Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: MonoDevelop - program nelze spustit [vyřešeno]  (Přečteno 1447 krát)

zeminem

MonoDevelop - program nelze spustit [vyřešeno]
« kdy: 23 Listopadu 2010, 18:59:28 »
Pracuji v MonoDevelopu, vše bylo v pohodě až do chvíle, kdy přestala být aktivní možnost program spustit.. Ještě ten samý den vše fungovalo jak mělo a najednou to nejde.. Poradíte mi prosím někdo čím to může být způsobené?

« Poslední změna: 25 Listopadu 2010, 10:33:32 od Martin - ViPEr*CZ* »
http://zeminem.cz/ (to jsi v životě neviděl)

zeminem

Re: MonoDevelop - program nelze spustit
« Odpověď #1 kdy: 24 Listopadu 2010, 16:44:31 »
Následky jsou takové, že jsem druhý den (dnes) PC nenastartoval.. Problém tedy nebude nejspíš v MonoDevelopu, ale mezi klávesnicí a myší.. Máte někdo prosím nějaké tušení kde je problém?
http://zeminem.cz/ (to jsi v životě neviděl)

pacholik

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2072
    • Zobrazit profil
Re: MonoDevelop - program nelze spustit
« Odpověď #2 kdy: 24 Listopadu 2010, 17:31:54 »
Težko říct. Co to znamená nenastartoval ? Řešení problémů/Bootování

Kedrigern

Re: MonoDevelop - program nelze spustit
« Odpověď #3 kdy: 24 Listopadu 2010, 17:40:58 »
V Monu dělám docela dost. Tohle je otravná věc, co se stává často.

ŘEŠENÍ: Otevři si záložku "Sestava" a klikni na Main
(ono prostě "zapomene" v kterém si projektu, tedy neví, co překládat a tu Main má otevřenou jen jako soubor (nikoliv jako součást sestavy)

Čili tvůj druhý problém s tím nesouvisí.

zeminem

Re: MonoDevelop - program nelze spustit
« Odpověď #4 kdy: 24 Listopadu 2010, 17:46:10 »
No tak vše bylo v pohodě až do chvíle, kdy naskočila obrazovka napůl černá a v dolní polovině zrnitá. Žádný kurzor, nic. Co mě zarazilo bylo to, že se z reproduktorů ozval uvítací tón jako když se PC nastartuje do graf. režimu normálně. Jsem absolutní začátečník a tak mě nenapadlo nic lepšího, než se podívat do konzolového režimu (myslím Ctrl+Alt+F1) Tam jsem čekal neco rozumného, každopádně tam běhal v cyklu výpis čehosi neskutečnou rychlostí. Periodicky se opakovalo neco jako toto: [ 187.173645] [drm:radcon_cs_ioctl] (nebo [drm:radcon_ib_schedule]) =ERROR= Failed to schedule ID (nebo =ERROR= radcon: couldn't schedule ID (a zde se číslo zvětšovalo od 1 do 15 pořád dokola). Tohle jelo pořád do nekonečna to samé.. Nabootoval jsem z LiveCD a koukl jsem se na HDD jestli mám data a ty jsou OK.. nevím v čem je problém, jestli se to týká GRUB, nebo je to něco jiného. Každopádně díky za link skusím to podle toho návodu. Ještě to co jsem psal jak psala konzole není úplně přesné, protože jsem to nestíhal jak to běželo..
http://zeminem.cz/ (to jsi v životě neviděl)

zeminem

Re: MonoDevelop - program nelze spustit
« Odpověď #5 kdy: 24 Listopadu 2010, 17:47:27 »
V Monu dělám docela dost. Tohle je otravná věc, co se stává často.

ŘEŠENÍ: Otevři si záložku "Sestava" a klikni na Main
(ono prostě "zapomene" v kterém si projektu, tedy neví, co překládat a tu Main má otevřenou jen jako soubor (nikoliv jako součást sestavy)

Čili tvůj druhý problém s tím nesouvisí.
Super díky až dám do cajku PC tak to udělám.. Díky moc, jsem rád, že vím, že se něco podělalo jinde..
http://zeminem.cz/ (to jsi v životě neviděl)

zeminem

Re: MonoDevelop - program nelze spustit
« Odpověď #6 kdy: 24 Listopadu 2010, 18:31:49 »
Nechce se mi zakládat nové vlákno když zde je tento problém prolnut s původním problémem tak doufám, že se nikdo nebude zlobit. Prostudoval jsem návod Řešení problémů/Bootování a přišel jsem díky tomu na to, že systém nestartuje, ale když při startu přidržím Shift a navolím kernel do kterého by se to mělo automaticky nastartovat tak se OS opravdu nastartuje, kromě toho, že po každém startu Chrome zapomene záložky.. V čem je tedy problém, když manuálně PC nastartuji, ale automaticky se nenastartuje? Může to být spojeno s Chromem? Je to hovadina nebo ne? Přidával jsem do něj nějaké rozšíření, pak jsem programoval v MonoDevelopu a jinak jsem nic takového, co by mohlo narušit systém nedělal.. :-/
http://zeminem.cz/ (to jsi v životě neviděl)

Kedrigern

Re: MonoDevelop - program nelze spustit
« Odpověď #7 kdy: 24 Listopadu 2010, 18:36:42 »
Nechce se mi zakládat nové vlákno když zde je tento problém prolnut s původním problémem tak doufám, že se nikdo nebude zlobit. Prostudoval jsem návod Řešení problémů/Bootování a přišel jsem díky tomu na to, že systém nestartuje, ale když při startu přidržím Shift a navolím kernel do kterého by se to mělo automaticky nastartovat tak se OS opravdu nastartuje, kromě toho, že po každém startu Chrome zapomene záložky.. V čem je tedy problém, když manuálně PC nastartuji, ale automaticky se nenastartuje? Může to být spojeno s Chromem? Je to hovadina nebo ne? Přidával jsem do něj nějaké rozšíření, pak jsem programoval v MonoDevelopu a jinak jsem nic takového, co by mohlo narušit systém nedělal.. :-/
V tom případě se asi nějak rozbil bootovací skript. Mělo by to vyřešit spuštění:
Citace
update-grub


Chrome by s tím neměl mít nic společného. Res. on sám určitě nemá...

zeminem

Re: MonoDevelop - program nelze spustit
« Odpověď #8 kdy: 24 Listopadu 2010, 18:47:09 »
Pleskám tvému umu.. patří ti mě veliké díky.. Jednak jsi mi pomohl s MonoDevelopem, jednak jsi vyřešil problém se zavaděčem. Omluv prosím moje amatérství.. Příkaz update-grub si budu pamatovat :-D .. Ještě jednou DÍKY
http://zeminem.cz/ (to jsi v životě neviděl)

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.