Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Vypnutí - otravné potvrzovací okno  (Přečteno 1059 krát)

kost

• Návštěvník
Vypnutí - otravné potvrzovací okno
« kdy: 19 Listopadu 2010, 17:20:33 »
Ahoj, prosím o radu...

Po dlouhém zamrznutí na 9.04 (kvůli madwifi a nedobré ath5k) jsem se konečně dostal na přechod na novější verzi. (vývoj ath5k dosáhl na mojí wifi, která konečně funguje bezvadně, možná ještě lépe :-) ) Musím pochválit, spousta věcí je rychlejších, nenarazil jsem na žádný problém, uspávání také v pořádku a bez úprav, které dřív bylo potřeba..

Ale pár detailů mě otravuje. :-(

Považuji se za svéprávného člověka, když dám vypnout, znamená to, že opravdu chci počítač vypnout! :-D Dřívější countdown byl ještě s rezervou únosnej, dal jsem vypnout, vstal a počítač se prostě -sic s min. zpožděním, ale vypnul... Zato dnes ráno po včerejší instalaci jsem se probudil a na počítači nalezl ze včerejšího večera dotaz, zda opravdu chci PC vypnout? (výhodu v tom, že po noci přijdu a jen odkliknu NE, nevidím ;-) )..

Druhá věc- indikátor jazykového rozložení jsem vždy míval CS/US, teď místo toho je ikonka klávesnice a rozložení se dozvím až po kliknutí na ní. Jde to nějak upravit? (nejlépe na staré zobrazování ;-))

Člověk si zvykne na všechno, hlavně když je syst. jinak fakt dobrej, ale už jsem starej a už moc nemam rád změny (pokud se týkají z mého pohledu z dokonalosti do winlike otravnosti..). Ostatní se mi tak nějak asi povedlo upravit k "mojí" dokonalosti.. ;-)

Děkuju předem za rady.

luisah

• Závislák
Re: Vypnutí - otravné potvrzovací okno
« Odpověď #1 kdy: 19 Listopadu 2010, 17:32:05 »
Vypnutí: Umí to "odstranit" Ubuntu-tweak Ubuntu-tweak, nebo někde v Gconf-editoru to taky bude. :)
Klávesnice CS/US:  Mrkni sem Klávesnice , především na vložení vlajky, popř. úpravu v Gconf-editoru
« Poslední změna: 19 Listopadu 2010, 17:40:48 od luisah »

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #2 kdy: 19 Listopadu 2010, 17:53:21 »
S tím vypínáním jsem to nejdřív nechápal, protože Session menu je jedna z věcí, kterých se hned po instalaci zbavuju. Po jeho odstranění je možnost vypnout počítač v menu System a tam je klasická nabídka s odpočtem. Nebo se dá přidat tlačítko rovnou na panel a samozřejmě by mělo fungovat i tlačítko Power na klávesnici.

Nebo si můžeš dát na klávesovou zkratku toto:

Kód: [Vybrat]
gnome-session-save --shutdown-dialog
Nebo rovnou toto:

Kód: [Vybrat]
dbus-send --system --print-reply --dest=org.freedesktop.ConsoleKit /org/freedesktop/ConsoleKit/Manager org.freedesktop.ConsoleKit.Manager.Stop
bez žádného dotazu
« Poslední změna: 19 Listopadu 2010, 18:06:01 od GdH »

kost

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 19 Listopadu 2010, 18:05:40 »
To je rychlost, díky moc!

Ale ta klávesnice, ee, to bylo to první, co jsem zkoušel (Přidat na panel → Indikátor klávesnice) -indikátor klávesnice tam nemám (stejně jako zmizel indikátor hlasitosti zvuku -ten ale stejně nepoužívám, mám thinkpad ;-) ..)

To ale neva, alespoň to vypínání vyřešené.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.