Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: správa hesel  (Přečteno 741 krát)

alfonz19

• Aktivní člen
  • *
správa hesel
« kdy: 01 Prosince 2010, 15:40:07 »
Ahoj,

asi zakládám duplicitní thread, a možná že se to i dá vygůglit. Hledal jsem to už mockrát a nikdy jsem řešení nenašel. Tak aby se dalo použít. Tak se předem omlouvám a doufám že něco skutečně existuje, co by to řešilo.

problém: téměř každá stránka dnešního webu požaduje heslo. Pokud možno silné. "8$éč1#;q_*a? " A ty stránky, které berou bezpečnost "skutečně vážně" vám heslo vygenerují, ideálně bez možnosti změny. Anebo možnost sice existuje, ale někde uvnitř tak graficky nápadidě zpracovaného webu, že ji prostě nenajdu (znám pár webů, kam musím jít, vím že je to někde ve grafickýh sračkách aktuální stránky, ale stejně jdu hledat direct-link na google). Pak máte jedno heslo na vše anebo se periodicky dostáváte do situace, kdy hnijete na stránce a zkoušíte zadávat jednu kombinaci jméno/heslo za druhou (pochopitelně s captchou anebo s časovým intervalem).

dotaz: existuje možnost integrovat do lib. web. prohlížeče systém správny hesel tak, abych:
1. nebyl na hesla dotazován, maximálně na jedno hlavní.
2. hesla by byla uložená někde v nějakém centrálním úložišti (soubor na flashdisku/někde na síti, kdekoli/jakkoli) abych při příchodu k lib stroji mohl pracovat a ne 40 minut žádat o reset hesla pro tuto stránku a čekat až přijde ...
3. nová hesla se automaticky či triviální akcí dostanou do centrálního úložiště a budou fungovat na všech strojích, na kterých běžně pracuji ....

4. ideální by bylo, kdyby to šlo nakonfigurovat napříč prohlížeči a OS. Ale v podstatě mi bude stačit jeden prohlížeč pro linux, tak abych jeho upgradem nepřišel o hesla.

mosqa

• Stálý člen
  • **
Re: správa hesel
« Odpověď #1 kdy: 01 Prosince 2010, 16:07:41 »
a taketo cosi by to nemohlo byt?
http://www.google.sk/#hl=sk&source=hp&biw=1434&bih=734&q=online+password+manager&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=d36ee6136d0d5d4
[neviem ci to splna vsetky dane poziadavky ale mozno sa take nieco najde]
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

alfonz19

• Aktivní člen
  • *
Re: správa hesel
« Odpověď #2 kdy: 01 Prosince 2010, 20:37:58 »
omlouvám se. Když jsem to hledal posledně, tak jsem nenašel nic použitelného. Příspěvek jsem napsal někdy v průběhu hledání něčeho použitelného. Příště zkusím vydržet o něco dýl, protože:

v této oblasti evidentně došlo k pokroku. Našel jsem několik použitelných sw. Např. LastPass vyhovuje naprosto ve všem. Free, dobré ovládání. Prostě super. Mohl by být trochu rychlejší, ale sakra, to už bych toho chtěl moc. Perfektní aplikace pro pamatování všech stupidních, nedůležitých hesel (příst. údaje do banky tam pochopitelně nedám :) ).

zkuste a nemůžete toho litovat.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.