Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: LCD pripojeny prez DVI ma "duchy" v obraze  (Přečteno 1161 krát)

karlitos

• Stálý člen
  • **
  • Bioinformatics - solutions in-silico
    • homepage
LCD pripojeny prez DVI ma "duchy" v obraze
« kdy: 05 Prosince 2010, 17:04:03 »
Zdravim
Dodnes jsem nevedel ze je neco podobneho mozne a hledam pricinu. V levem hornim rohu monitoru mam takove podivne ... artefakty, ruchy, duchy stiny .... nevim jak to nazvat. Jedna se o levy horni roh, snazil jsem se to nafotit :

Obrazky zadna slava - jedna se o ty prouzky v levem hornim rohu - snad aspon trochu je videt o co jde.

Tohle znam z dob kdy jsem mel monitor pripojeny VGA kabelem pochybne kvality. Problem je ze monitor (19" cina Hanns.G JC198D) mam pripojeny DVI Single-link kabelem na Geforce 9500GT - obraz jde digitalne, tam jsem mel za to ze zadne ruchy zvnikat nemuzou.

Puvodne jsem si toho vsiml pri prihlasnei GDM - myslel jsem ze se jedna nejaky pozustatek po  bootu - spatne vykresleni ... ale ted zjistuju ze to mam i v Gnome. A pecka byla kdyz jsem se hodil do konzole a spustil midnighta - tak tam  jsem ty artefakty videl taky. Kartu pretaktovanou nemam, na druhem DVI je 17" monitor ktery podobne problemy nejevi ...
Prehazovat DVI kabely muze byt celkem opruz - nemam zezadu moc pristup, tak treba mi nekdo rekne o co by mohlo jit.

Doplneno :

Zjistil jsem, ze ty artefakty jsou videt i v pozadi v  GRUBu. Takze se nejspis nejedna o problem s xservrem
« Poslední změna: 05 Prosince 2010, 18:00:12 od karlitos »
Lenovo ThinkCentre A61 912073G
Athlon X2 5000+ 4GB RAM Nvidia Geforce 9500GT
Linux Mint 9 Isadora , Win7 64Bit

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.