Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nastaveni TV  (Přečteno 940 krát)

elba

• Návštěvník
Nastaveni TV
« kdy: 30 Listopadu 2010, 19:10:39 »
Zdravim vas,
nainstaloval jsem ubuntu 10.10, propojil s tv pres hdmi, vse ok, pak se vul mrknu do System -> Sprava -> nvidia x server settings a vse se to nejak rozhodilo.
Ted kdyz najedu do System -> Predvolby -> Monitory tak se me to nejdrive zepta:

"Zda se, ze vas graficky ovladac nepodporuje rozsireni nezbytna pro pouzivani tohoto nastroje. Chcete misto nej pouzivat vyrobce vaseho grafickeho ovladace?"

pak kdyz dam NE, tak to vyplivne:

http://www.jpeg.cz/view-512_Sn_mek_obrazovky.png.html

Mel jsem podobny problem v PCLOS, ale ted je to krapet jine. V Nvidia X server settings nemohu nastavit u TV rozliseni 1280x800, tak aby to bylo totozne s notasem. Je tam pouze na vyber (krome vsech ostatnich) 1280x1024,
1280x960, 1280x720, ale ne 1280x800.

Chtel bych docilit toho, ze kdyz propojim nb s tv, tak aby na tv bylo vse, vcetne list, co jsou na nb (cili asi klon), proto by melo na obou monitorech stejne rozliseni jestli se nepletu.

Jsem naprosty zacatecnik, proto prosim o podrobnejsi rady. Moc diky.

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re: Nastaveni TV
« Odpověď #1 kdy: 01 Prosince 2010, 16:43:49 »
Já se na svém notebooku trápil jak pes a pořád to nešlo rozumně nastavit. Pak jsem zjistil že stačí kliknout na notebooku Fn + F3 (to F3 může být dle typu notebooku jinde) no a potom šlo nastavit cokoliv a kdekoliv bez problémů. Ale pokud jsem nepoužil tuto klávesovou skratku tak jsem měl pocit že to vždy dělalo něco jiného než jsem chtěl. Snad to pomůže.
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.