Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Trasenie obrazu na externom monitore  (Přečteno 2215 krát)

greno

• Návštěvník
Trasenie obrazu na externom monitore
« kdy: 13 Listopadu 2010, 09:33:42 »
Zdraví vás,

používam ubuntu 10.04 a cez vga konektor som si pripojil externý monitor. systém mi monitor našiel, dovolil nastaviť potrebné rozlíšenie, ale keď sa zobrazil obraz, tak sa strašne triasol zo strany na stranu. Mám grafiku Ati radeon x1600.
Toto mi robilo na viacerých monitoroch aj s viacerými káblami, pri windowse mi to išlo v poriadku, predo odhadujem, že to bude na sofvérovej úrovni.
Nevedeli by ste mi niekto poradiť, ako to vyriešiť, alebo v čom môže byť problém?
Vopred ďakujem

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: Trasenie obrazu na externom monitore
« Odpověď #1 kdy: 13 Listopadu 2010, 13:04:47 »
Ked das pri tom traseni na monitore menu tak sa to menu trasie tiez? Skus v tom menu pozriet ci niektore nastavenie neprekracuje povolene hodnoty.(rozlisenie, obnovovacia frekvencia a pod.) Rovnako by si mohol vyskusat nastavit parametre toho monitora v xorg.conf na tvrdo.(aby ich system nezistoval ale mal zadane)
Nastavujes to cez system-predvolby-monitory?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

greno

• Návštěvník
Re: Trasenie obrazu na externom monitore
« Odpověď #2 kdy: 13 Listopadu 2010, 13:23:35 »
Ked das pri tom traseni na monitore menu tak sa to menu trasie tiez? Skus v tom menu pozriet ci niektore nastavenie neprekracuje povolene hodnoty.(rozlisenie, obnovovacia frekvencia a pod.) Rovnako by si mohol vyskusat nastavit parametre toho monitora v xorg.conf na tvrdo.(aby ich system nezistoval ale mal zadane)
Nastavujes to cez system-predvolby-monitory?

nie, menu sa netrasie, to vidno v poriadku.
jj, nastavujem to cez tú aplikáciu, čo má ubuntu v systéme. je na to aj nejaká lepšia? iná? našiel som niečo, ale len na nvidiu.
ako by sa to dalo nastaviť natvrdo? a odkiaľ zistím tie informácie, ktoré tam mám nastaviť natvrdo?

dodatok: skúšal som si aj pogoogliť niečo o úprave xorg.conf, ale zistil som, že táto verzia X už nepoužíva xorg.conf
« Poslední změna: 13 Listopadu 2010, 14:15:37 od greno »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.