Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Skype  (Přečteno 1364 krát)

ftdolton

• Aktivní člen
  • *
Zdravím, na Acer Extensa 5230E s Ubuntu 10.10, jsem se odhodlal nainstalovat Skype, protože kámoš ve Španělsku nemá čas na maily a chce telefonovat, psát a nevím co ještě najednou - manager! No nic.
Takže jsem ho přes Synaptic nainstaloval, přečetl v češtině smluvní ujednání, odsouhlasil, přepadl do anglického okénka, kde jsem napsal svoje (chtěné) uživatelské jméno a (tajné) heslo .... a nic. Tlačítko Sign nereaguje.
Stejným postupem jsem odinstaloval, nainstaloval znovu .... a tlačítko nefunguje stále, ale bere to Enter. Stejně se nikam nepřihlásím a nějaké další nabídky to nemá.
Kde dělám tu zásadní chybu? Nemám si někde na jejich stránkách ten účet vytvořit? Nebo nemám stáhnout program od nich? Když oni tam končí na Ubu 8.04.
Prosím o radu, díky předem.
Znalosti ⇛ Linux: Průměrný ┃ Programování: Nováček ┃ Angličtina: Nováček
Systém: Ubuntu 10.10 32-bit (cs_CZ.UTF-8)
Specifikace⇛ Intel Celeron 900 2.20GHz │ RAM 2048 MiB │ Acer Extensa 5230 - Acer Homa Grafické karty: Intel Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller [8086:2A42], Intel Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller [8086:2A43] Sítě: Ethe

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
Re: Skype
« Odpověď #1 kdy: 30 Listopadu 2010, 18:14:20 »
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

ftdolton

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 30 Listopadu 2010, 21:42:17 »
Díky, také bych se to mohl naučit hledat sám.
Tak jsem provedl, počeštil (hoooooodně těžce jsem ten soubor hledal, ale ... ano), ale chyba bude asi jinde. neotevírá se žádná nabídka -vytrvale vyžaduje jméno a heslo. Jsem ale přesvědčen, že jsem zadal vytvořit nový účet při prvním pokusu o instalaci (doteď jsem stejně žádný neměl).
Zkoušel jsem 3x odinstalovat a nainstalovat - průběh je takový, že při nové instalaci již nic nestahuje, jen rozbaluje balíky.
Zmohl jsem se jedině na opravu balíků  v recovery mode - a nic.
Specifikace⇛ Intel Celeron 900 2.20GHz │ RAM 2048 MiB │ Acer Extensa 5230 - Acer Homa Grafické karty: Intel Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller [8086:2A42], Intel Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller [8086:2A43] Sítě: Ethe

janmil

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 01 Prosince 2010, 19:44:31 »
Díky, také bych se to mohl naučit hledat sám.
Tak jsem provedl, počeštil (hoooooodně těžce jsem ten soubor hledal, ale ... ano), ale chyba bude asi jinde. neotevírá se žádná nabídka -vytrvale vyžaduje jméno a heslo. Jsem ale přesvědčen, že jsem zadal vytvořit nový účet při prvním pokusu o instalaci (doteď jsem stejně žádný neměl).
Zkoušel jsem 3x odinstalovat a nainstalovat - průběh je takový, že při nové instalaci již nic nestahuje, jen rozbaluje balíky.
Zmohl jsem se jedině na opravu balíků  v recovery mode - a nic.
Treba overiť účet na stránke Skype.
www.skype.com
Sign in (vpravo hore)
Ponúkne: "Skype name" - vpísať
ďalej : "Password"  - vpísať
potvrdiť : "Sign me in"
Zoberie to, alebo nie ?
Ak áno, tak účet existuje, ak nie, tak je niekde chyba...

libor007

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 01 Prosince 2010, 21:34:11 »
Navic pri prvnim prihlaseni po instalaci skype to trva celkem dlouho, nez se prepne na online rezim... Nebyl jsi moc nedockavy?
Kubuntu 20.04

ftdolton

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 01 Prosince 2010, 23:54:08 »
No chlapi, to bylo to, co takový .... ehm, uživatel jako já potřebuje!
Tam byla nějaká zrada při zadávání jména, hesla a zároveň počešťování - tam jsem to někde zauzloval. Používal jsem diakritiku a z ní pak vylezly paznaky, co snad ani nejsou v mapě znaků a pak jsem je neuměl napsat po počeštění - si myslím.
Založil jsem přes www.skype.com nový účet (stránka na mne mluví česky?!) a po ani ne 1/2 minutě se to tváří funkčně = našlo to existující adresy. V tuto chvíli dál nezkouším - až zítra.
Díky pro "janmil" a "libor007"! :)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #6 kdy: 02 Prosince 2010, 08:05:00 »
Používal jsem diakritiku a

Nikdy nepoužívej pro jakékoli ID a heslo diakritiku!
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

{V} P $ y c h o {V}

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 02 Prosince 2010, 17:03:55 »
Asi si zvyklej ještě na Windows, kde te to prihlasi okamzite po kliknuti na tlacitko ...
U me na Ubuntu 10.10, kdyz sem nainstalovat Skype, tak prvni prihlaseni mi trvalo cca 2 -5 minut, pak uz to bylo OK.
Zkus vyckat aspon tech 5 min, toto neni Windows!

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #8 kdy: 02 Prosince 2010, 18:06:31 »
Na starý OS si nepamatuju, ale na Macku to poprvé taky trvá...
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.