Myslím, že tento thread je již vyřešený tak bych si dovolil malý OT.
Martin - ViPEr*CZ*: Chtěl bych se zeptat pokud vyvýjíš na svn (já také) jakým způsobem řešíte synchronizace databází (za předpokladu, že do kódu přispívá více lidí). Prozatím jsem vyvýjel na dtb víceméně nezavyslé aplikace (bylo jedno jaké data jsou v dtb) takže jsme vytvořili export z dtb a ten jsme posílali přes svn. Ale v současné chvíli budeme rozjíždět projekt na kterém budu potřebovat vyřešit synchronizaci trošku efektnějí.
1. řešení co mne napdalo, by bylo otevřít databázi do internetu a na firewallu povolit port pro spojení proti uživatelským IP adresám. Což se mi moc nelíbí.
2. řešení co men napdalo, by bylo vytvořit synchronizační vrstvu (v php) která by při každém spouštění skriptu synchronizovala dtb na klientovy a těsně před koncem odešle lokální změny na server. Toto jsem už zkoušel realizovat, komunikaci mezi serverem a klientem jsem vytvořil přes https spojení a protože jsou skripty spustitelné z internetu tak ověřuji spojení pomocí hesla aby mi nikdo neviděl do dtb. Bohužel jsem narazil na ten problém, že s čím větším počet tabulek (vždy přenáším celou strukturu) a dat (data přenáším jen ty co jsou změněná na to mám speciální log) tím se prodlužuje doba běhu skriptu. Mně to lítalo celkem slušně cca 0.3 - 0.4 s, bohužel kolega má asi horší spojení a na vykonání skriptu čekal i 5s což je otravně moc. Nehledě na to, že s tím skriptem mám poměrně velké problémy díky různým verzím MySQL databáze (což se časem vyladí, ale je to nepříjemné)
Řešíte tento problém nějak, nebo nenapadá Vás nějaké pěkné řešení?
Díky za odpověď