Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Prazny monitor po upgradu na 10.10  (Přečteno 2418 krát)

Magpie

• Návštěvník
Prazny monitor po upgradu na 10.10
« kdy: 21 Listopadu 2010, 09:38:46 »
Updatoval jsem na 10.10 z ubuntustudio a po restartu mi nabehne prazdny monitor. Zkusil jsem uz kde co, ale nic nefunguje. V recovery modu mi to hazi hlasky no screens found. Problem bude asi v xorg.conf. Ted jsem v LiveCD. Sily uz me opoustej:(((

Magpie

• Návštěvník
Re: Prazny monitor po upgradu na 10.10
« Odpověď #1 kdy: 22 Listopadu 2010, 09:35:18 »
Neslo by udelat nejakej melkej preinstal, aby mi to nevymazalo data? Na laptopu lautr ta sama aktualizace probehla bez nejmensich problemu. Tady jsem se uz dostal do faze posledniho prikazu aticonfig --initialize -f podle navodu na wiki, bohuzel ten aticonfig mi to hazi jako command not found. V /etc/apt/sources.list jsem si povolil vsechny zdroje softwaru, upgradoval, a furt nic. Funguje mi akorat prikazova radka, vsechny operace delam pres ni

petergula

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 22 Listopadu 2010, 09:51:44 »
Napis aky mas HW, hlavne graficku kartu, tipujem ati, ked skusas aticonfig. Napis aky ovladac na grafiku si tam mal pred uprgadeom.
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 22 Listopadu 2010, 09:53:19 »
Jaka graficka karta? Zatim vime, ze snad ATI, ale to je malo. Zkus smazat /etc/X11/xorg.conf (nebo radeji presunout nebo prejmenovat) a nechat to nabehnout, co to udela.
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

Magpie

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 22 Listopadu 2010, 10:15:21 »
je to ati radeon 1200 a pres live cd vsechno funguje, xorg.conf tam ani nebyl, jen xorg.conf.failsafe a teprve vcera jsem ho prejmenoval na xorg.conf. Musel jsem tam zmenit hodnotu Device na >fglrx<, podle toho navodu na wiki, ale stejne furt nic ((

petergula

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 22 Listopadu 2010, 11:12:45 »
je to ati radeon 1200 a pres live cd vsechno funguje, xorg.conf tam ani nebyl, jen xorg.conf.failsafe a teprve vcera jsem ho prejmenoval na xorg.conf. Musel jsem tam zmenit hodnotu Device na >fglrx<, podle toho navodu na wiki, ale stejne furt nic ((

Tak na 10.10 asi tazko fglrx pre ati1200. Ak dobre viem, tak isto ako moja 1450 uz nie je podporovana. Skus otvoreny ovladac, teda odinstalovat ten fglrx (ako? ak si nainstaloval cez balickovaci system
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get remove --purge xorg-driver-fglrx, tak cez neho a ak z binarky tak nejakuym uninstallom od ati).

V xorg.conf:
Citace
Pokud potřebujete driver odinstalovat, odeberte balíček xorg-driver-fglrx. Dále otevřete soubor /etc/X11/xorg.conf a odstraňte z oddilu Section "Device" řádek Driver "fglrx", případně ho nahraďte řádkem Driver "ati" či Driver "radeonhd" pokud chcete vynutit použití příslušného svobodného ovladače.
Popr. cely xorg.conf zmazte/premenujte, v novom ubuntu nie je potrebny, vie sa vygenerovat defaultny.

« Poslední změna: 22 Listopadu 2010, 11:20:53 od petergula »
secondary/u svokrovcov:

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #6 kdy: 22 Listopadu 2010, 13:56:24 »
Tuším, že na X1200 by mělo stačit přidat parametr "nomodeset".

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Magpie

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 22 Listopadu 2010, 22:43:54 »
tak jsem zmenil v grubu hodnotu quiet&splash na nomodeset

sudo nano /etc/default/grub
update-grub

ten fglrx driver mi to hlasi, ze nejde odinstalovat, v bejvalym xong.conf souboru jsem zmenil hodnotu fglrx na ati

a jedinej rozdil, ze jsou vetsi pismena, jinak monitor dal cernej. Premejslim jestli zejtra nekoupit novou grafarnu, ale kdyz vsechno facha s livecd, tak asi logicky spatna nebude ???

petergula

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 23 Listopadu 2010, 04:20:04 »
tak jsem zmenil v grubu hodnotu quiet&splash na nomodeset

sudo nano /etc/default/grub
update-grub

ten fglrx driver mi to hlasi, ze nejde odinstalovat, v bejvalym xong.conf souboru jsem zmenil hodnotu fglrx na ati

a jedinej rozdil, ze jsou vetsi pismena, jinak monitor dal cernej. Premejslim jestli zejtra nekoupit novou grafarnu, ale kdyz vsechno facha s livecd, tak asi logicky spatna nebude ???

Chybna urcite nie je. Tak sem hod to co Ti to hlasi pri odinstalovavani fglrx drivera a aj to ako to odinstalovavas, resp. ako si to predtym nainstaloval.
secondary/u svokrovcov:

Magpie

• Návštěvník
Re: Prazdny monitor po upgradu na 10.10
« Odpověď #9 kdy: 23 Listopadu 2010, 12:18:22 »
Nakonec jsem se rozhodl koupit novou grafarnu, uz jsem o tom stejne dlouho uvazoval, tahle byla srot uz kdyz jsem kupoval tenhle pocitac. Ten fglrx driver asi ani nebyl nainstalovanej, kdyz neprobehlo aticonfig --initialize -f a hlavne to nefungovalo uz predtim, hned po upgradu. Tak pockam az prijde a uvidime... jeste me napadlo, nejde udelat aktualizaci pres livecd?

Magpie

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 29 Listopadu 2010, 00:16:23 »
Problém vyřešila nová grafická karta a pak jenom:

wget http://us.download.nvidia.com/XFree86/Linux-x86_64/256.53/NVIDIA-Linux-x86_64-256.53.run
sudo sh bla bla bla
sudo reboot
 :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.