Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zklaman rychlosti Ubuntu  (Přečteno 8920 krát)

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
Zklaman rychlosti Ubuntu
« Odpověď #25 kdy: 08 Prosince 2006, 23:54:12 »
Tak to budu muset vyzkoušet, ale taky se kouknu na ten Gnumeric apod. ;)
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Zklaman rychlosti Ubuntu
« Odpověď #26 kdy: 09 Prosince 2006, 03:39:43 »
WinME se opravdu nedají srovnávat s moderním systémem jako je linux v nej. verzy...

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
Zklaman rychlosti Ubuntu
« Odpověď #27 kdy: 09 Prosince 2006, 13:02:19 »
Máš pravdu. Teď zrovna řeším dilema, jestli WinME "vrátit" na počítač mé sestry, linux jí bohužel vadí (je fakt opravdu pomalý - což mě nevadilo a chybí jí to divné prostředí exploreru). Taky bych jí tam mohl dát WinXP prof., ale předpokládám, že by to bylo ještě pomalejší... Holt 128 MB RAM...

syntax_error

• Aktivní člen
  • *
    • http://bnk.ic.cz
Zklaman rychlosti Ubuntu
« Odpověď #28 kdy: 09 Prosince 2006, 13:09:44 »
Citace: liborse
Ten Quickstarter by me zajímal, je standardní součástí balíku nebo jej musím dostáhnout?
Nevim jestli se to lisi v posledni verzi, nicmene v Dapperovi, OO.org 2.0.2 z repozitare, se to da nastavit v Nastroje>Volby>OpenOffice.org>Pamet a tam dole je checkbox OpenOffice.org Quickstarter.
Je mozne ze se zmeny, projevi az po dalsim prihlaseni, v 'oznamovaci oblasti' by se mela objevit ikona quickstarteru.

Martin Bajer

• Návštěvník
    • http://fict10n.net/
Zklaman rychlosti Ubuntu
« Odpověď #29 kdy: 09 Prosince 2006, 15:16:04 »
Ten Quickstarter by me zajímal, je standardní součástí balíku nebo jej musím dostáhnout?

Osobne tuto funkci nepouzivam. Nelíbí se mi, že Quickstarter přidá do "Notification Area" svoji ikonu. Nevím jak se jí zbavit, zbytečně zabírá místo. OOo mi i bez Quickstarteru startuje 4s. Používám upravené nastavení využívání paměti OOo (viz screenshot), preload, 1GB RAM, CPU Athlon XP 2800+.

Jinak Abiword, Gnumeric a podobné se mi moc líbí (už ta rychlost), ale měl jsem problémy se zobrazením některých souborů, což OO zvládá vcelku dobře. Nebo je už situace lepší? Byl bych moc rád, kdybych pomalé OO nemusel používat...
AFAIK ani Abiword, ani Gnumeric ještě neumí pracovat s Open Document formatem, ale je jen otazka casu nez podporu vývojari přidají. Na bežnou práci mi pohodlně postačují, na otevírání ODF a M$ formátů používám OO.o

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
Zklaman rychlosti Ubuntu
« Odpověď #30 kdy: 09 Prosince 2006, 16:02:02 »
No, právě jsem si nainstaloval Gnumeric i Abiword - naběhnou mi ani ne za sekundu - prostě nádhera. Zkoušel jsem tam otevřít jak doc tak i xls a vcelku bez problémů to načetlo (až na drobnosti). Kvůli ODF apod. tam nechám i OO. Díky za ty screenshooty - mrknu na to. Ale zas nestojím o to, aby se mi něco předčasně ládovalo do paměti, to by mi za to ani nestálo ;).

Satanda

• Návštěvník
Zklaman rychlosti Ubuntu
« Odpověď #31 kdy: 11 Prosince 2006, 15:49:07 »
Na svyj druhy pocitac - Celeron 900 Mhz, 128 MB ram, integrovana grafika Intel 810 jsem nainstaloval Knoppix s KDE. Je to nesrovnatelne rychlejsi nez Ubuntu na Athlon 1600 XP, 1GB Ram, Geforce 2 MX. {u Xubuntu mi ani nenabehl instalacni program,j ak to furt hrabalo z cd-romky}. Lita to jak z praku. Takze Ubuntu je tedy velmi velmi pomale.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.