Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: chyba po instalaci  (Přečteno 1058 krát)

f-m

• Návštěvník
chyba po instalaci
« kdy: 28 Listopadu 2010, 16:22:50 »
Zdravím, instaloval jsem ubuntu na celý disk z cd. Iso jsem stáhnul zde, po stažení provedl kontrolu md5, pak vypálil a z cd spustil ještě kontrolu cd.

Jenže na konci instalace mi to vyhodilo chybu.
Něco jako toto: http://img832.imageshack.us/img832/1046/errorubuntu.jpg
Jen tam jsou trochu jiné čísla a znaky, ale vypadá to podobně. Mám to vyfocené, popřípadě to později hodím, teď nemůžu.

Zobrazilo se to v době, kdy byla instalace hotova a systém se měl restartovat. Vytáhl jsem cd, stiskl enter a pak se os normálně restartoval a systém zdá se běží.
Podle mě to není normální a asi by se tam měla zobrazit nějaká taková hláška jako u live cd, že se má vytáhnout cd a stisknout enter...

Co je to za chyba? Proč se zobrazila? Co jsem udělal špatně? Mám provést instalaci znovu? Mohlo to pak způsobit nějakou chybu v systému?

Díky.

petergula

• Stálý člen
  • **
Re: chyba po instalaci
« Odpověď #1 kdy: 28 Listopadu 2010, 23:45:51 »
Presne toto sa stalo aj mne a neprikladam tomu ziadnu vahu, ajked pravda je, ze to neposobi velmi profesionalne. Zatial som nenarazil na absolutne ziadny problem a chyba sa mi zjavila vazne az na uplnom konci, ked sa miesto restartu ntbk zastavil na takomto vypise.

Pre Maverick https://wiki.ubuntu.com/MaverickMeerkat/ReleaseNotes
Citace
    *

I/O error after CD is ejected at end of install. In some cases, ejecting the CD at the end of installation will leave errors on the screen such as:

end_request: I/O error, dev sr0, sector 437628

these error messages indicate that the system is still trying to access some files on the CD, and are harmless except that they obscure the message asking the user to press Enter to reboot. You can safely remove the CD from the tray and press Enter at this point to reboot to your new Ubuntu system. (539027)

Pre Lucid https://wiki.ubuntu.com/LucidLynx/ReleaseNotes
Citace
I/O error after CD is ejected at end of install

In some cases, ejecting the CD at the end of installation will leave errors on the screen such as:

end_request: I/O error, dev sr0, sector 437628

these error messages indicate that the system is still trying to access some files on the CD, and are harmless except that they obscure the message asking the user to press Enter to reboot. You can safely remove the CD from the tray and press Enter at this point to reboot to your new Ubuntu system. (539027)
« Poslední změna: 28 Listopadu 2010, 23:52:43 od petergula »
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

Rover623

Re: chyba po instalaci
« Odpověď #2 kdy: 29 Listopadu 2010, 04:53:20 »
Zajímavé,tohle mi při pokusu o restart dělala 10.04,v 10.10 už to nebylo,ale je to neškodné a navíc se to děje jen při pokusu o restart,takže buď po instalaci nebo při restartu z LiveCD

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.