Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: firefox 4 - používáte?  (Přečteno 7978 krát)

foto1977

• Aktivní člen
  • *
firefox 4 - používáte?
« kdy: 15 Listopadu 2010, 22:21:36 »
ahoj, používá někdo už firefox 4 betu na ubuntu?
A je to použitelné jako hlavní browser?
A hlavně, jde to vůbec nainstalovat?
Jsem stále "Linux bažant" :-)
Asus Eee1000HE + Ubuntu Netbook Remix 10.04

airlive

• Závislák
  • Linux User: 479151.
Re: firefox 4 - používáte?
« Odpověď #1 kdy: 15 Listopadu 2010, 22:24:28 »
sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-mozilla-daily/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install firefox-4.0
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

Rover623

« Odpověď #2 kdy: 15 Listopadu 2010, 22:59:38 »
Používat se to dá,ale nejsou skoro žádné řádně fungující doplňky

foto1977

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 15 Listopadu 2010, 23:00:55 »
aha tak díky za info.

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #4 kdy: 16 Listopadu 2010, 09:54:51 »
Já používám betu z tar archivu...a používat se opravdu dá, ovšem mám několik připomínek:

1)V b7 se nikde nezobrazuje průběh stahování když mám v nastaveno že se nemá otevírat Správce stahování do nového okna - dřív ta informace byla v dolním panelu
2)V b7 při jediném otevřeném tabu nikde není vidět stav načítání stránky - jestli vůbec něco dělá
3)Taby nad adresním řádkem - častěji překlikávám mezi taby než píšu url - neergonomické a zbytečné přejíždění myší. I když jde jenom o cca 30 px, je to nepříjemná chromovitost.

Naopak mě nadchla "web console" :)
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

foto1977

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 16 Listopadu 2010, 15:13:11 »
ahoj tak bych to zkusil, ale nevím jak se pak dostanu zpět na FF3 pokud se mi to nebude líbit.
Jde to pak nějak zrušit nebo musím ve správci áplikací odinstalovat FF a pak zpět nainstalovat?

Radix

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 16 Listopadu 2010, 16:00:13 »
Můžeš mít FF3 i FF4 současně, taky to tak mám.

Kedrigern

« Odpověď #7 kdy: 16 Listopadu 2010, 17:03:50 »
Používám, bohužel na mém dvoujadrovém atomu už je trochu utahanější, nicméně myslím si, že změny jsou zajímavé. A je docela svižný (o něco rychlejší start, to utahanější bylo hlavně k novým funkcím)

Jen bych opravdu velmi uvítal integraci s unity, aby mi tam ten jeden řádek nezacláněl.

Co se je nové, funkční (na Ubuntu samozřejmě) a oceňuji to:
  • Práce s taby (možnost třídit, připínat - tab je pak dokovaný, stale otevřený a zbude z něj jen ikonka)
  • Možnost změny velikosti textarey (jako ve Webkitu)
  • Barevné menší tlačítko refresh
  • Tlačítko na záložky vpravo (což plně stačí na práci se záložkami, res. na co nestačí to zařídí připínatelné taby)
  • Dialogy se neotevírají v nových oknech, ale jen v panelech (neví někdo zda se to bude týkat i stahování?)
  • Několik nových kontextových funkcí. Např. po najetí na odkaz lze odkaz otevřít v novém tabu, otevření v novém tabu je první, či "paste and search" v rychlém hledání

Martin Šácha

• Administrátor fóra
« Odpověď #8 kdy: 16 Listopadu 2010, 20:13:20 »
Ta textarea už funguje asi od b5, výborná fičura :)
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Kedrigern

« Odpověď #9 kdy: 13 Prosince 2010, 01:19:44 »
Internetem proběhla již před nějakou dobou zpráva, že dodělali integraci menu do jednoho tlačítka (ala verze pro Win). Dokonce jsem našel i obrázek:
http://www.omgubuntu.co.uk/2010/11/firefox-4-beta-7-how-it-should-look-on-linux/

Mám: Minefield 4.0b8pre a nic takového jsem ve svém Firefoxu nenašel, nevíte někdo?

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #10 kdy: 13 Prosince 2010, 08:19:28 »
Používám a zatím se mi nelíbí (ale mně se většinou všechno nové nelíbí a nakonec si zvyknu).

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
« Odpověď #11 kdy: 13 Prosince 2010, 15:55:37 »
Docela se mi líbí. :)

Kedrigern

« Odpověď #12 kdy: 14 Prosince 2010, 11:28:43 »
Internetem proběhla již před nějakou dobou zpráva, že dodělali integraci menu do jednoho tlačítka (ala verze pro Win). Dokonce jsem našel i obrázek:
http://www.omgubuntu.co.uk/2010/11/firefox-4-beta-7-how-it-should-look-on-linux/

Mám: Minefield 4.0b8pre a nic takového jsem ve svém Firefoxu nenašel, nevíte někdo?

Řešením je: View -> Toolbars -> Menu Bar (odškrtnout).

honzee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: 21 Prosince 2010, 12:40:26 »
Ziskal sem FF pomoci navodu v druhem prispevku, ale dost me vydesilo ze se jmenuje Minefield a ma pekne osklive logo. Nevite, proc tomu tak je?:)

EDIT: ok, nasel jsem, ze je to aplfa verze firefoxu. proc ale na windows stahuju "klasicky" FF4 beta?
« Poslední změna: 21 Prosince 2010, 12:51:06 od honzee »
Mezi má oblíbená prvočísla patří 11° a 13°

donny

• Závislák
« Odpověď #14 kdy: 21 Prosince 2010, 12:53:56 »
Ziskal sem FF pomoci navodu v druhem prispevku, ale dost me vydesilo ze se jmenuje Minefield a ma pekne osklive logo. Nevite, proc tomu tak je?:)

EDIT: ok, nasel jsem, ze je to aplfa verze firefoxu. proc ale na windows stahuju "klasicky" FF4 beta?

