Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Sauerbraten  (Přečteno 3115 krát)

Andrej Galbavý

• Návštěvník
Sauerbraten
« kdy: 09 Prosince 2006, 14:40:56 »
Cavec lidi, mate niekto nainstalovanu tuto hru ? Ja som si ju stiahol, rozbalil a chcel spustit skriptom, ale nefunguje. Postupoval som podla navodu na wiki, ale je nepresny-vobec to podla neho nefunguje.
Ked som upravil prava daneho skriptu a spravil ho spustitelnym tak mi to vypisalo nasledovne:

Your platform does not have a pre-compiled Sauerbraten client.
Please follow the following steps to build a native client:
1) Ensure you have the SDL, SDL-image, SDL-mixer, and OpenGL libraries installed.
2) Change directory to src/ and type "make install".
3) If the build succeeds, return to this directory and run this script again.

Tak som zmenil v terminali adresar /src a skusil spustit "make install"

andy25@ubuntu:~/Games/sauerbraten/src$ make install
bash: make: príkaz nenájdený

co s tym?

romi

• Stálý člen
  • **
Sauerbraten
« Odpověď #1 kdy: 09 Prosince 2006, 22:07:30 »
no j ati nefim..
ja som to stiahol (sauerbraten_2006_12_04_gui_edition_linux.tar.gz)...rozbalil..a hned spustil (sauerbraten_unix) ..a slo to
sice mi to troosku seka a je to mrnave...ale aj tak to ide (a tiez ma to nebavi :P )
randy [HP nc6320 -- Ubuntu Gutsy Gibbon with KDE]
== linuxove minimum ==

CHACAL

• Návštěvník
    • http://www.shibumi.org/eoti.htm
Sauerbraten
« Odpověď #2 kdy: 09 Prosince 2006, 22:31:19 »
psalo mi to to samy (nebo neco podobnyho, uz nevim), ale to sem nemel ovladace od grafiky. resp mel, ale ty co sou v distru, takze zadnny GL, nic. po vymene grafiky (mel sem nakou az moc dobrou) a onstalaci nvidiackejch ovladacu bezi bez problemu
Hrozna je predstava, ze by lide chodili otravovat, i kdyz nic nechteji.
;-)

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
    • http://ripper.profitux.cz
Sauerbraten
« Odpověď #3 kdy: 10 Prosince 2006, 21:03:29 »
navod je presny, protoze jsem ho osobne zkousel, kdyz jsem ho psal :) jakou mas verzi distribuce? je to zkousene na ubuntu edgy...
Ubuntu Wiki - spousta návodů a rad
Jabber - ICQ je mrtvý, nebuď ovce a pojď s dobou
Esmska - program pro posílání sms z Internetu

Andrej Galbavý

• Návštěvník
Sauerbraten
« Odpověď #4 kdy: 11 Prosince 2006, 14:26:55 »
Citace: Ripper
navod je presny, protoze jsem ho osobne zkousel, kdyz jsem ho psal :) jakou mas verzi distribuce? je to zkousene na ubuntu edgy...
Sorry, ze tak neskoro ...
Mam Dapper Drake 6.06.1, sice mam staru haraburdu - PIII 450 MHz, 256 MB, nVidia TNT2 32 MB, ale na nejakych nizkych detailoch to mohlo ist. Inac mam nastavene vsetko, podla Lukasovho HOW-TO. Neviem v com by mohol byt problem. Ale az tak mi to nevadi len som chcel vyskusat ako bude vyzerat ta hra, nie som nejaky velky gamer....
Este sa skusim na to pozret.... a ked tak dam vediet.
Cavec

Robert

• Stálý člen
  • **
Sauerbraten
« Odpověď #5 kdy: 11 Prosince 2006, 16:16:23 »
pokud vám to píše že nenašel příkat make, nejspíš nemáte nainstalované make :-) a dalších pár nepodstatných :-) věcí jako kompilátor, abyste ten sauerbraten přeložil. čili,  
a)pokud chcete cokoliv kompilovat nainstalujte si nejprve vývojové prostředí (na ubuntu jednoduše jedním příkazem všechny potřebné věci - sudo apt-get install build-essential
b) buďte připraven na to, že pro zkompilování zdrojového kódu potřebujete vývojové verze všech možných systémových a dalších knihoven, v tomto konkrétním případě zmiňované SDL, v ostatních případech vás upozorní již .configure, že mu cosi chybí, pozřebné závislosti lze najít v README u každého zdrojáku

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
    • http://ripper.profitux.cz
Sauerbraten
« Odpověď #6 kdy: 12 Prosince 2006, 00:01:07 »
nedoporucuju ti to kompilovat. spis zjistit, ktera knihovna ti chybi pro spusteni binarky. ale nevim, na dapperovi sem to proste nezkousel. najdi si jinou hru :)
Ubuntu Wiki - spousta návodů a rad
Jabber - ICQ je mrtvý, nebuď ovce a pojď s dobou
Esmska - program pro posílání sms z Internetu

Robert

• Stálý člen
  • **
Sauerbraten
« Odpověď #7 kdy: 12 Prosince 2006, 10:19:52 »
já sem to rozhodně nekompiloval, něco sem stahnul  (.deb na dapper ) pustil a jelo to. zjistil sm že je to ošklivý a nijak se z průměru fps nevymykající věc tak sem to zas smazal.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.