Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: modprobe  (Přečteno 1934 krát)

igorg

• Aktivní člen
  • *
modprobe
« kdy: 04 Prosince 2010, 14:03:47 »
Prosím o radu. Z 10.04 Ubuntu som si urobil upgrade na 10.10. Všetko prebehlo v poriadku.  Potom pri štartovaní  pc aj notebooku mi napíše hlášku:"modprobe:FATAL:could not load/lib/modules/2.6.35-22-generic/modules.deb:No such file or directory". Potom mi pc aj notebook do ubuntu po kratkej chvílke nabehne. Čo s tým prosím. Nie som až tak moc zbehlý v lin. Diky. 

MartenP

• Host
Re: modprobe
« Odpověď #1 kdy: 04 Prosince 2010, 14:13:56 »
Tuhle chybu se snažím řešit už do vydání 10.10. Bezúspěšně. Je to dokonce i nahlášený bug, ve kterém se objevilo i několik workaroundů. Mně osobně žádný nepomohl. Nejblíže byl tip s MODULES=dep v konfiguračním souboru initramfs.conf. Hlášení zmizela, ale systém se nepříjemně zpomalil. Postižených je mnoho a fix zatím v nedohlednu - zpětná vazba od vývojářů nulová. Bohužel.

https://bugs.launchpad.net/bugs/642421

igorg

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 07 Prosince 2010, 17:00:38 »
Diky za pripomienku, ale ako sa hovorí, Mařečku moc ste mne nepotešil   ;).

Tuhle chybu se snažím řešit už do vydání 10.10. Bezúspěšně. Je to dokonce i nahlášený bug, ve kterém se objevilo i několik workaroundů. Mně osobně žádný nepomohl. Nejblíže byl tip s MODULES=dep v konfiguračním souboru initramfs.conf. Hlášení zmizela, ale systém se nepříjemně zpomalil. Postižených je mnoho a fix zatím v nedohlednu - zpětná vazba od vývojářů nulová. Bohužel.

https://bugs.launchpad.net/bugs/642421

kamil61

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 12 Února 2011, 13:41:23 »
muzu se zeptat jestli uz je toto vyreseno?

igorg

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 14 Února 2011, 18:12:00 »
nie, žiaden macher na linux nám neporadil, furt je to také ako na začiatku, nedá sa nič robiť  :)

muzu se zeptat jestli uz je toto vyreseno?

Yontalcar

• Stálý člen
  • **
  • Semper fidelis
« Odpověď #5 kdy: 14 Února 2011, 21:06:29 »
co udělá
Kód: [Vybrat]
sudo depmod -a?
NB: ASUS X53U - AMD Brazos E450; Debian GNU/Linux Sid amd64 (KDE 4.14)
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. - Albert Einstein

Rover623

« Odpověď #6 kdy: 14 Února 2011, 22:13:48 »
Tohle se mi zobrazovalo taky,na chod systému to ale nemělo vliv,tedy alespoň jsem žádný nepozoroval,tak jsem to prostě přeplácl jiným Plymouthem abych to neviděl

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.