Protože to není oficiální Firefox od Mozilly, ale balík zkompilovaný ze zdrojových kódů firefoxu - ten nesmí porušovat ochranné známky na jméno a logo.
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

honzee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #15 kdy: 21 Prosince 2010, 13:11:41 »
http://www.mozilla.org/projects/minefield/ ale je poskytovan mozillou, proc tedy nemuzou pouzit svoje logo a jmeno? A da se do ubuntu stahnout "klasicka" FF4 beta? Jsem tak trochu detailysta, jina ikonka a nazev hlavnho menu me dost znervoznuje:)

Martin Šácha

• Administrátor fóra
« Odpověď #16 kdy: 21 Prosince 2010, 13:24:45 »
http://www.mozilla.org/projects/minefield/ ale je poskytovan mozillou, proc tedy nemuzou pouzit svoje logo a jmeno? A da se do ubuntu stahnout "klasicka" FF4 beta? Jsem tak trochu detailysta, jina ikonka a nazev hlavnho menu me dost znervoznuje:)

Spíš mě překvapuje že si instaluješ nějakej minefield... FF 4 b7 běhá parádně http://www.mozilla.com/cs/firefox/beta/

donny

• Závislák
« Odpověď #17 kdy: 21 Prosince 2010, 13:25:32 »
aha, pardon, Minefield jsou tedy nightly buildy firefoxu, nejedná se tedy o tu oficiální betu:

.deb balík jsem nikde nenašel, ale jestli chceš firefox beta vyzkoušet, můžeš si stáhnout (vyber správný archiv pro svou architekturu) a rozbalit si někam

ftp://ftp.mozilla.org/pub/firefox/releases/4.0b7/linux-i686/en-US/firefox-4.0b7.tar.bz2
nebo
ftp://ftp.mozilla.org/pub/firefox/releases/4.0b7/linux-x86_64/en-US/firefox-4.0b7.tar.bz2

archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

honzee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #18 kdy: 21 Prosince 2010, 13:31:02 »
sachy: no ja se taky lekl, delal sem to podle navodu ve druhe prispevku. je tam apt-get firefox-4.0, tak sem doufal, ze dostanu FF, ale ono ne:)
donny: dekuju, to pro me bude prijemnejsi nez Minefield:)

Martin Šácha

• Administrátor fóra
« Odpověď #19 kdy: 21 Prosince 2010, 14:34:21 »
.deb balík jsem nikde nenašel, ale jestli chceš firefox beta vyzkoušet, můžeš si stáhnout (vyber správný archiv pro svou architekturu) a rozbalit si někam

U beta verzí jsou jenom tar.bz2 archivy, deb nebo rpm balíky se nevytváří.

honzee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #20 kdy: 21 Prosince 2010, 16:30:16 »
Nojo, nainstaloval jsem betu, ale tam zase nemuzu zrusit menubar a dat misto nej jenom tlacitko Firefox...

Martin Šácha

• Administrátor fóra
« Odpověď #21 kdy: 21 Prosince 2010, 19:01:41 »
Nojo, nainstaloval jsem betu, ale tam zase nemuzu zrusit menubar a dat misto nej jenom tlacitko Firefox...

Ta beta prostě není integrovaná do systému. Vždycky ale můžeš vytvořit spouštěč na betu a ten si vložit kam potřebuješ (plocha, gnome-panel,...), já už ani stable verzi nepoužívám.

honzee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #22 kdy: 21 Prosince 2010, 20:43:31 »
sachy: asi sem se spatne vyjadril, v systemu vse ok, spoustec i s ikonkou si vyrobit umim:) uz jsem si to dohledal, beta FF4 proste pod linuxem nema moznost zobrazit misto menu baru tlacitko... to umi pouze ta night verze nebo jak se to jmenuje..

zeminem

« Odpověď #23 kdy: 21 Prosince 2010, 20:58:23 »
Z této diskuse jsem nepochopil, ba se do toho zamotal jaký je vlatně rozdíl mezi Minefield a FF4 ? Je to to samé, nebo je to každý jiný projekt? Jsou stejné, nebo vypadají jinak? Minefield se mi líbí a myslel jsem si, že třeba přichází novinka a firefox už se to jmenovat nebude jak už tomu v minulosti bylo..
http://zeminem.cz/ (to jsi v životě neviděl)

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #24 kdy: 21 Prosince 2010, 21:37:26 »
Z této diskuse jsem nepochopil, ba se do toho zamotal jaký je vlatně rozdíl mezi Minefield a FF4 ? Je to to samé, nebo je to každý jiný projekt? Jsou stejné, nebo vypadají jinak? Minefield se mi líbí a myslel jsem si, že třeba přichází novinka a firefox už se to jmenovat nebude jak už tomu v minulosti bylo..
Firefox beta ze stránek Mozilly je ze zdrojáku sestaven týmem Mozilla. Firefox s kódovým názvem Minefield je sestaven ze stejných zdrojáků, ale od někoho jiného. Vychází nová verze každý den. Firefox bude stále Firefox.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.