, ale blbej urcite ne :D

jenda93

• Stálý člen
  • **
  • software engineer
« Odpověď #6 kdy: 10 Listopadu 2010, 00:00:52 »
Ještě na doplnění. Linux Mint máš 9 nebo 10 ?

Hlavním úkolem vývojářů je chválit nový software

moje17

• Host
« Odpověď #7 kdy: 10 Listopadu 2010, 00:05:22 »
Mint 9  ;)   Predpokladam, ze az vyjde stabilni Julia  ;D  10 tak tam to bude uz s novym ovladacem jako v Ubuntu 10.10

jenda93

• Stálý člen
  • **
  • software engineer
« Odpověď #8 kdy: 10 Listopadu 2010, 10:08:39 »
Máš úplnou pravdu, ale já předpokládám, že v repozitáři zase určitě nebudou nejnovější ovladače od výrobce.

Hlavním úkolem vývojářů je chválit nový software

moje17

• Host
« Odpověď #9 kdy: 10 Listopadu 2010, 11:36:14 »
Coz me vraci opet k me prvni otazce: jak na nejnovejsi ovladace :D ;)
Jen tak mimo ramec Mam (mimo teda problem s ovladacem, coz je dano mou neznalosti) po prechodu s Windows k Linuxu z tohoto OS opr. dobry dojem Rychlost, stabilita, ZADNE PROBLEMY S VIRY ::) parada, absolutni nechut vracet se zpatky k Microsoftu  WoW UNIX je tu  :D
« Poslední změna: 10 Listopadu 2010, 11:40:22 od moje17 »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.