Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak vrátit do menu GRUB2 Visty které tam dříve byly.  (Přečteno 972 krát)

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
Jak vrátit do menu GRUB2 Visty které tam dříve byly.
« kdy: 26 Listopadu 2010, 02:46:12 »
Windows Vista - tento OS na notebooku dříve byl a GRUB2 ho dříve v menu - nabídce (tabulce) nabízel jako alternativní O.S. Potom jsem udělal ale nějakou reinstalaci Ubuntu 9.10 a od té chvíle mi ale nabídka Vist zmizela. Grub2 nabízí už jenom Ubuntu.

Věřím tomu, že na disku Visty jsou tak jako dříve, že jenom GRUB2 nemá tuto informaci, aby Visty v oné tabulce nabízel. GRUB2.cfg soubor se však už nesmí editovat tak jako to bylo možné u GRUB1. Prý se to teď dělá nějak jinak - složitěji. Prostřednictvím jiného souboru/souborů.

Co mám udělat pro to, abych znovu umožnil spuštění Vist ? Který soubor kde editovat, co do něj doplnit a kde ho najdu ?

Zároveň mi vrtá hlavou, proč Grub2 sám o sobě Visty na disku nedetekuje a nenabídne je v tabulce k používání, tak jako to dělají jiné boot mannagery, proč se o to takto, touto cestou musím pokoušet já. Děkuju za odpověď.

Rover623

Re: Jak vrátit do menu GRUB2 Visty které tam dříve byly.
« Odpověď #1 kdy: 26 Listopadu 2010, 05:02:02 »
Zkus prostě zadat do terminálu
Kód: [Vybrat]
sudo update-grub

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #2 kdy: 26 Listopadu 2010, 23:36:45 »
Alebo ďalšia možnosť je, že si si preformátoval celý disk.(Samozrejme ak nepomôže spommínaný update-grub)
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

ras

• Host
« Odpověď #3 kdy: 26 Listopadu 2010, 23:50:40 »
ještě je můžeš do /boot/grub/grub.cfg nebo jak to je? napsat.
Pro chitrolíny grub.cfg se needituje ale editoval to každej když can nasadil v ubu 9.10 tento nedodělek.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #4 kdy: 26 Listopadu 2010, 23:53:35 »
Keď sme pri tom. http://wiki.ubuntu.cz/GRUB2
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

petergula

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 27 Listopadu 2010, 00:52:56 »
ještě je můžeš do /boot/grub/grub.cfg nebo jak to je? napsat.
Pro chitrolíny grub.cfg se needituje ale editoval to každej když can nasadil v ubu 9.10 tento nedodělek.
nie som sice chytrolin, ale uvedies dovod preco musel kazdy editovat tento subor? Len taka moja osobna zvedavost. Ano ked prisiel grub2 tak boli kadejake problemy. No uz teraz mozem povedat, ze tvoje tvrdenie neobstoji, lebo ja som ho needitoval a mal som grub2 odkedy ho pridali(takze max kazdy-1). :)
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

ras

• Host
« Odpověď #6 kdy: 27 Listopadu 2010, 12:21:44 »
Blbě jsem se vyjádřil správně každej kdo to potřeboval

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
« Odpověď #7 kdy: 27 Listopadu 2010, 12:49:15 »
Alebo ďalšia možnosť je, že si si preformátoval celý disk.(Samozrejme ak nepomôže spommínaný update-grub)
Lze se o tom lehce přesvědčit, třeba GParted. Pokud to není na ctihodného doktora moc složité. :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.