Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Přesunutí na jiný hosting - problém s odkazy  (Přečteno 5463 krát)

Iljusin

• Aktivní člen
  • *
Re: Přesunutí na jiný hosting - problém s odkazy
« Odpověď #25 kdy: 11 Listopadu 2010, 17:23:23 »
S názvem databáze v dotazech vůbec nepracuješ. Jakmile v levém sloupci klikneš na nějakou databázi, tak už se dotazy vztahují k ní. Víc už se o její jméno nestaráš.

Představ si databázi elektrickycz jako spreadsheet/sešit (elektricky.xls nebo lépěji elektricky.ods). 

1) Co list v sešitu, to jedna tabulka v db. Každý list/tabulka má své jméno (wp_post např.)
2) Co sloupec na listu, to sloupec v db. Každý sloupec má své jméno.

Ten můj dotaz říká, prohledej v listu (tabulce) wp_post, v sloupci post_content všechny texty a tam nahraď něco za něco. Takže abys opravil celou db musíš zjistit ve které tabulce a ve kterém konkrétním sloupci potřebuješ texty opravit.

Kdybys potřeboval opravit dva sloupce v jedné tabulce, stačí ti jeden dotaz:
Kód: [Vybrat]
UPDATE nazevtabulky SET sloupec1 = REPLACE(sloupec1, 'cozmenit', 'zacozmenit'), sloupec2 = REPLACE(sloupec2, 'cozmenit', 'zacozmenit')
Když opravuješ data ve sloupcích ve více tabulkách, musíš mít jednotlivé dotazy.
UPDATE nazevtabulky1 SET sloupec1 = REPLACE(sloupec1, 'cozmenit', 'zacozmenit')
UPDATE nazevtabulky2 SET sloupec1 = REPLACE(sloupec1, 'cozmenit', 'zacozmenit')A to je to co psal mka. Někdy zkrátka může bejt pracný najít všechny sloupce ve všech tabulkách a nad všemi pak spustit SQL dotaz na změnu. Proto se to dělá i tak jak už bylo zmíněno. Vezmeš export z původní databáze, otevřeš ho v textovém editoru, tam zadáš najdi/nahraď a výsledek použiješ jako import.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Re: Přesunutí na jiný hosting - problém s odkazy
« Odpověď #26 kdy: 11 Listopadu 2010, 20:17:26 »
Neboj, v texťáku jsem to udělal, jen mě to zajímá. :)
Šak dneska jsem se zbavil ic.cz. Předal správu DNS na kvapem.cz, hosting prozatím na free endora.cz(později zaplatím). Zatím spokojenost, administrace je nebe a dudy, oproti ic.cz! A jak fičí FTP. :)

www.elektricky.cz :)

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.