Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Černá obrazovka po probuzení  (Přečteno 6463 krát)

Conpuerus

• Návštěvník
Černá obrazovka po probuzení
« kdy: 04 Prosince 2010, 16:06:57 »
Ahoj všichni,
mám rok a půl starý notebook HP ProBook 4515s a za tu dobu jsem na měm vystřídal (nainstaloval a pak zase na čas odinstaloval) asi všechny nejnovější verze Ubuntu. A pokaždé mi to dělalo (a dělá to i teď s 10.10) tuto chybu: ve Správci napájení jsem si nastavil, že po uzavření víka se počítač Uspí do paměti. Po probuzení se ale monitor nezapne. Pokud zadám heslo, dostanu se ke svému sezení (například mohu pustit mezerníkem hudbu, kterou jsem předtím mezerníkem vypnul). Pokud víko opět zavřu a opět probudím, děje se pořad to samé.
Nevěděl by někdo, jak to vyřešit?
Ubuntu 11.04 64-bit, Linux 2.6.35-28-generic
HP ProBook 4515s - AMD Turion X2 Dual-Core Mobile Processor RM-76 2.3 GHz, 3GB RAM DDR2 800 MHz, ATI Radeon HD 3200

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Re: Černá obrazovka po probuzení
« Odpověď #1 kdy: 22 Prosince 2010, 20:39:16 »
Co když se uspí z panelu?
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

Pavel56

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 26 Prosince 2010, 10:50:19 »
Mam naprosto stejnou zavadu u Lenovo U165....
Jak po zavreni vika, tak po uspani z panelu.

BTW: ProBook HP4520 i 4720 se chovaly korektne.....

sabraq

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 26 Prosince 2010, 23:42:38 »
A co tam máte za grafické karty, v těch modelech?

volkolak

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 27 Prosince 2010, 18:02:48 »
Zdravím,
mám stejný problém, který byl již popsán výše. Při hybernaci (zaklopení víka nebo kliknutím v liště) je vše ok, ale jakmile chci notebook probrat, tak se display probere, ale je černý a jsou přes něj několik čar (pozůstatky grafiky ???).

Můj notebook je Acer TravelMate 3220 - Intel Celeron 2GHz, ram 1GB, grafická karta ATI Mobility Radeon X700.

Pokud někdo zná podstatu řešení problému, tak mu budu vdečný.

sabraq

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 28 Prosince 2010, 00:06:59 »
No, tak Ati...A nějaký postřeh z /var/log/xorg.0.log? Pokud systém zhodíte natvrdo, hledejte pak xorg.1.log a úplně na konci by mělo být vidět co se stalo. Pokud ten ntb probudíte, tak nelze přepnout ani pomocí ctrl+alt+F1 do terminálu? Jestli ano, zalogovat a potom zkusit sudo gdm-restart a přepnout do x pomocí alt+F7, nebo F8..Něco podobného mi po probuzení dělá síťovka - tedy dělala, nefungovala. Podle mě máte každý trochu jiný problém, ale informací je málo. Ale tady na fóru už se to myslím řešilo.

volkolak

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 28 Prosince 2010, 11:12:27 »
Tak jsem vyzkoušel ten fígl s přihlášením do terminálu, ale to nefunguje, obraz je ztále v kopru. Přikládám fotku, jak to asi vypadá, pro lepší představu. Po tvrdém vypnutí jsem nalezl jen jeden log, radši ho sem také přikládám. Někde jsem tu četl, že by to mohlo být způsobeno grafickým ovladačem  ???. Ale většina lidí měla spíše problém ten, že se jin nezapnul display po probuzení z hybernace, což mě se zapne, ale problém, bude zřejmě mezi grafickou kartou a systémem.

ScreenShot
http://www.avsite.ic.cz/ubuntu.jpg

LOG
http://www.avsite.ic.cz/Xorg.0.txt

« Poslední změna: 28 Prosince 2010, 12:24:40 od volkolak »

sabraq

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 28 Prosince 2010, 23:05:42 »
Tak jsem vyzkoušel ten fígl s přihlášením do terminálu, ale to nefunguje, obraz je ztále v kopru. Přikládám fotku, jak to asi vypadá, pro lepší představu. Po tvrdém vypnutí jsem nalezl jen jeden log, radši ho sem také přikládám. Někde jsem tu četl, že by to mohlo být způsobeno grafickým ovladačem  ???. Ale většina lidí měla spíše problém ten, že se jin nezapnul display po probuzení z hybernace, což mě se zapne, ale problém, bude zřejmě mezi grafickou kartou a systémem.

ScreenShot
http://www.avsite.ic.cz/ubuntu.jpg

LOG
http://www.avsite.ic.cz/Xorg.0.txt

Žádný chyby tam vidět nejsou, kromě tohoto varování (WW) Open ACPI failed (/var/run/acpid.socket) (No such file or directory). To by mohlo souviset.

Conpuerus

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 18 Ledna 2011, 17:13:46 »
Já už jsem problém vyřešil... Nevím přesně jak, ale ze stránek výrobce grafiky (ATI) jsem si stáhnul nejnovější ovladač (předtím jsem tam měl ten, co nabídlo Ubuntu v "Dodatečných ovladačích" při nainstalování)... Pak jsem měl nějaké problémy (myslím, že jsem si stáhnul ovladač pro jinou řadu grafik, než jsem měl), tak jsem musel opravit pár chybějících balíků, ovladač odstranit a znova stáhnout - tentokrát ten správný ovladač... A jde to :).

Předtím jsem měl také problém s VLC, že asi po hodině streamování televize vypadl obraz a pomohl jen restart systému (ani ukončení sezení nepomohlo). A po nainstalování správného ovladače se zdá být i tento problém vyřešen.
Ubuntu 11.04 64-bit, Linux 2.6.35-28-generic
HP ProBook 4515s - AMD Turion X2 Dual-Core Mobile Processor RM-76 2.3 GHz, 3GB RAM DDR2 800 MHz, ATI Radeon HD 3200

sabraq

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 19 Ledna 2011, 21:21:47 »
Já už jsem problém vyřešil... Nevím přesně jak, ale ze stránek výrobce grafiky (ATI) jsem si stáhnul nejnovější ovladač (předtím jsem tam měl ten, co nabídlo Ubuntu v "Dodatečných ovladačích" při nainstalování)... Pak jsem měl nějaké problémy (myslím, že jsem si stáhnul ovladač pro jinou řadu grafik, než jsem měl), tak jsem musel opravit pár chybějících balíků, ovladač odstranit a znova stáhnout - tentokrát ten správný ovladač... A jde to :).

Předtím jsem měl také problém s VLC, že asi po hodině streamování televize vypadl obraz a pomohl jen restart systému (ani ukončení sezení nepomohlo). A po nainstalování správného ovladače se zdá být i tento problém vyřešen.
No, jo. ;D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.