Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Googlení ve Firefoxu není české  (Přečteno 2229 krát)

GeBu

• Aktivní člen
  • *
Googlení ve Firefoxu není české
« kdy: 25 Listopadu 2010, 22:41:17 »
Ahoj, hned od instalace mi špatně funguje vyhledávání na Google přes Firefox. Nedává mi to české výsledky a celé rozhraní Google je anglicky (Images, Videos, ...). Někde je něco špatně, ale nevím kde. Poradíte?
Mám Kubuntu a Konqueror a Chromium se chová správně.

LuciusMare

• Závislák
Re: Googlení ve Firefoxu není české
« Odpověď #1 kdy: 25 Listopadu 2010, 22:54:44 »
Musí se v nastavení googlu nastavit přímo jazyk a uložit - pak to většinou funguje, je to tím, že to vyhledává podle výchozího nastavení, a to je většinou anglicky :)
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

GeBu

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 26 Listopadu 2010, 00:23:03 »
Myslím, že nemáš pravdu. To bych se zbláznil pro každé vyhledávání to nastavovat. Firefox špatně posílá informace o sobě - identifikuje se anglicky a proto to dělá. Ale já nevím, kde se to ve Firefoxu nastavuje.

macu

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 26 Listopadu 2010, 05:45:08 »
Kód: [Vybrat]
hned od instalace
od instalace čeho? čisté instalace Ubuntu? Verze?
nebo instalace nové verze Firefoxu?

přes co vyhledáváš? přes stránky googlu či přes vyhledávací modul v pravé horní části Firefoxu?

máš nastaven jazyk ve FF na češtinu jako primární? (Úpravy - Předvolby - karta Obsah - Vybrat jazyk)
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 24.04 64bit, Gnome Shell 46
Ntb: HP Probook 650 G2, Intel Core I5-6300U, 8 GB DDR4 RAM, Intel Graphics 520, Ubuntu 25.04, Gnome Shell 48

GeBu

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 26 Listopadu 2010, 07:57:02 »
Díky za reakci. Myslel jsem od čisté instalace Kubutu a to je někdy červen. Verzi mám jaro 2010 tj. 10.04. Myslím, že verze FF je distribuční.

Vyhledávání se chová stejně přes obojí jak přes stránky tak přes vyhledávací modul.

V systému jazyk nastavený mám. Co se týká FF tak nevím (podívám se později). To mne vůbec nenapadlo - předpokládal jsem, že když mám nastavenou češtinu v systému, že to přebírají aplikace.

macu

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 26 Listopadu 2010, 08:08:43 »
teď jsem to zkoušel v práci (na Widlích) a jak říkám, je důležitý nastavený jazyk v FF. Musíš mít češtinu na prvním místě (úplně nahoře),  pokud tam máš angličtinu (USA), zobrazí se ti stránky v Aj...
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 24.04 64bit, Gnome Shell 46
Ntb: HP Probook 650 G2, Intel Core I5-6300U, 8 GB DDR4 RAM, Intel Graphics 520, Ubuntu 25.04, Gnome Shell 48

GeBu

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 26 Listopadu 2010, 09:47:55 »
Zkusím to doma. Mělo by se to nahlásit jako bug do Ubuntu - podle logiky věci, by to měl Firefox z Ubuntu (tedy u mne z Kubuntu) přebrat.

petergula

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 26 Listopadu 2010, 12:39:13 »
Zkusím to doma. Mělo by se to nahlásit jako bug do Ubuntu - podle logiky věci, by to měl Firefox z Ubuntu (tedy u mne z Kubuntu) přebrat.
Len info: v praci mam win xp eng, firefox eng, klavesnicu mam svk aj eng, ale svk nikdy nepouzivam a google sa mi ajtak zobrazoval cesky/slovensky(google.com sa mi pripoji na google.sk), az kym som si ho neprepol do anglictiny a dovod bol ten, ze sa to nastavuje podla toho z akej lokacie sa pripajas. Aspon tolko vravia moje pozorovania.

Ale ked tebe jeden program dava nieco a iny nieco ine tak toto nie je tvoj pripad.
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

GeBu

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 26 Listopadu 2010, 16:43:13 »
Mám tam češtinu :(.

teď jsem to zkoušel v práci (na Widlích) a jak říkám, je důležitý nastavený jazyk v FF. Musíš mít češtinu na prvním místě (úplně nahoře),  pokud tam máš angličtinu (USA), zobrazí se ti stránky v Aj...

GeBu

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 26 Listopadu 2010, 16:44:08 »
Jak jsi  ho přepnul?

az kym som si ho neprepol do anglictiny

GeBu

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 26 Listopadu 2010, 17:48:54 »
Tak jsem se odhodlal vlézt do "about:config" a tam jsem si všiml, že položka "distribution.searchplugins.defaultLocale" je nastavená na "en-US". Přepsal jsem to na "cs-CZ" a hle v políčku pro vyhledávání zmizely vyhledávací moduly a je tam Ask.com - to jsem někde ve fóru zahlédl. Ale ani to nepomohlo :(.
http://forum.mozilla.cz/viewtopic.php?f=3&t=340&p=1769
« Poslední změna: 26 Listopadu 2010, 18:16:59 od GeBu »

GeBu

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 26 Listopadu 2010, 18:06:05 »
Na webu doplňků jsem rozšíření google.cz nenašel a tak jsem to raději vrátil zpátky. Zatím jsem pro sebe našel řešení, že nebudu vyhledávat přes vyhledávací políčko, ale normálně spustím google, ale musím zadat google.cz. Jsem z minulosti navyklý na google.com a na PC s Windows se to automaticky přepne na google.cz na ubuntu ne. PC jsou v jedné domácí síti. Něco tam špatně bude.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.