Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Gnome - ikony plochy v okne jako v KDE  (Přečteno 1729 krát)

Cepela

• Aktivní člen
  • *
Gnome - ikony plochy v okne jako v KDE
« kdy: 26 Listopadu 2010, 15:49:26 »
Ahoj, prosim poradte, jde nejak v GNOME udelat, aby ikony plochy byly v nejakem ramci, nebo "okne" jako v KDE. Pomoci screenlets to jde udelat pomoci folderview, ale to neni naprosto dostacujici, protoze FV ikony zobrazuje jak v sobe, tak na plose, navic FV neumi zakladni operace pri kliku pravym tlacitkem mysi, atd, atd. Zobrazeni ikon aby nebyly jak na plose, tak ve VF jsem trosku vyresil presunutim do podloszky ~/Plocha/slozka ale pokud pak cokoli pripojim (USB disk, sitove uloziste a tak) tak se mi to logicky pripoji na plochu pod FV a nedostanu se na ne. Diky za radu.

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
Re: Gnome - ikony plochy v okne jako v KDE
« Odpověď #1 kdy: 26 Listopadu 2010, 23:35:57 »
O ikony na ploše se stará Nautilus a pokud je mi známo, nic takového v něm implementované není.

Cepela

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 27 Listopadu 2010, 10:03:55 »
A da se tedy nejak nastavit, aby se ikony umistovali jen v urcite casti plochy? Myslel jsem,ze to jde nejak nastavit v efektech, ale nikde to tam neni, nebo to nemohu najit.

pepéé

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 27 Listopadu 2010, 10:19:09 »
pokud se o ikony na ploše stará nautilus, bude asi potřeba změna na jinýho managera. V KDE je výchozí okenní správce Dolphin...ale nevím jestli se stará zrovna o zobrazení výše zmíněné "miny plochy" na ploše.
Fire's in my soul, steel is on my side

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
« Odpověď #4 kdy: 27 Listopadu 2010, 12:51:24 »
pokud se o ikony na ploše stará nautilus, bude asi potřeba změna na jinýho managera. V KDE je výchozí okenní správce Dolphin...ale nevím jestli se stará zrovna o zobrazení výše zmíněné "miny plochy" na ploše.

Pochybuju, že GNOME spustíš v Ubuntu bez Nautilu.

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #5 kdy: 27 Listopadu 2010, 13:04:21 »

Pochybuju, že GNOME spustíš v Ubuntu bez Nautilu.

Nautilus je sice v závislostech, ale nutně nemusí spravovat Plochu, to je záležitost jednoho "zaškrtávátka". Ale osobně nevím o žádné náhradě, která by uspokojila tazatele.

Cepela

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 28 Listopadu 2010, 09:58:35 »
To je docela skoda, podle me to musi trapit vic lidi. Treba ten kdo pouziva conky a ztraci se mu pod nim ikony asi taky neni moc nadsen....

Rixx

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 28 Listopadu 2010, 10:27:49 »
Mne sa pod Conky nestrácajú, a nevidím dôvod prečo by sa mali...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.