Zdravím, mám několik zvláštních problémů s přehráváním zvuku na svém PC v OS Ubuntu 10.10. Kdyby mi někdo dokázal poradit, co s tím, byl bych rád.
1) Rhytmbox - zde se přehrává zvuk relativně v pohodě, avšak když tuto aplikaci zavřu křížkem, zvuk se přehrává dál. V sledování systému pak zjistím, že aplikace stále běží (ale není vidět nikde) a musím onen proces ukončit. Když však Rhytmbox pouze otevřu a zavřu (nepřehrávám), tak se ukončí normálně.
2) Real Player - v této aplikaci občas zvuk jde a občas nejde. Když zapnu PC, zapnu RP (11.0.2.1744 GOLD), přehrává se soubor normálně. Vypnu RP, dělám si práci, opět si ho zapnu a hle - zvuk nejde. Nebo když zapnu RP až po nějakém čase a ne hned po startu PC, tak také většinou nejde zvuk (pomůže restart, někdy až napodruhé). Dále RealPlayer padá jak zralý švestky (Opera snad ještě víc) - během přehrávání souboru (hlavně z CD). Prostě se přehrává soubor a na určité minutě to vždy spadne na plochu. Ještě je u toho jedna zvláštnost - otevřu-li nějaký soubor v seznamu nedávných souborů v menu "File" (přímo v RP), tak mi vyskočí hláška ve smyslu, že daný soubor v umístění nebyl nalezen. Pokud však otevřu libovolný soubor z téhož disku (klidně i ten, co nejde otevřít - přes File > Open to jde) a potom zmíněný nefunkční soubor, tak už to jde bez problému. Tzn. když se udělá jeden "přístup" na nějaký disk (třeba na D:), tak to pak už jde všechno z toho disku (z D:), dřív ne.
3) Nefunguje zvuk z více aplikací najednou. Koukal jsem do nastavení zvuku a nic jsem nevykoukal. Zvuková karta je C-Media CM8738 Analog Stereo Duplex. Žádná hláška se nikde neobjevuje.
Vím, že by se to mělo rozdělit asi do dvou vláken (zvlášť RP, zvlášť Rhytmbox), ale dal jsem to k sobě, protože to asi se sebou souvisí.
Předem děkuji za odpovědi.