Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak se dostat do www adresare pres IP a nazev adresare?  (Přečteno 1611 krát)

symmetry

• Návštěvník
Jak se dostat do www adresare pres IP a nazev adresare?
« kdy: 28 Listopadu 2010, 13:01:58 »
Ahoj, mam jeden dotaz>

na serveru mam nekolik virtual hostů a vzdy kdyz nahraji novy projekt nasmeruji DNS zaznamy i na dany virtual host.

Ted bych ale chtel abych zadal jen napriklad IP adresu a nazev adresare a zobrazil obsah adresare napre ve www/projekt_1/
tzn. napr:

http://46.14.103.111/projekt_1/

Pokud tohle ale udelam nyni dostanu 404, co je tedy treba nastavit vhttpd.conf?

Diky za kazdou radu

Tomáš Břinčil

• Občanské sdružení Ubuntu ČR
  • Závislák
  • moje obrázky ↓
    • TomasBrincil.cz
Re: Jak se dostat do www adresare pres IP a nazev adresare?
« Odpověď #1 kdy: 28 Listopadu 2010, 15:01:10 »
Čeho potřebuješ dosáhnout? Tohle řešení co navrhuješ se mi nějak nelíbí...

symmetry

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 28 Listopadu 2010, 15:47:55 »
Toho, ze kdyz ted chci pristupovat k nejakemu novemu projektu, musim pro nej mit virtualhost a domenu, chtel bych si treba ale projekt pripravit a otestovat, nez na nej zavedu DNS zaznamy..

ETNyx

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 28 Listopadu 2010, 16:29:26 »
Podle mého by lepší řešení bylo testovat projekty na doménách 3. řádu. Aby jste nemusel pro každý projekt zvlášť nastavovat virtuálního hostitele můžete to pořešit nějak takto:
Kód: [Vybrat]
<VirtualHost *:80>
    ServerName domena.cz
    ServerAlias *.domena.cz
    VirtualDocumentRoot /home/www/testovaci_slozka/%1/
</VirtualHost>

Když budete mít takto nastaveného virtuálního hostitele tak stačí vytvářet složky na zvoleném místě a máte po problému.
jabber: etnyx@jabbim.cz

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 28 Listopadu 2010, 16:59:29 »
Řečeno laicky... používat subdoménu nějaké Vaší domény.... a jak Vám kolega poradil, tak co složka to subdoména. Takto to dělám taky... jen co složka to repozitář SVN... takže vývoj probíhá přes SVN a testy jsou na subdoméně mé domény. Pak už jen stačí kamkoliv přesunout do ostrého provozu.
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

ETNyx

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 29 Listopadu 2010, 10:57:56 »
Myslím, že tento thread je již vyřešený tak bych si dovolil malý OT.

Martin - ViPEr*CZ*: Chtěl bych se zeptat pokud vyvýjíš na svn (já také) jakým způsobem řešíte synchronizace databází (za předpokladu, že do kódu přispívá více lidí). Prozatím jsem vyvýjel na dtb víceméně nezavyslé aplikace (bylo jedno jaké data jsou v dtb) takže jsme vytvořili export z dtb a ten jsme posílali přes svn. Ale v současné chvíli budeme rozjíždět projekt na kterém budu potřebovat vyřešit synchronizaci trošku efektnějí.

1. řešení co mne napdalo, by bylo otevřít databázi do internetu a na firewallu povolit port pro spojení proti uživatelským IP adresám. Což se mi moc nelíbí.

2. řešení co men napdalo, by bylo vytvořit synchronizační vrstvu (v php) která by při každém spouštění skriptu synchronizovala dtb na klientovy a těsně před koncem odešle lokální změny na server. Toto jsem už zkoušel realizovat, komunikaci mezi serverem a klientem jsem vytvořil přes https spojení a protože jsou skripty spustitelné z internetu tak ověřuji spojení pomocí hesla aby mi nikdo neviděl do dtb. Bohužel jsem narazil na ten problém, že s čím větším počet tabulek (vždy přenáším celou strukturu) a dat (data přenáším jen ty co jsou změněná na to mám speciální log) tím se prodlužuje doba běhu skriptu. Mně to lítalo celkem slušně cca 0.3 - 0.4 s, bohužel kolega má asi horší spojení a na vykonání skriptu čekal i 5s což je otravně moc. Nehledě na to, že s tím skriptem mám poměrně velké problémy díky různým verzím MySQL databáze (což se časem vyladí, ale je to nepříjemné)

Řešíte tento problém nějak, nebo nenapadá Vás nějaké pěkné řešení?

Díky za odpověď

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 29 Listopadu 2010, 18:57:23 »
Tak to neřeším... protože zatím vyvíjím pouze já... a když to čtu, tak jsem příliš nepochopil problematiku.

Jak tomu mám rozumět... já dělám na svým lokále projekt, kterej pak synchronizuji do repozitáře. A potřebujete export DB na lokale na daný server... a zpět k dalším klientům na jejich lokál?
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

ETNyx

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 30 Listopadu 2010, 12:56:56 »
Oki, když projekt vyvýjí jen jeden člověk tak je to vpoho.

Můj problém je ten, že pracujeme v týmu 5 lidí. Dokud šlo o synchronizaci zdrojového kódu tak je svn super. Teďka řeším synchronizaci MySQL databáze. Protože vývoj kódu probíhá přes svn tak každý vývojář má svoji vlasní kopii u sebe (kódy i dtb). Kódy se synchronizují pomocí svn, tak zůstává otázka jak řešit synchronizaci dtb?

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 30 Listopadu 2010, 13:23:20 »
No to je zapeklitá otázka.... jelikož to svn neumí, tak bude muset dotyčnej udělat nějakou extra synchronizaci DB. Na to nic neznám co by umělo obdobně jako svn rozpoznat rozdíly u mě a na serveru a odeslat data potřebná a zachovávat si verze dozadu. Napadá mě využít svn tak, že by dotyčný musel SQL dumpnout do souboru před každou synchronizací a odeslat ji společně s projektem... a na druhé straně využít možnost post-commit skriptu a importovat to zpět do DB. Co by mohlo taky jít by bylo to, že data z SQL jsou jen data v podobě souboru na disku... mohl by jít udělat symlink na tento zdrojový soubor(y), kterej by si pak udržovalo svn (nejsem si jistej zda toto bude fungovat), ale za ozkoušení člověk nic nedá :)

starenka

• Stálý člen
  • **
    • /home/starenka
« Odpověď #9 kdy: 30 Listopadu 2010, 19:32:41 »
Jestli to dobre chapu, tak delas aplikaci, ale nechces aby byla verejne pristupna a chces ji testovat? No tak nejjednodussi je si do /etc/hosts dat radek s tou domenou, ne? Pokud mas virtualhost udelanej vsechno funguje a  dokud nenastavis dns, nikdo (ehm, tedy vetsina lidi) se o tom nedozvi. Ono se to taky dela nejak jinak?  :o

ala

Kód: [Vybrat]
77.93.223.77 www.starenka.net plasticookie.com blog.starenka.net
mojenka | blozinek v2 | starej blozinek | krotim hady za penize | UJ! Kalužátor

Debian testing vrní v Thinkpadu X200/bedně/EEE 900a, MasoX Tiger v lampe

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.