Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu, Debian a Grub [ zřejmě vyřešeno ]  (Přečteno 1648 krát)

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
Ubuntu, Debian a Grub [ zřejmě vyřešeno ]
« kdy: 09 Listopadu 2010, 14:18:36 »
Uvažuji o tom, že si vedle Ubuntu (8.04) dám na jeden volný oddíl buď LMDE nebo rovnou Debian (testing).
Jde mi o to, že nyní mám nainstalován GRUB2 a obě zmíněná distra používají stále ještě původní GRUB (1.98 nebo tak nějak).

Předpokládám, že bych měl tedy nejprve "ponížit" GRUB u Ubuntu a teprve poté instalovat jednoho či druhého Debíčka. Je to tak? Nebo to nemusím řešit a Debíček si s tím nějak poradí?

Prosím především o odpovědi podložené vlastní zkušeností, za které tímto předem děkuji.
« Poslední změna: 09 Listopadu 2010, 15:51:28 od mka »

brutus

• Aktivní člen
  • *
  • sudo do-release-upgrade
Re: Ubuntu, Debian a Grub
« Odpověď #1 kdy: 09 Listopadu 2010, 14:21:14 »
Ak budes instalovat debicka(jeho instalaciu nepoznam), skus tam pohladat volbu nastavovania zavadzca a daj ho NENAINSTALOVAT. Potom po instalaci sa spusti ubuntu a ti normalne updatnes grub, hotovo...
Intel core 2 duo, NvidiaGeForce8600GTS, 4GB RAM, (Xubuntu 12.04, SliTaz)
Asus eeePC 1000 HE(Android 4.0.4 x86)

mosqa

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 09 Listopadu 2010, 15:01:30 »
grub 1.98 sa oznacuje ako 2, final grub2 stale ani nevysiel > ftp://alpha.gnu.org/gnu/grub/
takze by stym nemal byt ziaden problem, v ubuntu je tiez 1.98 [ajked neviem ako a skade mas grub2 v hh]

//ked uz si chcel aj tie vlastne skusenosti - pouzivam testing a je tu urcite grub2, ubuntu som vedla instalovane nemal ale bude to to iste ako davat vedla seba hocijake ine distro..a prinajhorsom mozes grub obnovit z livecd keby sa nieco pokazilo ;)
« Poslední změna: 09 Listopadu 2010, 15:08:11 od mosqa »
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #3 kdy: 09 Listopadu 2010, 15:25:57 »
dej instalovat bez zavadece a potom rucne dopln ..

To tedy zrovna není to, co bych chtěl...

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #4 kdy: 09 Listopadu 2010, 15:48:01 »
dej instalovat bez zavadece a potom rucne dopln ..

To tedy zrovna není to, co bych chtěl...
aha .. tak at ti to udela nejakej kamarad .. jina moznost me nenapada - nebo snad mozna poprosit rodice ;)

Hehe, jasně, místní kamarádi, co jsou buď zemědělci nebo lesníci, by mi s tím jistě rádi pomohli.

Jednu možnost jsem nastínil již v úvodu. Ale jak tak na to koukám, tak ta mo je "dvojka" je úplně stejná, jako ta LMDE resp. Debianí 1.98, takže se zdá, že problém je vyřešen, resp. že nikdy žádný nebyl...

I tak všem děkuji :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.