Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nejde zvuk na vypáleném DVD  (Přečteno 2187 krát)

FrantaCV

• Návštěvník
Nejde zvuk na vypáleném DVD
« kdy: 20 Listopadu 2010, 08:21:36 »
Zdravím všechny. Omlouvám se za možná stupidní dotaz, ale v prostředí UBUNtu jsem totální začátečník. Verzi UBUNTU mám 10.04 upd na v. 10.10. A teď problém:
Nahrál jsem si z TV film formát .avi a pro konverzi do DVD formátu jsem použil program ManDVD. Zpracování i vypálení proběhlo OK. Přehrávání v PC je bez problémů, ale ve stolním DVD jde pouze obraz. Zvuk se chová jako když vypadává digitální signál např. ze satelitu - jen občasné nesrozumitelné "Skřeky".
Neměl by někdo radu kde hledat problém, případně co dělám špatně??
Díky za pomoc
FrantaCV

pepéé

• Aktivní člen
  • *
Re: Nejde zvuk na vypáleném DVD
« Odpověď #1 kdy: 20 Listopadu 2010, 08:58:18 »
zdravím.
Zadal si výstupní DVD audio formát na AC3? Je to nejčastější zvukový formát pro DVD a je možný, že s jiným formátem si tvůj přehrávač neví rady.
Pak bych si ohlídal datový tok by neměl být vyšší než 224 kbps a frekvence 96kHz. A počet kanálu maximálně 5.1 (dnes už je možno v některých programech nastavit víc a to se některým zařízením nemusí líbit....nejjistejší je nastavit Stereo)
« Poslední změna: 20 Listopadu 2010, 09:02:10 od pepéé »
Fire's in my soul, steel is on my side

FrantaCV

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 20 Listopadu 2010, 10:41:52 »
Díky za radu. Nevybral jsem funkci "Force AC3" což by mohl být ten problém. Ale nikde v programu jsem nenašel možnost nastavení nebo ovlivnění datového toku a frekvence. A měl bych ještě jeden dotaz:   Co je volba "BURN K3b".  Návod či popis programu končí právě před touto sekcí.

pepéé

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 20 Listopadu 2010, 11:05:21 »
s programem ManDVD bohužel nemám zkušenosti takže netuším jestli vůbec podporuje změnu datového toku. Snad převod na AC3 by měl stačit.
Jinak K3b je linuxoví program pro vypalování (a hodně dobrý).
Takže "BURN K3b" znamená, že dokončený projekt se vypálí v programu K3b. Pokud program není nainstalovaný tak se pochopitelně nic nestane.

FrantaCV

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 20 Listopadu 2010, 12:16:30 »
Ještě jedno díky. Skutečně to bylo neoznačenou volbou "FORCE A3C. Už to šlape OK. utilitu K3b si najdu. A přece ještě jen dotaz, existuje verze programu NERO pro UBUNTU?

pepéé

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 20 Listopadu 2010, 12:24:41 »
slyšel jsem otom, že existuje ale nikdy jsem na něj nenarazil.
K3b je v repozitářích a myslím, že plně nahradí nero jak svou funkčností, tak i ovládáním. Sám ho používám a nedám na něj dopustit.

http://wiki.ubuntu.cz/K3b

FrantaCV

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 20 Listopadu 2010, 12:33:10 »
Zrovna jsem ho nainstaloval takže jdu pokusničit. Ještě jednou díky za pomoc.  ;D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.