Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ATI Radeon Express 200M - konečne aj 3D !!!  (Přečteno 2643 krát)

Iehova

• Návštěvník
ATI Radeon Express 200M - konečne aj 3D !!!
« kdy: 06 Prosince 2006, 20:08:01 »
Zdravím, píšem pre tých, ktorí sa tak ako ja natrápili alebo ešte stále trápia s rozbehnutím 3D akcelerácie s novšími kartami ATI v notebookoch, u mňa je to konkrétne notebook HP Compaq R4060, Athlon64 a čipset ATI s kartou Radeon Express 200M. Priznám sa, že som sa v Ubuntu pokúšal rozbehnúť na tomto notebooku 3D akceleráciu už od januára a nič sa nedarilo. Stále to bolo dookola - čierna obrazovka alebo Mesa. A žiadne návody, akokoľvek odporúčané aj v tomto fóre, na mojom notebooku nefungovali.

Až dnes som konečne našiel riešenie na stránke ubuntuforums.org, kde som medzi inými príspevkami plnými pesimizmu našiel nasledujúci odkaz :

http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Edgy_Installation_Guide#Method_2:_Generating.2FInstalling_Ubuntu_packages_for_the_new_8.29.6_drivers_in_Ubuntu_Edgy_Manually

A čuduj sa svete, postup presne podľa metódy č.2 funguje !!!!!!

Nie že by som sa chválil, veď po trištvrte roku bolo aj na čase to rozbehnúť, ale podľa rôznych stoviek príspevkov, čo som za posledné mesiace prečítal, je to hlavne vďaka Edgymu, novým ovládačom od ATI a u môjho notebooku aj vypnutím externej pamate grafickej karty - sideportu a zapnutie zdielania zo systémovej pamäte. Takže z fglrxinfo konečne zmizla Mesa, nastúpilo ATI a glxinfo |grep render hlási "direct rendering:Yes"
*  *  *   Software is like a sex, it is better, when it is free...   *  *  *
Linux is like a Teepee, No Windows, No Gates, Only Apache Inside.

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #1 kdy: 06 Prosince 2006, 20:39:09 »
skoda ze jste si neprecetl moje navody, tam na tuto stranku odkazuji

DevilMuF

• Aktivní člen
  • *
    • MuFí stránky
« Odpověď #2 kdy: 06 Prosince 2006, 20:52:15 »
Mam Asus s timhle chipsetem a zrovna vcera sem si rek, ze bych moh konecne nahodit ovladace na grafarnu. Postupovla jsem podle cesky wiki a jelo to na prvni pokus.
Ubuntu 16.04 64bit Clevo W230SS

Iehova

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 07 Prosince 2006, 11:45:35 »
"skoda ze jste si neprecetl moje navody, tam na tuto stranku odkazuji"

- naozaj som poskúšal množstvo návodov a prečítal množstvo príspevkov a tak som asi vaše odkazy v tej mojej miernej depresii nepostrehol. ale skúšal som množstvo postupov, aj z tejto stránky, ale naozaj nič nefungovalo. návody som prešiel krok za krokom, všetko prebehlo bez chybových hlásení, avšak 3d nešlo

"Mam Asus s timhle chipsetem a zrovna vcera sem si rek, ze bych moh konecne nahodit ovladace na grafarnu. Postupovla jsem podle cesky wiki http://wiki.ubuntu.cz/Grafick%C3%A9_karty_ATI a jelo to na prvni pokus."

- tak to vám závidím, tieto návody som skúšal ako prvé a neskôr ešte niekoľkokrát, ale naozaj som to podľa nich nerozbehol. a už som si pripadal ako blázon, keď všetci tie návody chválili, písali ako im to funguje, ale mne to naozaj nešlo...

No ale chvála bohu, už to šlape, a to celkom slušne...
A som presvedčený, že u mňa sa to podalo vďaka novým ovládačom od ATI, keďže
ten postup, len so staršími ovládačmi som v minulosti zopakoval niekoľkokrát, a bezvýsledne...
*  *  *   Software is like a sex, it is better, when it is free...   *  *  *
Linux is like a Teepee, No Windows, No Gates, Only Apache Inside.

puod

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 29 Března 2007, 01:23:24 »
Nejde mi tento prikaz

Kód: [Vybrat]
bash ati-driver-installer-8.35.5-x86.x86_64.run --buildpkg Ubuntu/edgyvypise toto, zacinam s linuxem pochopil jsem ze nemuze najit ten balicek, jak na to?

Kód: [Vybrat]
bash: ati-driver-installer-8.35.5-x86.x86_64.run: No such file or directoryDik

Pavel

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 29 Března 2007, 09:12:26 »
Tohle byl naštěstí první návod, který sem zkusil :-)
Nepropadejte panice!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.